Cum a fost la Conferința de leadership feminin THE WOMAN

Home $ Articole $ Cum a fost la $ Cum a fost la Conferința de leadership feminin THE WOMAN

by | Mar 16, 2017 | Cum a fost la

Am fost la The Woman. Tema acestei ediții: Education, the power to change the world. Nu vreau să scriu un articol lung…și plictisitor despre ce a vorbit fiecare speaker în parte, despre ideile cu care am plecat, despre cât de inspiraționale au fost unele discursuri. Am văzut doamne și domnișoare care își luau notițe de zor. Pentru că într-adevăr a fost un eveniment în urma căruia am rămas, inevitabil, cu câteva concluzii. Eu nu am notat nimic, pe principiul că dacă e ceva deosebit de important, îmi voi aminti și pentru că nu vreau să fac un rezumat al conferinței. Pe pagina lor de Facebook găsiți un parcurs foarte frumos al evenimentului, live-uri, highlights din fiecare discurs, subiectul ales de către fiecare vorbitor, zic că e un ”plan de idei” bine făcut.

Eu vreau doar să vă spun cum m-am simțit la conferință, cine m-a pus serios pe gânduri, ce am în plus acum. Cum mi-au influențat aceste 2 zile petrecute în mijlocul atâtor oamenii, în special femei dornice să facă o schimbare, să devină mai mult decât sunt, viziunea despre ce fac, ce sunt, ce am.

După cum îi spune și numele, conferința are puterea asta incredibilă de a te face să te simți The Woman. Nu orice femeie, nu o ”altă” femeie, nu o ființă fără însemnătate care doar face umbră pământului. Ci o femeie care, așa mică cum e ea câteodată, are puterea să facă tot ce vrea. Să mute munții din loc, eu nu aș spune, pentru că sună atââââât de clișeic, dar să contribuie la schimbare, să se folosească la maxim de potențialul pe care îl are, să-i ajute pe ceilalți, cu siguranță. Ideea aceasta am regăsit-o în fiecare speech pe care l-am ascultat, alături de încurajarea de a crede, în primul rând, în voi. Și de a face primul pas către a deveni femeia care v-ați propus să fiți, căci aveți toate resursele necesare.

Prima zi a fost împărțită în trei mari părți: Masterclass-ul despre antreprenoriat, susținut de Mirela Bucovicean, ambasador The Woman 2017, discuții în jurul temei Women in TECH și diverse workshopuri. Dacă alegeai pentru prima sesiune o anume sală, nu era musai să rămâi acolo până la final, lucru pe care eu l-am și făcut, căci am vrut să mă plimb puțin printre subiecte. Am început cu Mădălina Bălan (Managing Partner, Hart Consulting) care ne-a povestit despre cum ne putem transforma slăbiciunile în puncte forte, am continuat cu Daniela Șelaru (Sales and digital transformation advertiser), cu o prezentare despre frumosul viitor digital și, în final, nu am putut să nu mă opresc măcar la o sesiune din cadrul masterclass-ului Mirelei Bucovicean (Founder, Molecule F), unde m-am simțit și cel mai bine, căci este o povestitoare grozavă, a interacționat frumos cu noi, ne-a răspuns la întrebări și ce să mai, pe mine m-a cucerit! Cred că pe noi toate, de fapt.

În cea de-a doua zi am simțit că eram la altă conferință. De data aceasta, ne-am adunat toți într-o singură sală de la început până la final, atmosfera părea un pic mai serioasă. Doar părea, doamnele erau la fel de zâmbitoare ca în prima zi și cu o dorință ascunsă în geantă să înceapă mai repede, căci erau anunțate nume și teme de discuție atât de interesante, până și eu, care mă entuziasmez mai greu, așteptam nerăbdătoare. Vreau să fac foarte clar faptul că fiecare speaker a adus o contribuție semnificativă acestui eveniment, dar alții, pur și simplu ne-au furat inimile. Și cum vorbesc despre propria mea experiență, voi enumera trei adevărate femei, care m-au inspirat și mi-au făcut pielea de gâină de la emoții.

În primul rând, toată aprecierea mea merge către doamna Măriuca Talpeș (Co-founder Bitdefender & Sotwin and CEO Intuitex) pentru cât de simplu și în același timp, răsunător, a vorbit despre educația din România și nu în neștiință de cauză. Cifre, statistici, corelări. Discursul acesteia ar trebui transcris tot și recitit de noi cât de des posibil, dar pentru moment, ce mi-aș dori cu toții să reținem este că suntem responsabili și datori să ne implicăm în procesul de educație, căci situația actuală este îngrijorătoare. Rata de abandon fiind în creștere de la an la an,  pretențiile pentru o ”societate mai bună” sunt în van. Implicați-vă!

A fost pentru prima oară când am ascultat-o pe Gabriela Szabo și am facut-o cu drag. A povestit din suflet despre eforturile care au dus-o la câștig, dar o plăcere și mai mare a fost să o ascult vorbind despre eșec. Nu pentru că nu am inimă și vreau răul oamenilor, ci pentru că am avut ocazia să văd omul Gabi Szabo, nu campioana. Omul care a plâns nu de fericire în momentul câștigului, ci de fericire că în sfârșit totul s-a terminat. Un plâns eliberator. ”Marii lideri ai lumii practică sportul”, a spus aceasta, dând-o ca exemplu chiar pe femeia de afaceri Camelia Șucu, care se afla în sală. Vreți să fiți câștigători, atunci lăsați sportul să vă învețe cum să fiți disciplinați și perseverenți. Iubiți sportul!

Ella Bjorns (Educator and Motivational speaker) ne-a ridicat în picioare. Din simplul motiv că și-a dorit să dăm mâna cu cea de lângă noi, să împărțășim un zâmbet. Ella a adus cu ea acel suflu motivațional pe care doar un speaker de acest gen îl are și ne-a vorbit despre copii. Despre ingeniozitatea acestora, despre atenția pe care suntem datori să le-o acordăm. Despre educația pe care o merită. A încheiat mărturisindu-ne că a lucrat cu oameni din România și a văzut potențial aici, potențialul de a reuși să devenim socieatatea care ne dorim să fim. Tot ce trebuie să facem e să ajutăm. Așa că…ajutați.

Soon on stage @thewoman.ro #education #tvinterview

A post shared by Ella (@ellabjorns) on

Conferința s-a încheiat cu decernare de premii, ritmuri de jazz, prezentare de modă și gustul vinului de Jidvei. În ultimă instanță, aș dori să felicit organizatorii, care au făcut o treabă excelentă și nu am fost nicio clipă distrasă de detalii logistice. Au creeat o atmosferă destinsă, prietenoasă, nu am simțit deloc că eram la o ”conferință” ca acelea la care toată lumea stă drept și e sufocată de un outfit office. Lumea era relaxată, îmbrăcată după propriile gusturi, mi-a plăcut senzația aceasta, că nu știam dacă de după colț va intra o doamnă elegantă într-o rochie lungă sau o domnișoară în blugi, purtați cu o bluză florată, că doar a venit primăvara. Eu mai merg la The Woman.

Tu ai fost la conferință? Cum ți s-a părut?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!