6 locuri unde poți lua cursuri de autoapărare

Home $ Articole $ 6 locuri unde poți lua cursuri de autoapărare

by | May 13, 2019 | Articole, Sport

Fie că vrei să faci mișcare, dar alergatul nu este pentru tine sau fie că vrei să te simți mai în sigurață atunci când ești nevoit să o iei la pas prin oraș noaptea pentru că ai pierdut ultimul autobuz, cursurile de autoapărare sunt cea mai bună opțiune. Pe lângă beneficiile fizice, cu timpul vei observa că vei avea mai multă încredere în sine și nu vei mai obosi după ce urci două etaje.

Dacă ești puțin sceptic, să nu ai impresia că vei învăța să te bați ca în filmele de acțiune sau ca în știrile de la ora 5. Vei învăța niște tehnici care te pot scoate din încurcătură, fără a pune în pericol viața nimănui.

Martial Arts Wellbeing constituie o variantă, mai ales că oferă posibilitatea de a desfășura cursurile în aer liber (atunci când este posibil), în parcul de pe Cetățuie. Te vei conecta astfel cu natura, vei face mișcare și poate fi și o activitate drăguță de cuplu.
Contact: [email protected] / 0749 189 435

La Budo Shin Napoca vei putea de asemenea să înveți tehnici de autoapărare. Dacă vrei să vezi cum e atmosfera, un antrenament costă 15 lei. Ulterior, dacă te-ai convins că vrei să mergi la aceste cursuri, abonamentul full acces costă 180 de lei, iar cel cu 12 ședințe, 130 de lei.
Contact: [email protected] / 0744 695 377

Cursuri pentru copii

Dacă a sosit momentul cel mare în care îți vei lăsa copilul să meargă singur la școală și vrei să stai liniștit la birou până ajunge acasă, înscrie-l la cursuri de autoapărare. În așa fel va ști să gestioneze situații neprevăzute, va face mișcare și, de ce nu, poate chiar și prieteni noi. O primă variantă ar putea fi Centrul Tengu. Situat în zona Gării, centrul desfășoară antrenamentele de autoapărare pentru copii în zilele de luni, miercuri și vineri de la ora 16:30, având o durată de o oră. Mai multe informații despre abonamente și program găsiți aici sau pe pagina de Facebook.

Cea de-a doua opțiune este Krav Maga Bukan. Aici poți opta fie pentru sala din zona Fabricii de Bere, fie pentru cea din cartierul Zorilor. Cursurile se adresează copiilor cu vărsta cuprinsă între 7 și 13 ani. Dacă tot mergi până la sală cu cel mic, poate îți fac cu ochiul și cursurile de autoapărare pentru adulți. Despre program găsiți mai multe detalii aici.

Și cei de la MMA Transilvania oferă cursuri de autoapărare pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 15 ani. Un abonament lunar (12 antrenamente) costă 150 de lei, iar cursurile au loc în zilele de marți și joi de la ora 16:45 la ora 17:45.

Cursuri pentru femei
De asemenea, există antrenamente destinate exclusiv femeilor. E bine să știi cum să faci față situațiilor de genul hei pisi care trec de anumite limite, dar și să dai un boost încrederii. Tot ceea ce vei învăța la curs poți aplica în viața de zi cu zi chiar dacă ești pe tocuri. La Krav-Maga Stability in Motion vei găsi astfel de cursuri. Vârsta minima pentru a participa este de 16 ani și vei avea posibilitatea să simulezi diverse tipuri de agresiuni și cum să le gestionezi.

În urma cursurilor vei fi mai sigur pe tine, vei ști cum să faci față neprevăzutului și îți vei îmbunătăți și condiția fizică. Poate în acest mod te vei simți motivat să te apuci serios de alergat sau de mers la sală și nu îți va mai fi frică să umbli prin oraș după lăsarea întunericului.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!