5 cafenele din Cluj, potrivite pentru învățat și lucrat cu colegii

Home $ Articole $ Recomandări $ 5 cafenele din Cluj, potrivite pentru învățat și lucrat cu colegii

by | Oct 27, 2017 | Recomandări, Student

Primul semestru din anul universitar e aproape gata și cu siguranță te-ai confruntat cu primele deadline-uri pentru proiecte. Dacă te-ai săturat de monotonia din sălile de lectură, acest articol e pentru tine. Fie că ai de învățat, fie că ai nevoie de un imbold pentru a scrie un eseu, dar mai ales dacă ai de realizat un proiect împreună cu alți colegi, în astfel de locuri sigur îți vei găsi inspirația și parcă altfel trece timpul…

Cel puțin pentru mine, învățatul nu funcționează dacă nu am lângă o cană de cafea sau ceai. Așa că azi îți propun o listă cu câteva cafenele cool din Cluj în care studiul parcă devine mai plăcut. Te ajut şi să găseşti o masă liberă sugerându-ți orele mai puțin aglomerate, lucru pe care îl poți face și tu căutând pe Google locația și urmărind orele populare.

Prima pe listă e Phil’s Coffee Shop, situată pe str. Dorobanților nr. 21, colț cu strada Pitești. Chiar dacă se află foarte aproape de buricul orașului, aici vei găsi liniștea necesară pentru a scrie proiectul acela pe care îl amâni de câteva săptămâni bune. Noi te avertizăm, s-ar putea să-ți placă aici atât de mult, încât vei transforma localul în „biroul de studiu” la care te așezi atunci când vrei să fii productiv. Cafeaua de specialitate îți oferă energia necesară, iar gustările dulci sau sărate îți astâmpără foamea. Ce îți poți dori mai mult? Poate doar să ți se alăture și colegii de echipă. Îți recomandăm să vii la Phil’s în intervalul 13-15.

Continuăm lista cu Zorki Photo Cafe, un loc vesel, în care arta parcă e la ea acasă. Unde? Pe Str. Ion Rațiu nr. 10. Când iei o pauză de la învățat poți să tragi cu ochiul la fotografiile expuse în cafenea, sau să te lași fascinat de desenele de pe mese. Iar în meniul lor vei găsi cu siguranță o băutură care să îți ofere energia necesară pentru un proiect reușit. Având suficient spațiu (cafeneaua e împărțită în mai multe încăperi), aceasta oferă atât intimitate, cât și suficient spațiu pentru a lucra la un proiect de grup. Când? Noi îți sugerăm în intervalul 15-17.

Meron este una dintre cele mai cunoscute cafenele de specialitate din Cluj și reprezintă un loc ideal în care să te retragi din agitația zilnică. Chiar dacă sunt mai multe locații răspândite prin tot orașul, noi îți recoamndăm să treci pragul cafenelei situate pe str. Napoca, nr. 3. Odată ce ai închis ușa în urma ta și te-ai așezat la masă, discuțiile importante pot începe. Până acum, cel mai bun brainstorming pe care l-am avut cu colegii legat de un proiect s-a desfășurat fix în acest local, deci vă garantez că toate conversațiile se leagă bine. Poate e datorită aerului ușor sofisticat, ori poate cafelei aromate, încă n-am aflat secretul. Deci, ești invitat să lași ideile să curgă…pe hârtie sau într-un document Word. Noi îți recomandăm să faci o vizită aici în intervalul 17-21.

Ce au în comun o librărie și o cafenea? Le găsești pe ambele la Koffer. Practic, cafeneaua situată pe Bulevardul 21 Decembrie 1989  nr.46/1, este și o librărie. Ai ocazia ca, în timp ce îți bei cafeaua, să răsfoiești cărți ale mai mult de 58 de edituri. Decorul ce amintește de o sufragerie aduce un avantaj: confortul, pe care probabil l-ai pierdut de când te-ai mutat în Cluj. Îți propunem să vizitezi cafeneaua-librărie în intervalul 14-16.

Tucano se numără printre cafenelele cool din Cluj, unde poți lucra la un proiect. Situată pe Eroilor 19, cafeneaua îți propune bun gust: fie că vorbim de băuturi, prezentare sau decor. Prin urmare, e locul în care creativitatea ta va fi stimulată, iar atmosfera relaxată îți oferă contextul perfect pentru studiu. Încearcă în intervalul 15-17.

Voi ce alte cafenele potrivite pentru studiu ați încercat?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!