5 DJs din Cluj și joburile lor de zi cu zi

Home $ Articole $ 5 DJs din Cluj și joburile lor de zi cu zi

by | May 30, 2018 | Articole

Miercuri – cea mai enervantă zi a săptămânii din punctul meu de vedere. N-am probleme cu trezitul în diminețile de luni, n-am probleme cu statul până la 7 la birou vinerea (ba cred că-mi și place chiar), dar urăsc miercurea, parcă stă aici, în mijlocul săptămânii, fix degeaba. N-are niciun rol, serios. Din acest motiv mă asigur mereu că-mi programez articolele cu temele cele mai interesante în zile ca asta, să fiu sigură că mă acaparează subiectul și nu mai bag în seamă nimic altceva.

Așa că azi vă povestesc despre muzică, despre DJs mai exact. Și nu oricare, ci cei ai Clujului, pentru că are orașul câțiva cu care se pot mândri și pe care-i vedem sau i-am văzut crescând frumos sub ochii noștri. Noi ne-am gândit că poate v-ați dorit să-i cunoașteți mai îndeaproape, să știți ce fac oamenii aceștia atunci când nu se află în spatele unui pupitru, cine sunt ei de fapt, cum și de ce au devenit DJs, probleme existențiale de genul, așa că începem o serie nouă, #ClujDJs. Haideți să vedeți ce am aflat despre primii 5 de pe listă.

DigitaLove

Facebook / Instagram / Mixcloud

Când auziți ”DigitaLove”, probabil vă vin în minte amintiri culese sârguincios și responsabil din multe nopți în care ați dansat cu gașca de prieteni, poate la Electric Castle, poate la petrecerile TIFF, poate pur și simplu prin oraș, în diverse locuri. Dar v-ați gândit vreodată la nume său real, cum a ajuns să abordeze genul house, tech-house și disco? Vă puteți închipui că nu-l strigau părinții ”Digitaaaaaa” prin casă când era mic, el fiind cunoscut, atunci când are buletinul la el, ca Paul Adrian. Sau v-ați pus vreodată întrebarea: ”Ce caută în bucătăria de la Twelve băiatul acesta, nu era DJ?” Aventura sa muzicală a început acum 3 ani, când și-a dat demisia de la fostul job și… a vrut să încerce și asta, a fost mai mult un experiment reușit decât un plan bine pus la punct.

A post shared by Paul Adrian (@soulstrearpaul) on

DigitaLove a fost inițial un proiect în care voiam să introduc mai mulți oameni, să facem ceva exclusiv digital, fără viniluri, fără nimic analog. Ulterior, planurile s-au schimbat și am rămas doar eu. Marea mea pasiune e bucătăria, iar muzica e mai mult un hobby, nu o văd ca pe o carieră, nu aș alege viața de artist în detrimentul gătitului. Mi-am dat seama că succesul în această zonă nu ține de felul în care pui muzică, ci mai mult de ce alegi pentru public, dar și oamenii în fața cărora ești. E la fel ca în bucătărie – dacă ai gust, mâncarea va place tuturor. Mă împart destul de greu între cele două, dar am avantajul weekendurilor libere și colegilor care mă ajută când e neapărată nevoie. Mi-ar plăcea să fiu mai tânăr totuși, pentru că am câteodată niște maratoane de 24 de ore care necesită două zile de somn după, haha.

Blanilla

Facebook / Instagram / Soundcloud

De Angel Rusu poate ați auzit mai puține, dar despre Blanilla cu siguranță aveți câteva puncte de referință în memorie, dată fiind activitatea sa din ultimii 15 ani. A fost de trei ori finalist la Heineken Music Thirst Studio, cel mai important concurs de DJ și producători din România și de-a lungul anilor a împărțit scena cu nume precum Stanton Warriors, Groove Armada, General Midi, Aquasky, Jay Cunning, Mesmer, James Lavelle, 2 DJ-i, Sven Vath și Tiesto, iar în prezent lucrează, pe timp de zi, ca DJ la radio. Nu vă lăsați păcăliți de falsa impresie cum că cele două joburi ale sale ar avea prea mult în comun, deci nu-i muncă grea și doar gândiți-vă la următorul aspect: când unul abia se termină, celălalt începe, pentru că emisiunea sa e on air la 7 dimineața.

A post shared by Angel Blanilla (@blanilla) on

Înainte de a mă ocupa cu ce fac astăzi, am lucrat aproape orice: în laborator de cofetărie, internet cafe, hamal la încărcat tiruri prin Suedia, casier la fast-food, brancardier la ortopedie sau babysitter. Ascultam și colecționam frenetic muzică, iar în 1998 am mers prima dată la un festival și la un club cu DJs care mixau muzică electronică pe vinyl și am știut instant că vreau să fac asta. Îmi iau ambele joburi (poate prea) în serios, iar unii mă ceartă că nu sunt mai… relaxat când pun muzică. Eu cred că tot timpul ai de făcut ceva când mixezi, dacă vrei să fii ne-plictisitor. Nu am timp de povești, selfie-uri sau dedicații. E o responsabilitate mare și grea să ai seara în mâinile tale din punct de vedere muzica așa că, ar fi o lipsă de respect să nu tratez acest job cu aceeași seriozitate cu care abordez orice alt job.

