Festivalul Temps d’Images #8

Home $ Festivaluri $ Festivalul Temps d’Images #8

by | Nov 3, 2015 | Festivaluri, Știri Cluj

Festivalul Temps d’Images, ajuns la cea de-a opta ediție, va avea loc la Cluj între 7 și 14 noiembrie 2015. Tema festivalului din acest an este Corp Comun, iar artistul asociat este Alexandra Pirici. Festivalul cuprinde, ca în fiecare an, și Platforma Independentă de Artele Spectacolului (12 – 14 noiembrie) – cadru în care publicul clujean va avea ocazia să descopere cele mai recente și reprezentative producții de teatru și dans contemporan din scena independentă românească.

Cele opt zile de festival reunesc 19 spectacole de teatru, dans sau performance, două lansări de carte și una de revistă, o proiecție de film și o instalație, un concert și numeroase întâlniri și discuții cu publicul și artiștii invitați.

Ce înseamnă să lucrezi în colective de artiști în care ideile reprezintă un bun comun, iar auctorialitatea individuală nu mai este vizibilă în sine? Cum gestionăm apartenența la un grup, solidaritatea și integrarea în raport cu nevoia păstrării propriei individualități și a propriei voci creative? Avem nevoie de un corp comun pentru a ne face vocea auzită, individual și colectiv? Sau avem nevoie de eroi, de personalități izolate care să ne reprezinte? A face corp comun și bunurile comune sunt ele o ficțiune?

În cadrul Platformei Independente de Artele Spectacolului se întâlnesc în această ediție producții care chestionează în același timp modalitățile colaborative de lucru artistic și (de)solidaritățile vieții noastre. Artistul asociat al festivalului Temps d’Images în 2015 este Alexandra Pirici, artistă care lucrează nedisciplinat, între coregrafie, arte vizuale și muzică. În 2013, a semnat împreună cu Manuel Pelmuș acțiunea continuă O retrospectivă imaterială a Bienalei de la Veneția, iar lucrările ei au fost prezentate în contexte ca Van Abbemuseum, Centre Pompidou, Manifesta 10, Hebbel am Uffer etc.

Bilet normal: 15 RON preț întreg, 10 RON cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari. Bilet+: 20 RON preț întreg, 12 RON cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari. Abonament pentru 5 spectacole:60 RON.

Eveniment special : Foamea noastră cea de toate zilele, de Ana Mărgineanu și Radu Apostol:  30 RON preț întreg / 15 RON cu reducere pentru elevi, studenți și pensionari. Biletele pot fi cumpărate în avans, online prin Biletmaster.ro și la Agenția Teatrală (P-ţa Ştefan cel Mare nr. 14 ) deschisă de marți până duminică  între orele 11:00 – 14:00 şi 15:00 – 17:00. În limita locurilor rămase disponibile, biletele se vor pune spre vânzare la locație cu o oră înainte de începerea evenimentelor – la prețul unic al biletului întreg.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!