Producători locali de îmbrăcăminte din Cluj

Home $ Made in Cluj $ Producători locali de îmbrăcăminte din Cluj

by | Sep 30, 2020 | Made in Cluj

Simt că un articol cu o temă ca aceasta nu ar mai avea nevoie de introduceri, căci suntem cu toții (mult-prea-bine) familiarizați cu ceea ce reprezintă îmbrăcămintea. Nu se cunoaște cu exactitate perioada în care omul a început să poarte haine, dar se știe motivul pentru aceasta: ofereau protecție împotriva condițiilor nefavorabile ale vremii. În prezent, lucrurile s-au mai schimbat. Purtăm piese vestimentare pentru a ne exprima personalitatea, credințele și gândurile. Cu atât mai mult, piesele de designer ne oferă un ajutor imens în sensul acesta, căci sunt realizate cu pasiune, extra atenție și, de multe ori, în stocuri mici.

Designerii despre care am scris mai jos realizează piese vestimentare în diverse stiluri atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Descoperă-i și susține-le munca.

Londë Studio este creația Ștefanei Ludușan, un designer clujean caracterizat prin calitate, grație și minimalism. Londë înseamnă piese de îmbrăcăminte timeless create pentru a completa perfect silueta feminină, prin volume, linii și materiale îmbinate ingenios. Piesele create de aceasta pot fi ușor asortate și purtate în diferite sezoane și în numeroase ținute, multe dintre creații fiind piese clasice, statement, care pot crea cu ușurință combinații de impact. Ștefana se inspiră în procesul de creație din artă, natură și experiențe din trecut, adaptate momentului prezent. Brand-ul său este unul sustenabil și transparent cu publicul, iar materialele folosite sunt unele de calitate superioară, care își păstrează calitățile odată cu trecerea anilor. Personal, unele dintre cele mai fascinante creații ale Ștefanei sunt cele de inspirație masculină, reinterpretate: piese în stilul military, clasice și delicate în același timp, croite pentru a evidenția silueta într-un mod plăcut. Intră aici pentru a vedea mai multe creații Londë.

Anamaria Pop a studiat design-ul vestimentar la Cluj-Napoca, iar în prezent deține brand-ul personal de îmbrăcăminte cu același nume. Anamaria este un designer independent care crede în sustenabilitate, zero waste și etică atunci când vine vorba de creațiile ei. Aceasta și-a câștigat popularitatea încă de pe perioada studiilor, când a câștigat premiul I la concursul național Inspired, secțiunea Fashion Design, după care a urmat diverse internship-uri și colaborări cu brand-uri cunoscute. Piesele ei sunt atât comode, cât și calitative, iar atenția la detalii și spontaneitatea sunt și ele extrem de importante în procesul de creație. Creațiile rezultate sunt unele statement, feminine, romantice, vesele, cu texturi și volume îndrăznețe, pline de culoare. Pe Anamaria o inspiră dinamismul și eleganța mișcărilor de arte marțiale pe care le practica în copilărie, motiv pentru care în piesele ei vestimentare se regăsesc asocieri de materiale și culori din kimonourile japoneze. În același timp, Anamaria se lasă inspirată de orice lucru din jurul ei, fie el gând, stare de spirit sau sentiment. Poți intra aici pentru a vedea mai multe dintre piesele ei.

Mădălina Mihailovici este creatoarea brand-ului Wanderer, un brand minimalist și monocrom de îmbrăcăminte. Mădălina a terminat studiile la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, la secția Designer de Produs și este de profesie designer de obiect, iar de aproximativ doi ani s-a apucat în paralel de crearea unor piese vestimentare confortabile și unisex. Inspirația pentru creațiile ei o găsește în oameni, personaje și în muzica electronică românească. Wanderer iese în evidență prin seriile limitate de articole care ies pe piață și prin practicabilitate, fiind ușor de purtat în contextele de zi cu zi. Intră aici pentru a afla mai multe despre brand.

Carmina Cimpoeru este un designer vestimentar clujean caracterizat prin simplitate și bun gust. Brand-ul ei de îmbrăcăminte este unul minimalist, care îmbină elemente și tipare clasice cu croiuri feminine, într-o manieră unică. Viziunea ei urmărește reinterpretarea și transformarea unor tipare și design-uri cunoscute, pentru a crea piese statement și calitative, care își păstrează valoarea cu trecerea timpului. Materialele folosite de către Carmina sunt unele naturale, precum lâna, bumbacul sau vâscoza, iar de la acestea pornește și procesul de creație. Între colecțiile ei există întotdeauna continuitate, iar piesele sunt ușor de potrivit între ele, fie ele neutre, esențiale sau colorate, mai îndrăznețe. Creațiile sunt deseori caracterizate prin tăieturi asimetrice, elemente conceptuale și forme atipice, lucru ușor de observat încă de la prima vedere. Alte două trăsături importante ale acestui brand sunt atenția pentru detalii și materialele de calitate. Poți intra aici pentru a vedea piesele vestimentare ale Carminei.

Croșetuța este afacerea Renatei Checicheș, o tânără din Cluj pasionată de handmade și croșetat. Creațiile ei colorate sunt croșetate manual, cu materiale calitative și cu mare atenție la fiecare detaliu. Înainte de a se apuca de croșetat, Renata obișnuia să tricoteze, pasiune pe care a prins-o încă de la grădiniță, cu ajutorul unei vecine de bloc. În anul 2009 a descoperit arta croșetatului, iar primele piese realizate au fost beretele și fesurile, care au atras rapid atenția prietenelor ei. Atunci a pus bazele brand-ului Croșetuța, iar cu timpul a început să aibă din ce în ce mai multe comenzi, inclusiv din străinătate. Poți găsi aici poncho-uri, top-uri, coliere, glugi, fulare, papuci de casă și multe altele. Renata este încă la început de drum și orice ajutor este binevenit, așa că intră aici pentru a vedea câteva dintre creațiile ei.

ANA Clothing este un atelier vestimentar situat în Cluj-Napoca care creează piese feminine, de efect și cu personalitate. Poți găsi aici rochii și ținute din materiale calitative, perfecte pentru orice tip de ocazie, fie acestea nunți, banchete sau cocktailuri. Ținutele sunt elegante și comode în același timp, iar croiurile sunt unele simple și de efect, care evidențiază siluetele într-un mod delicat și natural. Atelierul este caracterizat prin atenția pentru detalii, așa că pentru orice tip de cerință, poți face o vizită rapidă la atelier. Intră aici pentru a vedea creațiile ANA Clothing.

Veronica Frișan este un brand vestimentar pentru femei și bărbați, înființat la Cluj-Napoca în anul 2012. Veronica are peste zece ani de studii în domeniul vestimentar, atât în țară, în Bistrița și Cluj-Napoca, cât și în afara ei, în Polonia. Creațiile ei au un stil extravagant, nonconformist și elegant în același timp, cu un croi aparte și sunt realizate doar cu materiale calitative. Poți găsi des în aceste piese elemente minimaliste, arhitecturale, care se potrivesc de minune cu hainele confortabile, potrivite pentru aproape orice context. Veronica caută să iasă din obișnuit și tradițional și realizează, așadar, haine cu diverse texturi, materiale și tăieturi. Inspirația ei vine din ceea ce vede zi de zi: oameni și locuri, dar și trenduri de succes din lumea modei. Poți intra aici pentru a vedea piesele Veronicăi.

Tu ce alți designeri clujeni de îmbrăcăminte și încălțăminte cunoști? Dă-ne un mesaj și vom face update articolului.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!