Teatru de Club – program Noiembrie @ Diesel Club

Home $ Articole $ Teatru de Club – program Noiembrie @ Diesel Club

by | Oct 28, 2014 | Articole

Program Teatru de club | Noiembrie 2014

6.11.2014 | ora 21:00
Ca la nebuni
după Michael Frayn

Distribuţia:
Adriana Bailescu
Sorin Misirianţu

regia: Bori Varga

O comedie năucitoare, despre cât de greu ne este să socializăm unii cu alţii, chiar şi în cadrul unei petreceri între prieteni. Incurcături, invitaţi care nu trebuiau invitaţi, prieteni care nu trebuiau să se întâlnească, toate personajele interpretate doar de Adriana Băilescu şi Sorin Misirianţu, conduşi magistral de regizoarea Bori Varga.

* Preţul unui bilet este de 20 Lei
* Toate băuturile de la bar au reducere 20%

13.11.2014 | ora 21:00
Menage a trois
după Neil Simon

Distribuţia:
Ioan Isaiu
Sorin Misirianţu
Anca Lăcusteanu

Piesa este o comedie ca un sitcom. Doi ziariști flămânzi (actori – Sorin Misirianțu și Ioan Isaiu) vor să vândă un ziar cu un nume care ar putea fi chiar numele destinului lor financiar – COLAPS. Unul dintre ei se iese cu doamna în vârstă care le închiriază apartamentul, pentru a scuti banii de chirie. În apartamentul de vis-a-vis se mută o tânără superbă (actriță – Anca Lăcusteanu). Din acest moment lucrurile se complică.
Piesa este o comedie irezistibilă, care aduce realul la limitele absurdului si invers.

Ioan Isaiu – sex-simbolul cinematografiei românești, un actor complet – atât de teatru, cât și de film. Poate fi văzut în filmele – Feedback, Secretul Mariei, Rating, Aniela, Iubire și onoare.

Anca Lăcusteanu – frumoasa actriță poate fi văzută în spectacolele – Edith Piaf, Norway Today, Shakespeare, I love you.

Sorin Misirianțu – actorul care a jucat alături de Armand Assante și regizorul multor spectacole care se joacă în Teatrul Național din Cluj-Napoca (Cerere în căsătorie de A.P.Cehov, Trainspotting de Harry Gibson, Artă de Yasmina Reza, Dansul Morții de A. Strindberg etc.) și într-o sumedenie de spectacole la Teatrul de Club în Diesel Club. El semnează și regia acestui spumos spectacol.

20.11.2014 | ora 21:00
Salome
one-woman show cu Alexandra Caras
Traducere: Oana Ariton
După o idee de Charles M. Lee

Salome este un spectacol despre revoluţia sexului, dar adaptat pentru gusturile vremii noastre, şi nu rostit ca un discurs al anilor ’50.

27.11.2014 | ora 21:00
PREMIERĂ
Farsa Maestrului Pierre Pathelin
Teatrul SKEPSIS ALBA IULIA
Autor anonim
Distribuţia:
Judecătorul – Eugenio
Căpitanul – Daniel Muntean
Pathelin – Viorel Cioflică
Guillemette – Ludmila Cioflică
Guillaume Joceaulme – Razvan Cociobea
Tibald l’Aignelet – Bogdan Berar

Regia: Viorel Cioflică

Farsa Maestrului Pathelin este un spectacol adaptat după farsa medievală cu acelaşi titlu tipărită prima oară probabil pe la 1469, însă care circula deja în Franţa încă de la 1400, şi care s-a bucurat de o mare notorietate fiind cunoscută în întreaga Europă a vremii. Prin personajele tipologizate şi intriga simplă, dar mai ales prin umorul spumos, Farsa Maestrului Pathelin a influenţat dezvoltarea teatrului popular şi este considerată a fi un punct de reper important în evoluţia teatrului ca artă. Iata de ce ne-am propus să o aducem în faţa dvs într-un spectacol prin care dorim să oferim şansa de a aprecia farsa medievală ca gen de teatru, dar şi să punctăm actualitatea unor elemente care ţin de moravurile oamenilor, de caracterul, viciile şi slăbiciunile lor, care nu se schimbă niciodată.
În Farsa Maestrului Pathelin nici un personaj nu este „pozitiv”, fiecare fiind atins de o anumită formă de corupţie sau slăbiciune: maestrul Pathelin este un avocat nevoit să apeleze la fel de fel de tertipuri pentru a câştiga procese; soţia lui, Guillemette, este gata să facă orice pentru a obţine o rochie nouă; negustorul Joceaulme este avut însă avar şi hrăpăreţ…o lume în care autoritatea este viciată şi până şi ciobanul este nevoit să se transforme în lup pentru a supravieţui.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!