Krema Kawa @ Flying Circus Pub

Home $ Articole $ Krema Kawa @ Flying Circus Pub

by | May 13, 2013 | Articole

Krema Kawa, trupa basistului şi producătorului lui Manu Chao, în primul turneu în România se oprește și în Flying Circus

După ce a cântat pe aceeași scenă cu Charles Bradley, Bart Peeters, Korn, John Cale, Manu Chao, Skrillex, Netsky, Babylon Circus, Triggerfinger, DEUS, La Pegatina, Whitest Boy Alive, The Prodigy, Caravan Palace, Moby, Shantel & Bucovina Club Orkestar, Bomba & Stereo, Alt J, Foo Fighters, The XX, Ed Sheeran sau Django Django, trupa belgiană KREMA KAWA testează pentru prima oară Clujul în Flying Circus, avându-i invitați pe timișorenii de la Rubik’s Cube. Seara va continua cu un afterparty cu Vlad Bretan. Concertele vor începe la ora 22:00, intrare 10 lei.

Belgienii de la Krema Kawa au o singură ambiţie: să cucerească lumea. Din iarna anului 2010, componenţa trupei s-a îmbogățit cu nimeni altul decât Gambeat, basistul și producătorul celebrului Manu Chao. Sound-ul trupei a fost reîmprospătat, beat-urile vesele și însorite punând trupa într-o lumină cât se poate de favorabilă.
Gambeat, împreuna cu Werner Pensaert ( producător care a mixat pentru U2, Manic Street Preachers și foarte multi dj), creează o simbioza minunată, iar rezultatul este un album fierbinte. A devenit un blazon pentru industria muzicală și presă. Single-lul “Mon quarter” i-a dus pe locul 1 in topurile din Spania. Au fost difuzați la peste 100 de posturi radio din Spania! Ole!

Adeseori, formația KREMA KAWA este întrebată : “Cum este muzica voastră?”. Din păcate, nu poate fi vorba de o definire. Dar ei încearcă, totuși, spunând: “ KREMA KAWA funcționeaza ca un defribilator: chiar și oamenii pe jumate morti își revin asculdându-ne. Acest tratament energetic prin percuție cu tempo alert și goarne văratice face ca mulțimea să devină sălbatică. Mai adaugă și o sexy-keytar, o afro-chitară și un bas încântător și KREMA KAWA își intră în scenă. Stilurile Balcanic, Afro, Ska, Reggae… se amestecă asemeni celei mai tari cafele. ENERGIE! ”

Stilul abordat de Krema Kawa a fost testat cu sucees pe scenele unor festivaluri ca: Festival Mundial (Olanda), Lowlands (Olanda), Trutnov (Cehia), Hanna Hanna Art Gathering &Fest (Slovacia), A38 (Ungaria), Cross Club (Cehia), Ost Klub (Austria) AB (Belgia), Fuerteventura en Musica (Spania), Mano Mundo (Belgia), Casa Blanca (Belgia), Agrigento Sicilia La Notta de Bianca (Italia), Waldstock, Bar Zug (Elveția) și în multe alte festivaluri și cluburi din Belgia și Europa.
Toată lumea știe ce înseamna “KREMA”, dar oare ce înseamna KAWA? Ei bine, se aseamană cu “ waka”( “Ridică-te de pe scaun”, in Swahili), remineșcențe ale trecerii alunecoase ale unui Kawasaki, dar în esență este pur și simplu “ cafea”, în limba arabă. Și știți că Arabica produce cea mai bună ceașcă de fericire. KREMA KAWA iți aduce fiesta/ distracția!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!