La ce evenimente din Cluj poți intra gratis în perioada următoare

by | Oct 10, 2019 | Articole

Cui nu-i place să se bucure de o viață socială dinamică? Petreceri, evenimente culturale, festivaluri, activități, Cluj-Napoca oferă o varietate de moduri în care să îți petreci timpul liber. Singura problemă este reprezentată de momentul în care deschizi portofelul să-ți verifici bugetul și descoperi că ai cheltuit prea mult în ultima perioadă, așa că nu ar strica să stai acasă. Îți spui că așa e viața, te învelești cu o pătură și încerci să-ți ridici moralul vizionând un film sau un serial. Ei bine, eu te sfătuiesc să nu lași distracția deoparte, căci există suficiente evenimente cu intrare gratuită de care te poți bucura în perioada următoare. Noi am trecut în revistă o bună parte dintre ele și îți demonstrăm că nu ai tot timpul nevoie de bani pentru a ieși în oraș.

It’s paaaarty time!

Tare norocoși sunt noii studenți în această perioadă, căci pentru ei se organizează o multitudine de evenimente menite să-i familiarizeze cu viața universitară. Săptămânile Bobocului ajung la final, însă nu înainte de a organiza un party de neuitat în After Eight. La Skool’s Out – Uni’s In sunt așteptați toți cei care pășesc pentru prima dată pe băncile facultății, dar vor să cunoască și nebunia vieții de noapte. Petrecerea va avea loc în 13 octombrie, zi în care vor fi urmăriți de puțin ghinion doar studenții cu mai multă experiență. Aceștia vor trebui să plătească un bilet de 10 lei pentru a putea intra, în timp ce bobocii beneficiază de gratuitate.

Probabil ți-a șoptit cineva că în Spațiu se organizează cele mai faine nopți de karaoke. Și mai probabil ai fost chiar tu vedeta care a cântat la microfon. Noi zicem că ar trebui să amâni orice plan pe care îl ai în 11 octombrie și să mergi (din nou) la acest gen de petrecere. Iartă-mă, greșeala mea, reformulez: cu siguranță trebuie să-ți amâni orice plan pe care îl ai în 11 octombrie și să le arăți tuturor talentul tău la The Fantastique – Karaoke în Spațiu. Intrarea e liberă, distracția garantată, numai tu să nu lipsești!

Când spui Sisters, deja îți apare în minte cafeneaua aceea cochetă de pe strada Universității, mereu plină de oameni somnoroși cu o cafea în mână, studioși cu ochii în laptot, sau de grupuri de prieteni care își încep ziua la o poveste. Peste seară, însă, localul se transformă într-o casă a muzicii bune. Altcumva se trăiește un apus într-o vineri, atunci când Andrei Puiu mixează piese chill, de weekend. Nu mă crezi pe cuvânt? Ei bine, te poți convinge mâine, 11 octombrie, începând cu ora 18:00.

Weekend-urile au început să aibă un vibe aparte de când Molecular Beams a dat startul seriilor de party-uri cu muzică electronică. Fără doar și poate, muzica răsună  noapte de noapte pe Piezișă, dar parcă am văzut o agitație mai mare sâmbăta și duminica, atunci când se desfășoară Molecular Beats. Nici zilele de vineri nu sunt de ratat, căci aceeași locație găzduiește Remember House Music. Fie că vrei să-ți aduci aminte de vremea studenției în care nu plecai din club până la răsărit, ori ești încă o parte a vieții academice și distracția nu lipsește din programul tău, alătură-te dj-ilor din Molecular Beams și dansează pe beat-urile lor.

Un alt party de neratat în zona Piezișei are loc la Booha. Barul cu mare notorietate în viața socială clujeană organizează în weekendul 11-12 octombrie o nouă sesiune de muzică bună și ritmuri electronice care nu te vor lăsa să pleci acasă cu una, cu două. Dacă nu ai experimentat până acum nopți de neuitat la Booha, e timpul să scoți toată gașca în inima campusului studențesc și să creați noi amintiri. Eu doar vă avertizez, odată ce participați la acest gen de petreceri, s-ar putea să nu mai aveți răbdare până la următoarele.

Talk up

Din punctul meu de vedere, toamna se dă startul celor mai interesante conferințe bazate pe subiecte la care nu te-ai fi gândit până acum. Spre exemplu, cine ar fi crezut că au loc o serie de povestiri legate de industria spațială? Transylvania Space Talks este genul acela de eveniment deschis pentru publicul de toate vârstele, căci vor fi explicate pe înțelesul tuturor noțiunile de bază despre cum funcționează știința spațială și care ar fi noile posibilități de explorare a planetelor. Discuțiile vor avea loc în data de 25 octombrie la Cinema Mărăști. Pentru a descoperi răspunsurile la întrebările pe care le ai despre univers, fii sigur că rezervi un loc în sală.

