O dimineata la vinatoare @ Librarium

Home $ Cultural $ Carte $ O dimineata la vinatoare @ Librarium

by | Jun 25, 2014 | Carte

Lansare de carte Ligia Ruscu: O dimineata la vinatoare 

Vor lua cuvîntul, alături de autoare: Ovidiu Pecican, Gelu Florea şi Victor Cubleşan.

Va modera: Valentin Derevlean

Despre carte

Noul şi vechiul, ţilindrul şi işlicul se întîlnesc în acest roman despre viaţa de familie în secolul al XIX-lea, într-o ţară aflată sub influenţa a trei mari puteri.

Constantin Dunca, unul dintre boierii de seamă ai Ţării Româneşti, duce o viaţă tihnită şi retrasă la conacul lui din Nucet. Nu este căsătorit, nu are copii, însă ţine foarte mult la bunul nume al familiei din care face parte. Deşi îşi desconsideră rudele din pricina gustului lor pentru noile mode occidentale, nu le îngăduie să treacă dincolo de limita bunei-cuviinţe şi face tot ce îi stă în putere pentru a le feri de scandaluri. Cînd boierul organizează o reuniune, nepoţii împreună cu cîţiva prieteni vin din Bucureşti la Nucet să se odihnească. Liniştea lor este însă tulburată: administratorul moşiei moare în ceea ce pare a fi un accident de vînătoare, iar una dintre invitate ţine cu orice preţ să afle detalii şi începe să facă investigaţii. În timp ce între apropiaţii boierului izbucnesc neînţelegeri, în scenă îşi fac ap ariţia personaje misterioase ce par să aibă legătură cu cele întîmplate, iar suspiciunile şi uneltirile conduc la descoperiri uluitoare.

Despre autor

Ligia Ruscu (n. 1967) a absolvit Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca şi a obţinut titlul de doctor în istorie în anul 2001. În prezent predă istorie antică la aceeaşi universitate. A publicat trei cărţi, Relaţiile externe ale oraşelor greceşti de pe litoralul românesc al Mării Negre (2002), Corpus Inscriptionum Graecarum Dacicarum (2003), Manual pentru istoria epocii elenistice (2009), şi numeroase articole pe teme de istorie antică. O dimineaţă la vînătoare este primul său roman.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!