Spații de co-working în Cluj pe care le poți testa timp de o zi

by | Nov 22, 2021 | Articole, Recomandări

Viața în pandemie este cum nu se poate mai interesantă și mai provocatoare, cel puțin, în ochii mei. Nu poți ști niciodată cu ce trebuie să te obișnuiești și la ce să te aștepți. Bine, poate doar la mult dezinfectant și la o mască pe care trebuie să o ai mereu la îndemână. Un alt lucru care, cred eu, că se regăsește pe lista celor mai mulți dintre noi este faptul că ar cam fi cazul ca lucratul remote să-ți fie familiar, fie că vorbim de job, facultate sau de munca de freelancer. Nu de alta, dar așa e cel mai safe pentru toată lumea.

Și ce facem dacă vrem să nu mai stăm acasă și să găsim un spațiu dotat corespunzător, de unde ne putem face treaba în liniște, fără riscul de a avea parte de microfonie în cameră, de a se auzi vecinul de la 3, care dă iarăși cu bormașina, fix când ai ședința de feedback? Căutăm un spațiu de co-working, cochet și cu internet stabil, birou și scaun confortabil, am zice noi. Dacă te tentează și pe tine, atunci mai bine ai salva următoarele opțiuni, pentru că în toate ai posibilitatea de a testa spațiul timp de o zi, ca să-ți dai seama dacă este potrivit sau nu pentru tine.

Începem cu Rocket Space, unul dintre cele mai potrivite spații de acest tip, mai ales dacă ești în căutarea unui loc trendy, unde îți poți pune în practică ideile creative. Ce poți face aici? Cam de toate, de la shooting-uri foto, la interviuri, workshopuri, campanii pentru promovare în Social Media, meetinguri, muncă de birou și tot ce-ți mai propui tu. Vei avea la dispoziție Wi-Fi, lucruri esențiale pentru birotică, dar și aparatură pentru foto-video, lumini, spațiu deschis de co-working, dar și de tip single, o curte interioară și o terasă pe când vrei să-ți bei cafeaua în aer liber, dar nu departe de laptop. Un mare plus la Rocket Space este faptul că ai multe de descoperit despre spațiul de aici și despre beneficiile sale. Trebuie doar să-i suni mai repede și să stabilești o vizită, în care să arunci chiar tu o privire peste locul unde îți vei putea desfășura activitatea chiar tu. Iar dacă te îndrăgostești pe loc, aici poți să vezi care sunt tipurile de abonamente de care te poți bucura.

MugHub a împlinit la începutul lunii noiembrie un an de când s-a deschis și este un spațiu în care lumina și inspirația își au locul deopotrivă. Aici găsești varianta de a lucra în Main Workspace, spațiul principal, unde mai poți cere un sfat sau un pix de la cei de lângă sau în Antisocial Spot, unde, după cum poți ghici, poți avea parte de toată liniștea și concentrarea de care ai nevoie. Mai mult, la MugHub ai la dispoziție și un mini lounge, pentru mai multă intimitate și discuții private cu clienții, o sală pentru meetinguri, o mini-bibliotecă pentru ca pauzele să fie mai plăcute. Ca extra tips, îți pot spune că te vei mai putea bucura de un Coffe Shop și de o grădină privată, ca să-ți poți savura cafeaua așa cum se cuvine. Îți surâde acest loc? Poți opta fie pentru un tur virtual, fie pentru o zi în care poți merge să testezi ce birou îți place mai tare și mai tare.

Mai mult ca sigur ai mai auzit de ClujHub, așa că nu ar trebui să te surprindă faptul că este și el pe lista noastră. Este unul dintre cele mai centrale spații de co-working din Cluj și care are o existență destul de longevivă la noi în oraș. Aici se organizează multe dintre evenimentele tale preferate, dar, de-a lungul timpului, au avut loc și multe workshop-uri și conferințe de succes. Să sperăm ca pandemia nu ne va mai pune bețe în roate, ca să ne putem bucura în continuare de toate acestea. Până una, alta, munca nu se face singură, așa că poți lucra și tu aici. În ceea ce privește dispunerea spațiului, la fel ca-n opțiunile de mai sus, poți alege un birou separat sau pentru unul amplasat într-o zonă de tip open space. Mai mult, aici poți alege săli pentru ședințe, proiecte de echipă sau pentru săli de eveniment. Abonamentele diferă și ele, în funcție de ce-ți dorești să incluzi în ele (spre exemplu, cât de mare îți dorești să fie biroul, de câte ore îți dorești să ai parte în meeting room etc.), dar toate includ elemente pentru birotică, acces pentru printuri și scanări, apă/ceai/cafea și terasă. Așa că, pentru mai multe detalii, mai bine ai arunca o privire pe site-ul lor.

Pe lângă Nooka Space poate că ai trecut fără să vrei și l-ai admirat în liniște. Nooka reprezintă un concept aparte și care a fost gândit special pentru persoanele care lucrează remote și au nevoie de un spațiu potrivit. Se găsește în mai multe țări europene, printre care se numără și Italia, Elveția și România. Partea interesantă la acest spațiu este că se adresează unui număr mic de persoane (maxim 3) și că poate fi închiriat și amplasat oriunde îți dorești, însă pentru un preț destul de considerabil. În Cluj există Nooka în Iulius Park, Vivo!, BT Arena, Bună Ziua și Florești, și-ți poți face o rezervare gratuită, pentru a testa unul dintre aceste birouri. Iar ca un mic pont, până pe 20 decembrie, există o promoție prin care poți închiria un birou în Cluj pentru 1.99 euro/h. Nu știu de tine, dar mie tare mi-ar plăcea să am un birou cu o priveliște în Parcul din Iulius.

Iar ultima dintre propunerile noastre pentru astăzi este Silicon Forest, unde îți găsești biroul potrivit fie că ești freelancer, student care-și scrie licența sau chiar dacă-ți cauți un loc pentru tine și echipa ta. Este, desigur, un loc potrivit atât pentru companii cât și pentru o singură persoană workaholică. Capacitatea este de 28 de birouri private (cu 259 de locuri) și 2 spații co-working (care dispun de 31 de locuri), unde mai adaugi 6 săli de conferință, cu 159 locuri/sală. Abonamentele includ de toate (ceai/apă/cafea, parcare pentru biciclete, spațiu de luat masa, wifi, print & scan cât cuprinde și multe altele) și sunt destul de diversificate, astfel încât să-ți poți alege liniștit ceea ce este mai potrivit pentru tine. Dar nu mă crede pe cuvânt, te poți convinge singur, aici.

Cam greu de ales, nu? Mai bine ți-ai face o listă cu lucrurile pe care dorești să le aibă spațiul pe care-l cauți (spre exemplu: să aibă program de funcționare anume, să fie aproape de casă sau să aibă o priveliște interesantă, să ai unde să ieși în pauză la o gură de aer proaspăt, ce tarif să aibă etc.), ca mai apoi să ordonezi propunerile de mai sus în funcție de care crezi că s-ar încadra așteptărilor tale. După care, faci repejor programarea și mergi să-l vizitezi.

Dacă încerci una dintre opțiunile de mai sus, dă-ne de știre!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This