Cluj Innovation Days 2015

Home $ Articole $ Cluj Innovation Days 2015

by | Mar 13, 2015 | Articole

Timp de o săptămână, Clujul devine centrul regional al inovării

Peste 400 de programatori, manageri din IT, universitari și reprezentanți ai mediului de afaceri sunt așteptați în 19-20 martie la Cluj-Napoca, la cea de-a treia ediție a a Cluj Innovation Days, cel mai important eveniment de inovare în IT din Europa Centrală și de Est. Printre invitații forumului regional se numără specialiști din Germania, Austria, Marea Britanie, Franța, Italia, SUA, România, alături de ambasadori, reprezentanți ai Comisiei Europene, ai mediului academic românesc și european și ai administrației naționale și locale.

Bilete pot fi cumparate de aici. Foloseste codul promotional “CLUJLIFE” si vei beneficia de 30€ reducere.

„După ce în 2014 am discutat despre instrumentele folosite pentru a aduce plusvaloare în inovare și IT, ediția din acest an este dedicată procesului și actorilor implicați în transferul tehnologic. Participanții vor avea ocazia să dezvolte împreună strategii care încurajează inovația și generează idei de succes, să se inspire din experiența diversificată a vorbitorilor și să relaționeze cu lideri din domeniu, cercetători și decidenți europeni și naționali”, a declarat Alexandru Tulai, președintele Cluj IT Cluster, organizatorul Cluj Innovation Days.

Forumul va include dezbateri generale, sesiuni tematice și de networking, un eveniment dedicat cercetătorilor, prezentări de produse și servicii, o dezbatere pe tema Cluj Innovation City. Sunt pregătite și trei paneluri specializate, care au ca teme “Mastering Innovation”, “Tech Track: Mastering Technology” și “Business Track: Mastering Innovation”.

Pentru această ediție, organizatorii s-au asociat cu alte patru evenimente dedicate IT-ului și inovației, creând astfel săptămâna inovării în IT. „În perioada 14-20 martie, Clujul devine centrul regional al inovării. Vom avea o întreagă săptămână dedicată domeniului IT și potențialului inovator al acestei părți din Europa : începem cu Cluj City Apps Hackathon, continuăm cu târgul JobShop dedicat domeniului IT, lansarea Patronatului Tinerilor Întreprinzători, conferința Pioneers Unplugged pentru start-up-uri și Cluj Innovation Days, evenimentul major care coagulează comunitatea IT”, a explicat Andrei Kelemen, directorul executiv al Cluj IT Cluster. În total, peste o mie de persoane vor fi angrenate în săptămâna inovării în IT de la Cluj-Napoca.

Cluj Innovation Days este un forum regional anual organizat de Cluj IT Cluster începând cu 2013 și care urmărește consolidarea comunității IT și facilitarea interacțiunii cu parteneri de afaceri și sectorul public. La ediția de anul trecut, Cluj IT Cluster a reușit să implice cu succes toți factorii de decizie la nivel local, național și al Uniunii Europene în susținerea proiectului de dezvoltare urbană integrată Cluj Innovation City, cel mai important proiect de inovare pentru următorii 15 ani în Europa Centrală și de Est. „Orașul inovării” este un proiect estimat la peste 500 de milioane de euro, derulat în parteneriat public-privat și care va putea crea peste 25.000 de locuri de muncă în următorii 15-20 de ani.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!