Cum e să mergi la Electric Castle ca părinte cu copilul – interviuri cu tinere familii la festival

Home $ Articole $ Cum e să mergi la Electric Castle ca părinte cu copilul – interviuri cu tinere familii la festival

Au trecut deja cele 5 zile de Electric Castle, iar numele mari din lineup și atmosfera incomparabilă au adus zilnic zeci de mii de participanți pe domeniul castelului Banffy. Zilele au fost pline de culoare și voie bună, iar nopțile au fost electrizate de-a dreptul prin muzică.

Pe lângă petrecăreții de toate vârstele care au venit la festival pentru a-și asculta artiștii preferați și a dansa până a doua zi, domeniul castelului a devenit un loc propice pentru familiile tinere care vor să se bucure de festival fără a fi nevoiți să îi lase pe cei mici acasă. Noi am povestit cu câteva familii pentru a afla cum decurge experiența de festivalier din această postură și vă transmitem mai departe gândurile lor.

În plină zi cu soare la Bonțida (ce bine că putem spune acest lucru), pe marginea lacului e răcoare, liniște și o atmosferă relaxată, numai bună pentru a trage un pui de somn. Nu-i de mirare că acolo i-am întâlnit pe Ilinca și Tudor, care s-au retras la umbră pentru ca Vlad, fiul lor de 10 luni, să poată dormi în voie. Cei doi nu sunt pentru prima dată la Electric Castle, dar e primul an în care vin în această formulă.

Am mai fost la patru ediții Electric Castle, dar nu în 3 până în acest an. Anul trecut am fost cu el în burtică, iar anul acesta l-am adus cu noi și îi place foarte mult la festival… dacă avem căști, nu e nicio problemă. Vlad e fascinat de ce vede în jur, plus că sunt mulți alți copii la festival și ne mai împrietenim cu alți părinți prin intermediul lui. Am optat pentru umbră și liniște până la o anumită oră, iar după aceea stăm și pe la soare. Avem aici mult spațiu pe care să ne plimbăm, de aceea am și ales să venim cu el. De exemplu, la Untold nu mergem cu el pentru că ni se pare mult prea compact, aglomerat și nu e o idee bună pentru noi. E mult prea multă lume acolo, deci nu merită. Aici e mult loc și liniște, iar ieri, de exemplu, a dormit două ore chiar aici cu căștile. Suntem din Cluj și facem naveta, venim de obicei după ora 14, adică după masa lui de prânz și stăm până pe la ora 22. Experiența cu copilul e cel puțin interesantă. Nu e foarte ușor, căci trebuie să ai multă răbdare, dar e fain aici, iar noi așteptam să se nască pentru a putem veni cu el la festival. Încă e mic și nu prea participă la foarte multe activități, dar anul viitor va fi mai mare. Deja ne făceam planuri pentru ediția următoare, să vedem cum procedăm.

Dincolo de pod, în zona eco, muzica transmite energie, iar dansul nu lipsește din peisaj. Volumul nu e prea sus, așa că muzica poate fi ascultată și de copii. Sofia, la numai 9 luni, de pe o pătură pusă pe iarbă, privea fiecare persoană care trecea prin zonă, zâmbea din când în când și parcă încerca să își spună impresiile despre festival. Ne-ar fi plăcut să vă putem relata ce credea, dar va trebui să mai așteptăm să crească puțin pentru a afla direct de la ea cum e la festival. Între timp, vă spunem impresiile lui Lucian și a Elenei, părinții ei, ce erau însoțiți și de sora Elenei la festival.