Se spune că din eșec se învață, dar probabil nimeni nu știe cel mai bine acest lucru ca invitații din cadrul Fuckup Nights. Acest eveniment aduce în fața publicului mai mulți antreprenori din domenii diverse care povestesc cu amuzament cum au pornit propriul business, prin ce provocări au trecut și cum au cunoscut… eșecul. Conferințele au pornit în anul 2012 din Mexico City, când un grup de prieteni s-a reîntâlnit într-o seară și fiecare a început să discute despre nereușitele lui. Așa s-a născut Fuckup Nights, desfășurat în prezent în peste 84 de țări din întreaga lume. Dacă vrei să asculți și tu cum au dat-o alții în bară, haide la Iulius Mall în data de 17 octombrie. Știi deja regula: intrare gratis, rezervare obligatorie.

Creativitatea ar trebui să ne însoțească la orice pas, iar atunci când rămânem în pană de idei participăm la CreativeMornings. Întâlnirile matinale se desfășoară lunar la ClujHub și sunt compromisul ideal pentru care merită să-ți setezi alarma cu o oră mai devreme. Într-adevăr, ajungi în sala de conferință cu ochii lipiți de somn, însă de îndată ce întâlnești comunitatea prietenoasă îți și vine cheful de povești. Unde mai pui că micul dejun și cafeaua sunt din partea casei? De asemenea, invitații proveniți din domenii creative sunt gata să te inspire și să-ți transmită energia necesară până la evenimentul următor. Întâlnirea din luna aceasta va avea loc în data de 25 octombrie, iar înregistrările pentru participare se pot face aici.

Art, fest and culture

Festivalul Internațional de Muzică și Artă Transilvăneană se întoarce cu o nouă serie de evenimente culturale. Partea cea mai bună este aceea că unele sunt oferite în regim gratuit, cum ar fi seara de filme organizată la Cinema Victoria. În data de 13 octombrie ne luăm popcornul, ne așezăm confortabil pe scaun și vizionăm cele 3 filme consecutive. Evenimentul începe la ora 18:00 și se termină după miezul nopții. Producțiile cinematografice pe care le vom urmări sunt Jobs, o dramă biografică despre viața lui Steve Jobs, Ray, un film ce cuprinde 30 de ani din viața lui muzicianul Ray Charles și Gaga: Five Foot Two, un documentar despre perioada în care Lady Gaga lansa cel de al cincilea album. Ne vedem la cinema?

 

Iubitori ai cafelei de specialitate din tot orașul, pregătiți-vă pentru Cluj Coffee Festival. Din 25 până în 27 octombrie suntem invitați la un spectacol oferit de baristas profesioniști, care ne vor prepara cele mai gustoase licori magice. Festivalul se va desfășura la Bastionul Croitorilor și sunt convinsă că nu va trebui să căutați prea mult intrarea, atrași fiind de mirosul inconfundabil al cafelei. Eu abia aștept să văd care latte va avea cel mai creativ desen.

 

A trecut ușor timpul și iată că ne reîntâlnim cu Bienala de Arhitectură Transilvania. Evenimentul are loc între 7 și 24 noiembrie la Muzeul de Artă. Tema celei de-a patra ediții a fost numită Viitorul/Acum și reflectă dorința de a implica întreaga comunitate atât în planurile arhitecților, peisagiștilor, urbaniștilor, cât și în programul autorităților, căci doar muncind împreună reușim să formăm un viitor pe placul tuturor. Bienala va pune accent și pe importanța arhitecturii verzi, protejarea mediului înconjurător, îmbinarea arhitecturii tradiționale și  moderne, precum și pe conservarea patrimoniului rural. Mai multe detalii pot fi consultate pe site.

 

Cărturești a lansat de curând o serie de spectacole de lectură, în cadrul cărora invitați sunt actorii de la teatrul Reactor. Aceștia vin în fața publicului și citesc piese de artă dramatică scrise vara aceasta în cadrul companiei culturale independente. În 16 octombrie vom asista la lectura teatrului Animalul ăsta care se rănește singur, începând cu ora 19:00. Dacă ratezi evenimentul din această dată, ai ocazia să participi la cele care se vor desfășura în 23 și 30 octombrie.

 

Pianistul Bogdan Vaida și turneul Classic Unlimited se întorc în această toamnă. A treia ediție a evenimentului are trecute în program două spații culturale alternative care vor găzdui concerte excepționale. În 31 octombrie ne întâlnim în prima locație reprezentată de Centrul de Interes, iar în luna noiembrie, în data de 12, suntem invitați la Reactor. Nu uita că locurile sunt limitate, așa că rezervă-l din timp pe al tău (aici, respectiv aici).

Tu ce alte evenimente cu intrare gratuită cunoști în perioada următoare?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This