Revedere – 167 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu

Home $ Articole $ Revedere – 167 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu

by | Jan 11, 2017 | Articole

Revedere – 167 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu

Manifestarea, care va avea loc începând ora 13:00, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, în sala de evenimente Reduta, doreşte să marcheze într-un mod deosebit Ziua Culturii Naţionale şi împlinirea, pe 15 ianuarie, a 167 de ani la naşterea marelui poet român. Astfel, vor avea loc evocări, recitaluri de poezie şi de muzică populară şi cultă.

Invitată specială la acest eveniment este doamna Irina Petraş, preşedintele Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor din România, care va evoca personalitatea poetului Mihai Eminescu. De asemenea, un grup de elevi de la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj, coordonaţi de profesoara Nicoleta Popa, vor recita versuri din lirica eminesciană.

Momentele muzicale deosebite care vor încânta publicul spectator vor fi susţinute de mezzosoprana Lavinia Bocu, solista profesionistă de muzică populară Mariana Morcan şi Orchestra Profesionistă „Cununa Transilvană” a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, dirijor prof. Ovidiu Barteş.

Evenimentul, primul din anul 2017 derulat de instituţie, face parte din cadrul unui proiect educativ, iniţiat în urmă cu trei ani de către Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, şi are ca scop transmiterea către tânăra generaţie a adevăratelor valori ale patrimoniului cultural imaterial. Astfel, în cadrul unor spectacole oferite în parteneriat cu şcolile din oraş şi din judeţ, este prezentată orchestra populară cu descrierea instrumentelor componente, exemplificări prin reperoriu adecvat pentru fiecare instrument în parte, suite de melodii din repertoriul unor interpreţi de renume din folclorul românesc, dar şi rapsozi şi interpeţi de muzică populară.

Manifestarea este deschisă publicului larg, intrarea fiind liberă!

revedere-eminescu

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!