European BEST Engineering Competition

Home $ Articole $ European BEST Engineering Competition

by | Jul 22, 2010 | Articole

European BEST Engineering Competition

În perioada 1-11 August, BEST – Board of European Students of Technology – va oferi oportunitatea celor mai buni studenți din domeniul tehnic ce provin din prestigioase universități europene să participe la finala competiției European BEST Engineering Competition (EBEC). Acest eveniment, aflat la a doua ediție, va oferi șansa tinerilor inteligenți să-și exprime ideile și să le concretizeze prin confruntarea cu situații reale din domeniul ingineresc. Peste 100 dintre cei mai buni studenți din domeniul tehnic se vor întruni în Cluj-Napoca, România, pentru a produce inovații în sfera ingineriei.



Concursul a început prin 70 de competiții locale BEST la care au participat peste 5000 de studenți. Câștigătorii acestor competiții au fost în continuare testați în 13 competiții naționale și regionale BEST, din care au fost selecați finaliștii. Acești cei mai buni 104 studenți au ajuns mai departe în finala europeană. Sunt 26 de echipe a câte 4 studenți fiecare, împărțite în două categorii: Team Design și Case Study și vor fi supuse temelor propuse de BEST și de partenerii noștrii. Participanții provin din 15 țări europene: Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Franța, Italia, Letonia, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Spania, Turcia și Ucraina.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc în data de 2 august, ora 10 la hotel City Plaza. În aceeași zi, după vizitarea orașului, participanții vor avea activități de teambuilding și familiarizare cu mediul de competiţie. Din 3 până în 9 august, concurenții vor avea un program de competiție încărcat cu 8 ore de muncă pe zi. În data de 6 august se acordă o pauză participanţilor pentru reîncărcarea puterilor și vizitarea unor zone turistice din România.

Ziua Închiderii Oficiale este 10 august și va fi proababil cea mai importantă zi a evenimentului. Toți ochii mass-mediei, a prietenilor și a familiilor concurenților vor fi ațintiți spre rezultatele finale. Prezentarea publică a roadelor muncii participanților va fi de la ora 14 pe pontonul de la restaurantul Chios. În cadrul Galei de Premiere de la Teatrul Național „Lucian Blaga” de la ora 17 vor fi prezentate rezultatele finale ale competiţiilor, iar câştigătorii vor fi premiaţi.

Pentru informații suplimentare despre eveniment, program, participanți și parteneri puteți vizita site-ul EBEC cat si conturile de facebook & twitter.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!