European BEST Engineering Competition

Home $ Articole $ European BEST Engineering Competition

by | Nov 16, 2011 | Articole

Organizaţia studenţească internaţională BEST Cluj-Napoca organizează în perioada 24-27 noiembrie Etapa Locală a competiţiei inginereşti pentru studenţi, European BEST Engineering Competition sau, pe scurt, EBEC.

EBEC este o competiţie inginerească care le oferă studenţilor cu abilităţi tehnice şi creative posibilitatea de a-şi pune în practică ideile originale şi neconvenţionale. EBEC este destinat strict studenţilor Universităţii Tehnice. Ediţia din acest an se va desfăşura pe parcursul a patru zile: în prima zi va avea loc competiţia de Case Study, în cea de-a doua zi competiţia propusă de compania parteneră LMS, în a treia zi studenţii îşi vor construi dispozitivele pentru Team Design, iar în ultima zi a evenimentului va fi competiţia propriu-zisă de Team Design şi Festivitatea de Premiere.

Competiţia de Case Study pune la încercare ingeniozitatea, calităţile manageriale, precum şi cunoştinţele generale. Studenţii vor avea la dispoziţie câteva ore pentru a dezvolta o soluţie teoretică sub forma unui studiu de caz pentru o problemă dată într-un anumit context şi pentru a pregăti o modalitate cât mai originală de prezentare a acesteia.

Competiţia de Team Design constă în crearea unui dispozitiv care să rezolve o problemă tehnică având la dispoziţie materiale dintre cele mai puţin convenţionale. Rezultatul competiţiei va fi un dispozitiv care să îndeplinească cerinţele problemei propuse.

Câştigătorii acestor două competiţii se vor califica la Etapa Naţională EBEC, unde vor concura cu caştigătorii Etapelor Locale din Bucureşti, Iaşi, Braşov, Timişoara şi Chişinau. Cei care vor ieşi învingători la Etapa Naţională EBEC vor merge mai departe la faza europeană, organizată anul acesta de BEST Zagreb, Croaţia, unde vor concura cu participanţi din toată Europa.

Acest proiect vine să completeze legătura creată deja de către BEST între studenţi, companii şi universitate. Prin acest proiect ne dorim să oferim, faţă de celelalte evenimente, o dezvoltare multilaterală, atât prin studii, cât şi prin interacţiunea cu mediul de lucru al companiilor.

Înscrierile se fac pe site-ul evenimentului, ebec.bestcj.ro, iar studenţii pot aplica pentru mai multe competiţii. Locaţia evenimentului va fi Casa de Cultură a Studenţilor.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!