Cluj picnic places: locuri unde să mergi la picnic

Home $ Articole $ Cluj picnic places: locuri unde să mergi la picnic

by | Jun 12, 2018 | Articole, Descoperă Clujul

Call me a dreamer, call me a hopeless romantic, call me crazy, but I love a picnic date up on the hill. Yes, azi m-am trezit cu o super energie (care nu știu sincer de unde vine) și am realizat că trebuie să încetăm să ne mai facem planuri în funcție de cum bate soarele pe cer. Așa că vreau să vă propun câteva locuri din Cluj unde puteți ieși la un picnic alături de cineva drag – prietena cea mai bună, iubitul sau un părinte. Nu e nevoie de o organizare riguroasă în prealabil, puteți fi spontani și luați câte ceva din ce aveți prin frigider într-un picnic basket, fie optați pentru un take away sau direct de la vreun local prin apropiere.

Sună interesant, nu? Și e un must când soarele strălucește atât de tare pe cer, ar fi păcat să nu ne bucurăm de verdele timid al naturii și aerul cald. Așadar, unde mergem la picnic?

Dealul Feleacului este deja celebru pentru priveliștea pe care o oferă asupra orașului, mai ales pe timp de noapte. Să nu credeți că este mai puțin impresionantă ziua, când totul pare că stă în loc, iar Clujul e asemenea unui tablou vrăjit, totul e înghețat, nicio mișcare nu e percepută de ochiul privitorului în imensitatea ce i se întinde în față. Zona pe care v-o propunem noi este în apropiere de Pârtia Feleacu, iar accesul se face din drumul național DN9 Cluj-Turda, prima intrare la stânga, înainte de postul de control. Dacă mergeți cu mașina faceți vreo 20 de minuțele până acolo, dar puteți opta și pentru autobuz, pentru că linia M11 vă va duce direct în vârf de Cluj. Coborâți la ultima stație și găsiți voi un petic de iarbă pe placul vostru.

Bineînțeles că din lista noastră nu poate lipsi una dintre cele mai frumoase păduri din județ: Făget, zonă naturală protejată și monument al naturii de interes național. Nici nu v-ați putea dori mai mult de la un picnic, decât umbra arborilor răcoroși și o poieniță în care să vă împrieteniți cu viețuitoarele necuvântătoare. Pentru a ajunge în pădure, trebuie să urmați următorul traseu: dinspre cartierul Zorilor sau Bună Ziua, la ieșirea din oraș spre Turda, se face dreapta la sensul giratoriu, pe drumul Strada Fagetului. La intersecția străzii Făgetului cu drumul Sf. Ion se face din nou dreapta și se urmează drumul șerpuitor prin zona împădurită, trecând de Izvorul Sf. Ion. Vă puteți găsi un loc pe lângă Strada Cernăuți.

Trecând peste zvonurile cum că pădurea Hoia-Baciu ar fi cea mai înfricoșătoare din lume, de activitățile paranormale care au loc acolo și de presupunerea că odată intrat printre copaci, toate spaimele subconştientului prind brusc viaţă şi apar în calea celor care se aventurează în acest loc, puteți merge liniștiți la un picnic aici, haha. Lăsând gluma la o parte, eu una cred și nu cred în toate aceste povești și consider că depinde de fiecare dacă vrea să simtă un loc ca fiind bântuit sau nu. Un lucru știu sigur: odată ajunși în Poiana Rotundă, s-ar putea să uitați de toate gândurile care vă apasă și chiar propriile gânduri care vă dădeau târcoale fantomatic de multă vreme, să vă părăsească. Din Grigorescu puteți merge chiar pe jos, îndreptându-vă spre strada Donath, iar mai apoi vă afundați în pădure. Dacă ezitați să rămâneți în poiană, puteți merge până la ieșirea din pădure, cea care dă spre VIVO, panorama e minunată.