Slim Rocka

Facebook / Instagram / Mixcloud

Sau Alexandru Șimonca, oricum preferați voi să-i spuneți, un oaspete obișnuit la petrecerile lunare locale din Cluj. În 2009 a venit în Cluj la facultate și tot de atunci și-a găsit și un loc în spatele pupitrului. Singur s-a proclamat ”Slim Rocka”, pentru că era slab și avea un stil rock. Prima petrecere pe care a organizat-o în inima Transilvaniei a pornit de la 2 CD-playere închiriate și un mixer de la MadLiquid, acesta numărându-se și printre puținii care au venit la party atunci, iar conexiunea dintre ei s-a produs rapid și s-au împrietenit. În 2014, Alexandru a câștigat un concurs organizat de Electric Castle, iar premiul a constat într-un curs de mixat și scratch cu DJ Undoo. În timp ce făcea acest curs, s-a împrietenit și cu Omu Gnom, care era în cautare de DJ și au pornit în turneu împreună. #cool

A post shared by Slim Rocka (@slimrocka) on

Ca “daily job” sunt software tester la Softvision și fac parte din echipa care testează Firefox, pe partea de Desktop. Îmi place tehnologia și am mare noroc de colegi faini. Pe lângă asta, sunt și voluntar în asociația Beard Brothers, unde ajut pe partea de evenimente cu ce știu și cu ce pot. Ca pasiuni, pot spune că mă interesează editarea video, producția muzicală, diferite instrumente, fie acustice, fie digitale. Recunosc că împărțirea timpului este o problemă destul de mare, dar încerc să îmi impun deadline-uri. Și să le depășesc doar cu puțin. De ceva timp, ”work-life” balance a devenit ”work-work” balance, dar știți vorba – dacă îți place ceea ce faci, nu vei munci o zi în viața ta.

DWLS

Facebook / Instagram / Soundcloud

DWLS (Andrei Lupșa) a apărut în peisajul muzicii electronice la începutul lui 2009, iar în anii ce au trecut a fost pe scenă alături de mulți artiști internaționali. Printre aceștia se numără și Lenzman, SPY, Dimension, Wilkinson, Netsky, Alix Perez, Logistică, Ed Rush, BTK, Cyantific, dar și mulți alții. Muzica a fost prezentă în viața lui încă de mic, când cocheta cu diverse instrumente. Mai târziu, în școala generală, făcea selecții muzicale pe casetă și mergea în weekend-uri în piața de vechituri din Mureș și le vindea, #antreprenordemic. În 2008 a început să mixeze, fiind deja îndrăgostit de mult timp de drum and bass, și a cumpărat un set de playere, cele mai basic – Pioneer CDJ-100s – și un mixer Behringer. Dincolo de cele două ”joburi” oficiale, Andrei este și soț, dar și tatăl a două minunății de copii.

Din 2009, timp de vreun an, împreuna cu amicul meu Acqzuel, am avut serile de Joi de la Gazette de pe Turzii și în multe dintre ele mixam pentru noi și barman, iar în altele era super plin. Era mereu surprising și foarte fun pentru noi, oricare era prezența oamenilor la party. În 2010 aveam un main-job în industria farmaceutică, iar discrepanța între activități eram cam mare. Ziua eram mereu la costum și cravata, în întâlniri cu medici din Cluj și încă câteva județe, iar seara abia așteptam să sar într-o pereche de teniși și să mixez în club până la 4 dimineața. Acum mixul de day job + music e foarte bun. Lucrez din 2014 în cadrul Electric Castle, fiind implicat in zone strategice de marketing, sales și new business. Este, cu siguranță, activitatea care îmi ocupă cel mai mult din timp, dar reușesc să mai strecor câte un gig din când în când, fiindcă pasiunile sunt importante și ne încarcă mereu pozitiv.

Vlad Bretan

Facebook / Instagram / Soundcloud

Vlad a debutat în orașul său natal, Satu Mare, însă parcursul său  a cunoscut o creștere destul de rapidă odată ce s-a stabilit în Cluj. E imposibil să nu-l fi auzit niciodată la vreo petrecere prin oraș, să nu fi dansat pe mixurile lui, să nu aveți măcar un prieten din Satu Mare care să zică – ”Mergem la party, pune Vlad al nostru”. Încă de la o vârstă fragedă, acesta a început să-și împărtășească pasiunea pentru muzică cu prietenii, dar nu a existat un moment 0, un punct în care a devenit DJ. Totul s-a întâmplat și datorat dragostei, bucuriei și entuziasmului său de a arăta altora frumusețea muzicii.

A post shared by Studio405 (@studio405official) on

Lucrez la bilete.ro și sunt mainly casier, dar am atribuții și pe partea de platformă – încarc evenimente pe site sau modific anumiți parametrii când este cazul. Uneori am destul timp liber să mă ocup și de muzică, alteori lucrez de-mi sar capacele, în special când e un eveniment mai mare, sportiv sau cultural, cum ar fi Fed Cup sau meciurile de baschet ale U-BT.  My daily job e doar un cârlig de susținere, și când timpul îmi permite continui să fac muzică, sau cel puțin să o sortez.

Care e DJ-ul tău preferat din Cluj și unde l-ai ascultat ultima oară?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!