Loading Evenimente

« Calendar

  • This eveniment has passed.

Khetane | Comunități Împreună

August 11 @ 12:00 pm - August 13 @ 11:30 pm

Ni s-a pus pata să facem un festival în Pata Rât, 𝐜𝐚𝐫𝐭𝐢𝐞𝐫𝐮𝐥 (𝐫𝐞)𝐧𝐞𝐠𝐚𝐭 𝐚𝐥 𝐌𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚! Punem mână de la mână și vă invităm la KHETANE – COMUNITĂȚI ÎMPREUNĂ, primul festival al comunităților marginalizate din Cluj-Napoca.
💃 🕺 𝐈̂𝐧𝐭𝐫𝐞 𝟏𝟐-𝟏𝟒 𝐚𝐮𝐠𝐮𝐬𝐭, 𝐭𝐢𝐦𝐩 𝐝𝐞 𝟑 𝐳𝐢𝐥𝐞, 𝐊𝐡𝐞𝐭𝐚𝐧𝐞 𝐚𝐫𝐞 𝐢̂𝐧 𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦 𝐜𝐨𝐧𝐜𝐞𝐫𝐭𝐞, 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐟𝐢𝐥𝐦, 𝐝𝐞𝐳𝐛𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢, 𝐨 𝐩𝐫𝐞𝐳𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐦𝐨𝐝𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢 𝐠𝐚̂𝐧𝐝𝐢𝐭𝐞 𝐬̦𝐢 𝐜𝐚𝐥𝐢𝐛𝐫𝐚𝐭𝐞 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚 𝐟𝐚𝐜𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐚𝐜𝐭̦𝐢𝐮𝐧𝐢𝐥𝐞 𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐥𝐞 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢𝐢 𝐠𝐡𝐞𝐭𝐨𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐜𝐥𝐮𝐣𝐞𝐚𝐧 𝐬̦𝐢 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢𝐢 𝐨𝐫𝐚𝐬̦𝐮𝐥𝐮𝐢.
❗️ Intrarea la eveniment este gratuită ❗️
🥳 Vrem o mare adunare, să se vadă om cu om, cu chef de chef și de dans! Facem festivalul împreună, din nimic, dar cu oameni de onoare care nu se jenează să-și arate talentul!
Stop joc discursului triumfalist cu care sunteți obișnuiți! NU vrem să ne mai prefacem că în jurul nostru totul e bine pentru că în jurul nostru este de fapt un ghetou.
𝐊𝐡𝐞𝐭𝐚𝐧𝐞 este un exercițiu de reparație morală și de justiție socială, 𝐮𝐧 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 𝐧𝐨𝐧-𝐜𝐨𝐦𝐞𝐫𝐜𝐢𝐚𝐥, 𝐝𝐢𝐧 𝐚𝐥𝐭𝐚̆ 𝐥𝐢𝐠𝐚̆ 𝐚 𝐂𝐥𝐮𝐣𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐜𝐢𝐧𝐜𝐢 𝐬𝐭𝐞𝐥𝐞.
❗️Nu vom uita că în 17 decembrie 2010, 350 persoane au fost evacuate din strada Coastei din Cluj, și au fost mutate forțat la Pata Rât – lângă groapa de gunoi a orașului. Nu vom uita că peste 60% din locuitorii cartierului Pata Rât au ajuns acolo după ce au fost evacuați de autorități, fără acces la transportul public și cu stigma de a locui în condiții de nelocuit.
❗️Vrem soluții pentru locuitorii din Pata Rât și vrem incluziunea radicală pentru că știm că se poate – de fapt trebuie doar să vrei să-ți privești vecinul fără comentarii, ia-l așa cum e. Poate că cei care ne vom aduna la Khetane ne deosebim radical, dar să știți că ne și asemănăm radical. Ce ne desparte, ne și unește, 𝐢𝐚𝐫 𝐊𝐡𝐞𝐭𝐚𝐧𝐞 𝐚𝐝𝐮𝐜𝐞 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐥𝐞 𝐢̂𝐦𝐩𝐫𝐞𝐮𝐧𝐚̆!
Identitatea fiecăruia este cel mai de preț bun. Hai la Khetane să ne exprimăm identitatea – a mea, a ta, a lor, a noastră. 💯💯💯💯 Vrem să ne distrăm împreună!
Vrei să ne ajuți? 🫶
Ca să organizăm festivalul mergem la rădăcini. Contăm pe noi și îl facem din nimic. Cât băgăm, atâta iese.
Ajută-ne să ne hrănim artiștii. Ajută-ne să ne transportăm artiștii. Ajută-ne să ne cazăm artiștii. Ajută-ne să punem scena.
𝐃𝐚𝐜𝐚̆ 𝐚𝐢 𝐞𝐧𝐞𝐫𝐠𝐢𝐞 𝐬̦𝐢 𝐜𝐡𝐞𝐟 𝐬𝐚̆ 𝐭𝐞 𝐢𝐦𝐩𝐥𝐢𝐜𝐢, 𝐬𝐜𝐫𝐢𝐞-𝐧𝐞 𝐥𝐚 𝐢𝐧𝐟𝐨@𝐫𝐚𝐝𝐢𝐨𝐩𝐚𝐭𝐚.𝐫𝐨 𝐬𝐚𝐮 𝐝𝐚̆-𝐧𝐞 𝐮𝐧 𝐭𝐞𝐥𝐞𝐟𝐨𝐧! 𝟎𝟕𝟐𝟐 𝟖𝟏𝟖𝟐𝟑𝟏 – 𝐀𝐥𝐞𝐱𝐚𝐧𝐝𝐫𝐚 / 𝟎𝟕𝟐𝟒 𝟓𝟏𝟎4𝟔𝟒 – 𝐈𝐬𝐭𝐯𝐚́𝐧
În curând anunțăm și programul! 💯
Până atunci, citește manifestul Khetane să înțelegi de ce e important să fim împreună > https://www.radiopata.ro/festivalul-khetane/
Noi suntem fericiți dacă după festival locuitorii din Pata Rât:
✔️ Se vor simți mai puțin marginalizați în orașul de cinci stele
✔️ Vor fi mai băgați în seamă de instituțiile și organizațiile implicate în furnizarea de servicii sociale, medicale, ecologice și de salubritate
✔️ Vor avea mai multe șanse la colaborări pe piața muncii
Khetane este un eveniment non-profit care contribuie la reconstrucția unor relații sociale între cetățenii Clujului, care acum sunt marcate de rasism și segregare.
Khetane este un liant urban și social, care urmărește principiul „pretext cultural pentru context social” bazându-se pe acțiuni de consultare, implicare și animare, pe nevoile și așteptările urbane din Cluj-Napoca.
Khetane este organizat de Fundația AltArt. Echipa proiectului este formată din specialiști în management de proiecte, producție de evenimente culturale, media, relații publice.
***
Eveniment realizat cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund Romania, program finanțat de Islanda, Lichtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021, al Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca, al Administrației Fondului Cultural Național și al Uniunii Europene, Programul Europa Creativă în cadrul proiectului CTC-CTI, derulat de fundația AltArt.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național sau a Comisiei Europene. AFCN și Comisia Europeană nu sunt responsabile de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Detalii

Start:
August 11 @ 12:00 pm
End:
August 13 @ 11:30 pm
Categorii:
Tags:
,
RSVP:
https://fb.me/e/2GQMfUtZ7

Locație

Pata Rât
Pata Rât
Cluj-Napoca, Cluj 400000 Romania
+ Google Map

Organizator

Radio Pata

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This