Concurs foto – Someș Expus

Home $ Știri Cluj $ Concurs foto – Someș Expus

by | Sep 11, 2015 | Știri Cluj

Echipa Someș Delivery lansează concursul „Someș Expus”, care le propune pasionaților de fotografie să‑și ațintească obiectivele spre Someș și, prin imaginile surprinse, să le ofere clujenilor noi perspective asupra râului. Cele mai bune imagini vor fi selectate pentru o expoziție planificată în luna octombrie, iar autorii fotografiilor de pe primele trei locuri vor primi și premii speciale.

Fotografii profesioniști sau amatori se pot înscrie în concurs cu imagini care să ilustreze aspecte reprezentative ale Someșului, precum diversitatea zonelor străbătute de râu în parcursul său urban, frumusețea sau, dimpotrivă, imaginea dezolantă a acestuia în anume tronsoane, amenajarea versus sălbăticia malurilor apei, provocările și rezolvările relației râu-oraș, arhitectura malurilor, atmosfera diverselor zone sau momente ale zilei.

Ne dorim ca expoziția pe care o vom organiza la finalul concursului să poată crea o imagine de ansamblu cât mai complexă și nuanțată asupra tronsonului Someșului care traversează Clujul”, spune Mihai Mateiu, unul dintre coordonatorii proiectului.

Imaginile primite vor fi selectate de un juriu de specialitate, pe baza valorii estetice, mesajului și atmosferei transmise, precum și a calității tehnice a fotografiei. Pentru a intra în concurs, un fotograf poate trimite între una și cinci imagini în format JPEG, la o dimensiune de cel puțin 3500 de pixeli pe latura lungă, folosind formularul de înscriere de pe SomesDelivery.ro. Termenul limită de înscriere a lucrărilor este 2 octombrie 2015, jurizarea și pregătirea expoziției vor avea loc între 3 și 15 octombrie, iar vernisajul este programat pe 16 octombrie. Bineînțeles, pot fi înscrise doar imagini pentru care concurenții dețin drepturile de autor.

Cele mai bune 14 lucrări vor fi expuse timp de șase săptămâni în librăria Cărturești din Iulius Mall Cluj. Autorii celor mai bune 3 fotografii vor primi genți și tricouri Street Delivery, câte un exemplar din cartea „Despre fotografie” de Susan Sontag și abonamente la serviciul online de design Moqups. În plus, fotografiile de pe locurile 1 și 2 vor fi expuse timp de o lună în Parcul Central, pe câte o față a unui panou luminos, iar lucrarea de pe locul 1 va fi tipărită în 300 de exemplare ce vor fi distribuite gratuit.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!