Făcând parte în staff, am început de mult să lucrez la Electric Castle și fiind aici tot timpul e dificil să stau despărțit de familie pentru atât de mult timp. Deja sunt de o săptămână aici, așa că, de ce să nu vină ele aici, aproape de mine? Am încercat puțin aseară să dansăm în zona castelului, dar nu ne-am apropiat prea mult de zonele cu sunete foarte puternice, așa că vom mai încerca și azi să dansăm. Pentru Sofia încă nu e cazul de dans, căci abia se ține pe picioare. Ieri a fost prima zi când au venit și ele, dar a fost o zi mai scurtă. Nu au făcut foarte multe activități, doar au fost pe la bazar, prin castel, au văzut jocurile de lumini și ne-am plimbat. -Lucian

Fetița e foarte curioasă și atentă în același timp, pentru că vrea să învețe cât mai multe. E foarte atrasă de oameni, mai ales de chipuri noi. De obicei e foarte sociabilă și prietenoasă, însă dacă e obosită nu mai e chiar atât de sociabilă. Ieri a dormit în marsupiu, iar azi am venit cu căruciorul. Pe drumul de la Cluj până aici ea a dormit în scoică, iar acum e bună de distracție. Eu am fost la Electric Castle doar acum doi ani, iar cu Sofia am mai fost și pe la Jazz in the Park. Vrem să o obișnuim și cu gălăgia, să poată face diferențe între gălăgie și liniște, între noapte și zi, să nu crească într-o bulă de cristal, ci să fie adaptabilă. -Elena

Pe lângă lac, feriți de razele soarelui, am întâlnit un grup puțin mai numeros. Credeam că e vorba de un cuplu cu trei copii, însă, după ce am început să povestim, am aflat că e vorba de mai mulți membri ai unei familii numeroase. De fapt, Maria și Claudiu sunt frați, iar cei trei copiii sunt verișori. Ne-am amuzat puțin de încercările mele de a-mi trasa în minte arborele lor genealogic, dar într-un final i-am dat de capăt. Așadar, Maria a venit la festival cu fiul său Leon, iar Claudiu, fratele Mariei, îi însoțea pe Teodora și Tudor, nepoții lui. Cei doi copii au mai fost și anul trecut la Electric Castle alături de părinți, iar de data aceasta au fost răsfățați de unchiul lor cu pizza și stickere care de care mai colorate, iar activitățile nu au fost lăsate deoparte. Întrebându-i ce le-a plăcut cel mai mult, am aflat că au fost vrăjiți de instalația din interiorul castelului prin care puteau picta, s-au simțit foarte bine în Royal Wheel și dacă ar putea, și-ar cumpăra toate stickerele de la bazar.

Pentru mine și pentru Leon e prima dată când venim la festival, așa că azi am tot vizitat zona. Am încercat să facem activități pentru copii, să ne plimbăm și am trecut pe la toate scenele ca să vedem ce muzică e, iar la orele amiezii stăm la umbră. – Maria

Claudiu e un fan al festivalului, fiind a patra ediție la care participă. Până anul acesta obișnuia să vină singur, dar în ziua în care ne-am întâlnit le făcea o favoare părinților lui Tudor și a Teodorei, având grijă ca și cei mici să se bucure de Electric Castle. De festival se bucură și fiul său, care i-a prins gustul venind cu părinții săi pentru prima dată acum câțiva ani.

Venim și anul viitor. O să ne luăm bilete imediat ce apar, căci mi se pare cea mai bună variantă. Mie îmi place starea de aici foarte mult. E foarte greu ca într-o lună să ai două festivaluri și un concediu, așa că am ales să vin doar la Electric, căci e mai aerisit, muzica e diferită, iar feelingul de aici e cu totul special.  Azi am venit cu ei (Teodora și Tudor), dar în celelalte zile am venit singur. Am un fiu de 17 ani care vine și el la festival. Ajunge pe la ora 18-19, stă cu colegii de clasă și pleacă dimineața, deodată cu ei. Acum trei ani a fost pentru prima dată cu noi, o singură zi, anul trecut a fost cu noi și încă doi colegi, iar anul acesta au venit foarte mulți colegi de-ai lui. A ajuns la vârsta la care poate sta și singur cu prietenii. – Claudiu

Tot plimbându-mă prin festival am observat o fetiță plină de energie, ce zburda pe iarbă și nu se sfia din a face mișcări de gimnastică. Lângă ea era și Camelia, mama ei. Cele două au venit de la București, alături de cealaltă fetiță și tatăl lor. Alexia, plină de energie, consideră că festivalul e unul foarte drăguț și abia aștepta lăsarea serii pentru a urca în Royal Wheel și a vedea de sus luminile festivalului, iar mama sa e la fel de încântată.

