Cluj picnic places: locuri unde să mergi la picnic

by | Jun 12, 2018 | Articole, Descoperă Clujul

Call me a dreamer, call me a hopeless romantic, call me crazy, but I love a picnic date up on the hill. Yes, azi m-am trezit cu o super energie (care nu știu sincer de unde vine) și am realizat că trebuie să încetăm să ne mai facem planuri în funcție de cum bate soarele pe cer. Așa că ignor total faptul că meteorologii au prezis doar ploaie în Cluj pentru restul săptămânii și vreau să vă propun câteva locuri din Cluj unde puteți ieși la un picnic alături de cineva drag – prietena cea mai bună, iubitul sau un părinte. Nu e nevoie de o organizare riguroasă în prealabil, puteți fi spontani și luați câte ceva din ce aveți prin frigider într-un picnic basket, fie optați pentru un take awaysau direct de la vreun local prin apropiere.

Sună interesant, nu? Și e un must când soarele strălucește atât de tare pe cer, ar fi păcat să nu ne bucurăm de verdele timid naturii și aerul cald între turele sănătoase de ploaie. Așadar, unde mergem la picnic?

Dealul Feleacului este deja celebru pentru priveliștea pe care o oferă asupra orașului, mai ales pe timp de noapte. Să nu credeți că este mai puțin impresionantă ziua, când totul pare că stă în loc, iar Clujul e asemenea unui tablou vrăjit, totul e înghețat, nicio mișcare nu e percepută de ochiul privitorului în imensitatea ce i se întinde în față. Zona pe care v-o propunem noi este în apropiere de Pârtia Feleacu, iar accesul se face din drumul național DN9 Cluj-Turda, prima intrare la stânga, înainte de postul de control. Dacă mergeți cu mașina faceți vreo 20 de minuțele până acolo, dar puteți opta și pentru autobuz, pentru că linia M11 vă va duce direct în vârf de Cluj. Coborâți la ultima stație și găsiți voi un petic de iarbă pe placul vostru.

Bineînțeles că din lista noastră nu poate lipsi una dintre cele mai frumoase păduri din județ: Făget, zonă naturală protejată și monument al naturii de interes național. Nici nu v-ați putea dori mai mult de la un picnic, decât umbra arborilor răcoroși și o poieniță în care să vă împrieteniți cu viețuitoarele necuvântătoare. Pentru a ajunge în pădure, trebuie să urmați următorul traseu: dinspre cartierul Zorilor sau Bună Ziua, la ieșirea din oraș spre Turda, se face dreapta la sensul giratoriu, pe drumul Strada Fagetului. La intersecția străzii Făgetului cu drumul Sf. Ion se face din nou dreapta și se urmează drumul șerpuitor prin zona împădurită, trecând de Izvorul Sf. Ion. Vă puteți găsi un loc pe lângă Strada Cernăuți.

Trecând peste zvonurile cum că pădurea Hoia-Baciu ar fi cea mai înfricoșătoare din lume, de activitățile paranormale care au loc acolo și de presupunerea că odată intrat printre copaci, toate spaimele subconştientului prind brusc viaţă şi apar în calea celor care se aventureazã în acest loc, puteți merge liniștiți la un picnic aici, haha. Lăsând gluma la o parte, eu una cred și nu cred în toate aceste povești și consider că depinde de fiecare dacă vrea să simtă un loc ca fiind bântuit sau nu. Un lucru știu sigur: odată ajunși în Poiana Rotundă, s-ar putea să uitați de toate gândurile care vă apasă și chiar propriile gânduri care vă dădeau târcoale fantomatic de multă vreme, să vă părăsească. Din Grigorescu puteți merge chiar pe jos, îndreptându-vă spre strada Donath, iar mai apoi vă afundați în pădure. Dacă ezitați să rămâneți în poiană, puteți merge până la ieșirea din pădure, cea care dă spre VIVO, panorama e minunată.

Dacă tot suntem în zona Grigorescu, nu putem să nu menționăm strada Uliului, poate puțin mai cunoscută de către voi. Nu toți pot ajunge în această locație, și asta pentru că nu mulți sunt cei care trec testul urcușului anevoios, care e o adevărată provocare chiar și dacă sunteți cu mașina, apoi pe jos. Din Grigorescu, virați la dreapta pe strada Alexandru Vlahuță, continuați pe strada Fântânele, virați dreapta de două ori, pe Bihorului și Donath, iar la stânga începe strada Uliului. De acolo, conduceți până în capăt, iar când vedeți orașul desfășurându-se nestingherit la picioarele voastre, scoateți păturica și coșulețul și luați un loc.

O ultimă propunere, și cea mai accesibilă, pentru că e chiar în centrul orașului, ar fi Parcul Cetățuia. Nu cred că mai e nevoie de indicații, știți cu toții să vă cocoțați până la Belvedere. Propun totuși să alegeți varianta dinspre Parcul Central și să urcați direct prin pădurice, și nu pe scările dinspre Racoviță. Cine știe, poate nici nu mai vreți să urcați până sus și rămâneți la umbra unui copac. Dar priveliștea ar putea fi contemplată zile în șir, liniștea de acolo este de invidiat și un picnic ar fi binevenit în acel decor, plin de hamace și îndrăgostiți care nu știu încă ce simt.

A post shared by Boa (@boa57_) on

Desigur, și parcurile sunt o locație excelentă, Grădina Botanică și orice alt colțișor de natură pe care voi îl iubiți.

Tu ai fost vreodată la un picnic în Cluj? Care e locația pe care ai prefera-o?

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This