Recomandări, Student

5 cafenele din Cluj, potrivite pentru învățat și lucrat cu colegii

Deja anul universitar a început de ceva vreme și cu siguranță te-ai confruntat cu primele deadline-uri pentru proiecte. Dacă te-ai săturat de monotonia din sălile de lectură, acest articol e pentru tine. Fie că ai de învățat, fie că ai nevoie de un imbold pentru a scrie un eseu, dar mai ales dacă ai de realizat un proiect împreună cu alți colegi, în astfel de locuri sigur îți vei găsi inspirația și parcă altfel trece timpul…

Cel puțin pentru mine, învățatul nu funcționează dacă nu am lângă o cană de cafea sau ceai. Așa că azi îți propun o listă cu câteva cafenele cool din Cluj în care studiul parcă devine mai plăcut. Te ajut şi să găseşti o masă liberă sugerându-ți orele mai puțin aglomerate, lucru pe care îl poți face și tu căutând pe Google locația și urmărind orele populare.

Prima pe listă e Scout House, situată pe str. Victor Babeș nr. 33, et.4. Ea se prezintă foarte bine și singură: Casa care îți pune timpul în valoare. Ce este de fapt Scout House? E prima anticafenea din Cluj-Napoca. Da, ai citit bine. Anticafenea, nu în sensul că ar avea vreo problemă privind cafeaua, ci în sensul că nu ești taxat pe câtă cafea sau ceai bei, ci pe cât timp petreci acolo. Inițiativa cercetașilor a fost de a-ți oferi o casă unde poți să te simți ca acasă, folosind tot ce ai nevoie: internet, imprimantă, proiector, cărți, și, desigur, cafea sau ceai. Tarifele încep de la 5 lei/oră, existând și posibilitatea unui abonament. Îți recomandăm să vii aici în intervalul 13-15.

Cafeaua e gata şi te aşteaptă la #ScoutHouse să îţi pui ziua de sâmbătă în valoare!

O postare distribuită de ScoutHouse (@scout.house) pe

Continuăm lista cu Zorki Photo Cafe, un loc vesel, în care arta parcă e la ea acasă. Unde? Pe Str. Ion Rațiu nr. 10. Când iei o pauză de la învățat poți să tragi cu ochiul la fotografiile expuse în cafenea, sau să te lași fascinat de desenele de pe mese. Iar în meniul lor vei găsi cu siguranță o băutură care să îți ofere energia necesară pentru un proiect reușit. Având suficient spațiu (cafeneaua e împărțită în mai multe încăperi), aceasta oferă atât intimitate, cât și suficient spațiu pentru a lucra la un proiect de grup. Când? Noi îți sugerăm în intervalul 15-17.

Flowers Tea House oferă o atmosferă relaxantă, în care să te retragi din agitația zilnică. Situată pe str. Emil Isac nr.11, ceainăria boemă e locul ideal în care să lași ideile să curgă…pe hârtie sau într-un document Word. Deci, ești invitat la scris: proiecte, eseuri, părți din licență, sau, de ce nu, poezii. Intervalul în care vei găsi mai multe locuri libere aici este 14-15.

shitposting but quality

O postare distribuită de Elena Manole (@elenamnl) pe

Ce au în comun o librărie și o cafenea? Le găsești pe ambele la Koffer. Practic, cafeneaua situată pe Bulevardul 21 Decembrie 1989  nr.46/1, este și o librărie. Ai ocazia ca, în timp ce îți bei cafeaua, să răsfoiești cărți ale mai mult de 58 de edituri. Decorul ce amintește de o sufragerie aduce un avantaj: confortul, pe care probabil l-ai pierdut de când te-ai mutat în Cluj. Îți propunem să vizitezi cafeneaua-librărie în intervalul 14-16.

Koffer. #perfect #tea and #coffee in #cluj #impreunalafilm #TIFF

O postare distribuită de Cabral (@cabralibacka) pe

Tucano se numără printre cafenelele cool din Cluj, unde poți lucra la un proiect. Situată pe Eroilor 19, cafeneaua îți propune bun gust: fie că vorbim de băuturi, prezentare sau decor. Prin urmare, e locul în care creativitatea ta va fi stimulată, iar atmosfera relaxată îți oferă contextul perfect pentru studiu. Încearcă în intervalul 15-17.

#coffeetour #clujfrumos #clujulmagic #tucanocoffee

O postare distribuită de Christina T. (@christina.reads) pe

Voi ce alte cafenele potrivite pentru studiu ați încercat?

ClujLife - Te scoate din casă

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.