Acum doi ani am fost pentru prima dată la Electric Castle. Ne-a plăcut mult mie și soțului, iar anul acesta am venit și cu copiii, să vedem cum e și această experiența. Avem două fete – Alexia are 8 ani, iar Mara are 11 și sunt ultra-mega-încântate. Mi se pare că e un festival kids friendly, la care copiii au foarte multe activități și îi încântă foarte mult. Sunt foarte curioși, văd o mulțime de oameni cu diverse personalități și își găsesc un mijloc de joacă din absolut orice. Se distrează 3-4 ore, își consumă energia, dorm o oră, după care se trezesc fresh. E puțin mai greu seara, căci le ia somnul. Aseară au dormit pe iarbă o oră, iar apoi s-au trezit pline de energie și nu mai voiau să mergem acasă. Atmosfera de aici îmi place cel mai mult, căci lumea e foarte relaxată și sunt oameni de toate genurile și toate vârstele, care conviețuiesc pentru câteva zile și reușesc să se înțeleagă. Am văzut aseară și oameni de vreo 60 de ani care se simțeau super, am văzut și tineri, iar asta mi se pare cel mai tare. Față de data trecută când am fost, mi se pare că festivalul e mult mai bine organizat și mai diversificat, iar activitățile mi se par din ce în ce mai creative.

În zona de Food Court de lângă castel e mereu plin de bucate delicioase pe mese și oameni care le savurează. Printre ei am observat-o pe Raluca, alături de Ana, fetița ei de numai doi ani. M-am așezat lângă ele, am început să povestim și nu peste mult timp ni s-au alăturat și Florin, soțul ei, alături de Vlad, băiețelul lor de 4 ani. Acesta a venit victorios cu un churros umplut cu ciocolată, din care a servit-o și pe surioara sa.

Pentru mine e prima oară la Electric Castle și mi se pare foarte mișto. E foarte aerisit și am înțeles că înainte era spațiul mai restrâns, dar acum l-au extins mult mai tare. Am fost și în Royal Wheel cu copiii, mâncarea e ok și ne simțim foarte bine. Am fost printre primii veniți aici joi cu copiii și vom fi aici tot weekendul. Am fost și pe la concertele de la Main Stage, unde ne-am distrat… bine, cu ochii în patru la copii, care se jucau cu baloane, cu frisbee și alte jocuri. Ne-am adunat ieri mai multe familii cu copii, așa că ne-am organizat – am făcut “garda” pe rând. Azi nu sunt și ei la festival, dar mâine vom fi în formulă completă, adică 5 copii, alături de 4 adulți. Am fost cu ei și la alte festivaluri și după fiecare ne spun că mai vor. Anul acesta, Vlăduț îmi spunea că vrea la castel, căci știa de castelul Banffy. De obicei, pentru ei, distracția constă în baloane, muzică, mâncare, iar la Electric Castle în fiecare zi vor să ne dăm în roată. Venim pe la ora 15 și plecăm pe la 22, căci încercăm să prindem orele de somn ale copiilor în mașină. Ei dorm pe drum, ajungem aici, mai stăm puțin până se trezesc și apoi intrăm în festival. Mereu îi ducem cu noi pe unde mergem și ne bucurăm de ei cât de mult putem.

Pe lângă ei, multe alte familii au savurat atmosfera festivalului alături de cei mici. Un lucru e cert: comunitatea electrică crește pe zi ce trece, iar viitorii fani ai festivalului se formează încă de pe acum. Așa că, anul viitor ne întâlnim chiar și mai mulți, cu și mai mult chef de distracție, la a opta ediție Electric CastleSee you there!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!