Clujul, animat de artă. Mii de persoane prezente la Jazz in the Street

Home $ Festivaluri $ Clujul, animat de artă. Mii de persoane prezente la Jazz in the Street

by | Apr 25, 2016 | Festivaluri, Știri Cluj

Mii de persoane au participat în weekend la Jazz in the Street, eveniment în cadrul căruia au avut loc zeci de reprezentații artistice pe străzile din centru și în cartierele Clujului. Aproximativ 30 de artiști au realizat performance-uri de muzică clasică, jazz, percuție, mimă, teatru de păpuși, improvizație, dans, expoziții foto, demonstrații de desen.

„Jazz in the Street a fost o provocare frumoasă. Se simțea o stare pozitivă în toate zonele unde aveau loc reprezentații. Artiștii au interacționat foarte bine cu publicul care a fost extrem de receptiv. Au fost foarte mulți oameni implicați, a contat mult energia lor și faptul că ne-am sincronizat bine cu toții, le mulțumim pentru asta”, afirmă directorul festivalului Jazz in the Park, Alin Vaida.

Evenimentele din cadrul Jazz in the Street au început sâmbătă la ora 14 cu trupa Bălașa Percussion, care a străbătut cartierele orașului într-o caravană de percuție. Reprezentațiile stradale au continuat până la ora 21 în mai multe zone din centru: pe străzile Iuliu Maniu, Ioan Bob, Ion Rațiu, David Ferenc, Andrei Șaguna, pe bulevardul Eroilor, în parcul I.L. Caragiale și în piața Mihai Viteazul. În Piața Mihai Viteazul și pe strada Andrei Șaguna au fost amplasate mici scene, iar clujenii s-au relaxat la terasele amplasate în zonă.

Pe lângă programul anunțat de organizatori, clujenii au fost avut parte și de două surprize: membrii trupei Vița de Vie, Adrian Despot și Cezar Popescu, au cântat în mijlocul clujenilor pe bulevardul Eroilor, iar Cristian Gog a făcut demonstrații de magie.

„Mi se pare foarte mișto ca artiștii să coboare de pe soclul pe care sunt puși de fanii lor sau de imaginația lor, să coboare în stradă, aici unde nu e loc de prefăcătorie. Sunt niște oameni care cânta la niște instrumente”, afirmă solistul trupei Vița de Vie, Adrian Despot.

„A fost interesant, inedit, minunat, necesar! M-am simțit extraordinar. Clujul avea nevoie de așa ceva”, spune Cristian Gog.

Jazz in the Street s-a încheiat cu un concert susținut de chitaristul și colaboratorul lui Sting, Dominic Miller, împreună cu Miles Bould, în curtea Muzeului de Artă din Cluj.  „Este foarte plăcut să cânți în fața unui public atât de receptiv precum cel de sâmbătă seara. Mi-aș fi dorit să nu ne oprim. Locul arăta incredibil, sunetul a fost foarte bun, toate s-au aliniat bine. Îmi doresc mult să revin aici în 2017. Voi avea un material nou până atunci,” a declarat chitaristul Dominic Miller.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!