Dacă tot suntem în zona Grigorescu, nu putem să nu menționăm strada Uliului, poate puțin mai cunoscută de către voi. Nu toți pot ajunge în această locație, și asta pentru că nu mulți sunt cei care trec testul urcușului anevoios, care e o adevărată provocare chiar și dacă sunteți cu mașina, apoi pe jos. Din Grigorescu, virați la dreapta pe strada Alexandru Vlahuță, continuați pe strada Fântânele, virați dreapta de două ori, pe Bihorului și Donath, iar la stânga începe strada Uliului. De acolo, conduceți până în capăt, iar când vedeți orașul desfășurându-se nestingherit la picioarele voastre, scoateți păturica și coșulețul și luați un loc.

O altă variantă aflată în apropierea orașului este Lacul Tarnița, una dintre cele mai apreciate zone turistice din județul Cluj, aflată la 30km distanță față de oraș. Dacă-ți dorești să admiri peisajul absolut fascinant pe care natura ni-l oferă, și unde vara ne încântă cu multe nuanțe de verde, atunci ar trebui să știi că aici poți face poze, poți intra în apă pentru a te răcori atunci când temperaturile sunt prea ridicate și, de asemenea te poți bucura de un picnic delicios alături de persoanele dragi ție. Mai mult, un picnic organizat aici poate fi doar o mică parte dintr-o escapadă de weekend organizată la Lacul Tarnița. Despre cum ai putea să-ți petreci un weekend în zonă, am povestit mai multe aici.

Încă o propunere ceva mai accesibilă, pentru că e chiar în centrul orașului, ar fi Parcul Cetățuia. Nu cred că mai e nevoie de indicații, știți cu toții să vă cocoțați până la Belvedere. Propun totuși să alegeți varianta dinspre Parcul Central și să urcați direct prin pădurice, și nu pe scările dinspre Racoviță. Cine știe, poate nici nu mai vreți să urcați până sus și rămâneți la umbra unui copac. Dar priveliștea ar putea fi contemplată zile în șir, liniștea de acolo este de invidiat și un picnic ar fi binevenit în acel decor, plin de hamace și îndrăgostiți care nu știu încă ce simt.

Valea Gârbăului este și ea o opțiune de luat în calcul, fiindcă aici găsești grilaje pentru grătare, 3 mese cu câte 6 grătare, toalete ecologice și un rezervor de apă. Mai mult, zona a fost de curând igienizată, cu ocazia zilei de 1 mai 2023. De altfel, Valea Gârbăului este singurul loc de picnic din Cluj-Napoca în care se poate aprinde foc, în timp ce în alte parcuri și zone cu verdeață acest lucru este interzis prin Lege. În fapt, asta e și ceea ce face astfel încât Valea Gârbăului să se afle în topul preferințelor clujenilor anual, cu ocazia zilei de 1 mai.

De menționat ar mai fi și faptul că tot cu ocazia zilei de 1 mai 2023, municipalitatea a pus la dispoziția clujenilor, la Baza Sportivă Gheorgheni, patru foișoare cu grilaje pentru grătar și locuri pentru ceaune. Dacă până acum aici puteai desfășura o gamă variată de activități fizice, de la fitness, aerobic, alergat, ture cu bicicleta sau cu rolele și multe altele, acum poți transforma Baza Sportivă Gheorgheni și într-un loc numai bun pentru un picnic cu prietenii.

Desigur, și parcurile din Cluj sunt o locație excelentă, Grădina Botanică și orice alt colțișor de natură pe care voi îl iubiți. Dintre parcurile în care poți lua în calcul să organizezi un picnic, poate în funcție de proximitatea acestora față de locuința ta, menționăm: Parcul Între Lacuri, Parcul Central, Parcul Mercur, Parcul Iuliu Prodan, Iulius Parc, Parcul Feroviarilor și Parcul Armătura. Mai mult, Primăria Municipiul Cluj are în plan să dezvolte Parcul Zorilor și Parcul Bună Ziua, așadar sperăm ca în scurt timp să putem organiza picnicuri și acolo.

Tu ai fost vreodată la un picnic în Cluj? Care e locația pe care ai prefera-o?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!