Poze: Subscribe @ Gambrinus Pub

Home $ Articole $ Poze: Subscribe @ Gambrinus Pub

by | Jun 16, 2012 | Articole

Alternative Gambrinus Fest – ziua #2 cu Diamonds are Forever / Scars of a Story / Subscribe

În ce-a de-a doua seară a Alternative Gambrinus Fest au urcat pe scenă, în ordinea numerelor de pe tricou Scars of a Story, Subscribe și Diamonds are forever.

Aveam eu o problemă acum ceva vreme cu ora de începere a concertelor, se pare că organizatorii s-au reorientat și pun pe afiș mențiunea „după ora x”. Era aproape 23 00 când pe scena din Gambrinus și-a început show-ul prima trupă din lineup-ul serii de sâmbătă, Scars of a Story. Clujeni cu „experiențe roackere” și prin alte trupe, Scars of a Story abordează genuri precum metalcore sau post hardcore. La trupa asta n-am înțeles un lucru, de ce n-au venit ei, daca tot sunt din Cluj, să își monteze instrumentele și să facă soundcheck-ul înainte ca publicul să vină în Gambrinus? Cu 20 minute de soundcheck si 30 de concert efectiv, cei de la Scars of a Story mai-mai au pus de un concert adevărat. Oricum, de apreciat și de susținut această trupă clujeană.

Atracția serii, Subscribe, s-a lăsat așteptată vreme de 45 de minute(aici am calculat și soundcheckul), dar chiar și așa publicul nu a fost dezamăgit, nebunia s-a dezlănțuit încă de la prima piesă. Se pare că maghiarii s-au simțit bine la noi, astfel încă de la prima melodie unul dintre vocali a făcut crowd surfing.

Cu un playlist ce conținea atât piese mai vechi cât și piese de pe ultimul album, formația a făcut spectacol și s-a jucat…atât pe scenă cât și în/cu public(ul). Au știut cum să-și țină fanii în frâu, cum să-i distreze și cum să-i bage în priză…la un moment dat chiar au reușit să pună aproape tot publicul în genunchi.

Că tot vorbeam de playlist, am avut parte de „Bitter boundary” de pe ultimul lor album, „Bookmarks”, dar și de „Friendship” de pe „Sanity has left the building”, album din 2005. Au mai cântat și „Crowd of the nobodies”, „Kiss and kill your boyfriend”, „The devil take the hindmost”, iar pentru bis au venit cu trei melodii și au încheiat toată manifestarea cu „X-man”.

Chiar dacă publicul s-a rărit destul de tare, cei de la Diamonds are Forever au arătat că știu să se distreze și să ne distreze cu metalcore de Cluj. Dar cred că „distrat” nu e cuvantul potrivit. Am tot auzit de ei, dar a fost prima dată când i-am văzut live…si mi-au lăsat o impresie destul de bună, pot spune că m-am întors de la concert cu gândul că suntem pe drumul cel bun în privința asta.

Printre piesele cântate s-au numărat și „Face me”, „Industry” și „The eyes of blinded sorrow” iar la bis am avut „Remember”(din câte îmi amintesc). În caz că i-ați ratat sau nu îi știți, puteți intra pe pagina oficiala de facebook Diamonds are Forever de unde puteți downloada melodiile lor. Au o pagină de facebook foarte bine pusă la punct.

Vouă cum vi s-a părut…ce v-ar fi plăcut să fie și n-a fost, ce-a fost bine si mai vreți?

Teodora Cabut

Galerie foto:

Din păcate galeria foto nu mai poate fi afișată aici. Îti recomandăm să o cauți pe Flickr

Alternative Gambrinus Fest continua si azi cu Uni-Form / Mi$Ma$ / Mushroom Story.

O alta galerie aici.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!