Bucătăria asiatică: din Orient, direct în restaurantele din Cluj

Home $ Descoperă Clujul $ Bucătăria asiatică: din Orient, direct în restaurantele din Cluj

Sunt o gurmandă de fel, și ca mine sunt sigură că mai sunt mulți alții. Știți, oamenii ăia care mănâncă mereu, încearcă preparate noi, investesc în bucutăria experimentală la nivel personal… și par să nu se sature niciodată de asta? Mâna sus cine face parte din grupul ăsta, și mai ales, mâna sus cine-i încântat că a ajuns într-un oraș mare și poate lăsa banii părinților în restaurantele cu un specific culinar vestit!

Cu toate astea, experiența mea în ceea ce privește preparatele exotice începe și se termină la o întâlnire pe bază de sushi în parc, seara – care, însă, a mers bine și mi-a dat curaj să țintesc și la altfel de gustări… tot din bucătăria asiatică. Ce urmează? Să cunosc Clujul de la fereastra restaurantelor de mai jos.

1. Tokyo Japanese Restaurant – știu exact ce vreau de aici: spicy chicken yakisoba (30 lei) cu gohan (10 lei). Gohan, de fapt, e orez simplu, dar o să mă gândesc că-i ceva mult mai special. Sake, băutura tradițională japoneză, o găsesc aici la 15 lei, nerecomandabil, însă, pentru cei care iau antibiotice, pentru că 14,5 % alcool.
Au cei mai bine pregătiți bucătari în arta sushi-ului, cu premii internaționale, iar servirea este probabil una dintre cele mai bune din Cluj. Ah, au și delivery.

Adresă: Str. Gheorghe Marinescu, nr. 5 | Site: tokyorestaurant.ro

2. Indigo Restaurant. Specific indian, în sfârșit o să înțeleg și eu ce mănâncă ăia în filmele bollywoodiene… O supă și o salată indiană ar trebui să-mi asigure poftele unui prânz. Prețuri între 9 și 17 lei fiecare. Și aperitivele sunt tare atractive în meniu.

Adresă: Str. Piezișă, nr. 10 | Site: indigorestaurant.ro | Wi-Fi: indygocluj

sursă foto: zilesinopti.ro

3. Wok n Roll – aici am încercat noodles deja, alegerea e bună și sigură. Pe de altă parte, meniul zilei costă 20 de lei, și presupune supă (asiatică cu pui, de linte cu lapte de cocos sau cremă de roșii) și felul doi, la alegere. Mai mult decât decent pentru o masă luată în centrul Clujului. Poți comanda și acasă prin intermediul aplicației hipmenu, sau poți încerca și restaurantul mai mic din Piața Unirii.

Adresă: Str. Gheorghe Șincai, nr. 14 | Site: wokandroll.ro | Wi-Fi: clujnapoca

sursă foto: adihadean.ro

4. Lotus Restaurant – Sawadee kap! Cu asta sunt pregătită să intru pe un teritoriu cu specific thailandez, înseamnă “bună ziua!”. Lăsând la o parte faptul că nu poți să comanzi Cola sau Pepsi de acolo (dar poți să vii cu el deja cumpărat), poți să faci o incursiune în toată Thailanda, cu oprire la orice preparat pe care-l vezi în meniu: Pad Thai, 20 lei, Massaman Curry, 18 lei.

Adresă: Str. Academician David Prodan | Site: lotus-cluj.ro | Wi-Fi: phadthai

5. Restaurant Shanghai. Specialități, preparate tradiționale sau mâncare gătită în stil vegetarian, sunt de toate și pentru toate bugetele, fie el de student sau nu. Pachețelele de primăvară, spre exemplu, de care sigur ai auzit, costă 22 de lei. Mesajul dintr-un răvaș îl citești pentru 1 leu, iar un desert începe de la 7 lei. Și de aici poți comanda acasă.

Adresă: Calea Turzii, nr. 42 | Site: restaurantshanghai.ro | Wi-Fi: restaurant42

Dacă tot nu știți ce să alegeți, recenziile de pe TripAdvisor sunt foarte utile și vă pot ajuta în procesul decizional.
Voi ce ați încercat până acum și ce recomandări aveți de făcut?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!