Jazz Duo @ Piano Cazola

Home $ Articole $ Jazz Duo @ Piano Cazola

by | May 8, 2013 | Articole

Duoul de exceptie format din Pely Barna si Sarik Peter, va propun o interpretare personala a unui repertoriu international extrem de popular continand piese precum: I feel good, Billie Jean, Sweet Dreams, Superstation, etc.

Pely Barna are un trecut de peste un deceniu de activitate in viața jazzului si muzicii usoare unguresti. In afara de cariera solo (Pely Barna Trio), este si mebrul de baza (solist vocal-chitarist) al formatiei United, cu care au compus mai multe melodii de succes. Intre anii 2003 si 2006 a participat ca si membru al juriului Megastar difuzat pe postul comercial TV2, iar in 2010 ca si mentor al aceluias concurs. Stilul si sloganurile utilizate l-au facut demn o figura remarcabila a generatiei lui.

Sarik Peter a studiat si muzica clasica la Academia de Muzica Liszt Ferenc din Budapesta. De-a lungul anilor a abordat aproape stilurile muzicale: clasica, usoara, pop, latino, manifestand o atractie aparte pentru muzica jazz. Experienta acumulata si succesul repurtat in anii de dupa absolvire, ii adduce reputatia de “cel mai bun pianist de jazz din Ungaria”. In prezent isi conduce propriul trio, cu care a concertat in intreaga Europa. Are colaborari cu mai multi interpreti si formatii. Este un compozitor afirmat, cu un palmares impresionant, construit prin participarea la concursurile internationale ale compozitorilor din SUA si Marea Britanie. Premii: premiul Orszáczky – 2011, premiul – Artisjus 2010, concursul Jazzy: “Cel mai bun solist” în 2007, premiul Emerton – 2004.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!