15 festivaluri de muzică din România pe care să nu le ratezi vara aceasta

Home $ Festivaluri $ 15 festivaluri de muzică din România pe care să nu le ratezi vara aceasta

by | Mar 28, 2017 | Festivaluri, Recomandări

Nu știu câți dintre voi ați fost curioși de toate festivalurile de pe la noi prin zonă. Știm cu toții că sunt multe, dar cam… cât de multe? Noi am început o listă care va depăși curând 100 de festivaluri din România și din apropiere, și tot mai greu e să alegi între ele. Așa că am ales câteva, poate vă inspiră și pe voi…

Cu 15 festivaluri de muzică care ne așteaptă începând de luna viitoare, vara parcă a renunțat la clasica durată de 3 luni. Distracția durează până zicem noi că ne-a ajuns. Fain ar fi, așa-i?

credit foto: KOMITI

Unde ne întrecem în ținute de festival vara asta? Ready, steady, party!

Sunwaves. SW 21 (27.04 – 01.05)

Vara începe în fiecare an mai devreme la Sunwaves, iar de data aceasta nici nu mai așteptăm prea-iubitul 1 mai. În 27 aprilie ne întâlnim pe plaja din Mamaia Nord și dansăm, dansăm, dansăm patru zile, de dimineața până seara printre adieri de vânt la răsărit, pietricele de nisip, prieteni noi, vechi și… ai noștrii, cause #romaniansareplaying: Arapu, Barac, Cezar, Dan Andrei, Petre Inspirescu, Rhadoo, Raresh, Prâslea, dar nu lipsim nici de la momentele celor care an de an ne țin pe plajă până la epuizare și extaz, all at once: Ricardo Villalobos, Nastia, Marco Carola, Loco Dice, Seth Troxler, ZIP etc. Pentru această ediție nu există One Day Pass, ci doar un singur tip de bilet, #FestivalPass – 189 lei, care vă asigură accesul pe durata întregului festival.

Dacă nu ți-ai luat deja cazare, ar trebui să te grăbești, iar dacă ți-e groază de drumul lung cu trenul sau cu mașina, nu uita că sunt zboruri Cluj – Constanța.
Sfatul meu e să profiți de zilele cu soare și să mergi măcar în ultima zi de dimineața de la 5, să prinzi răsăritul și programul din timpul zilei. Scapi de îmbulzeala și răcoarea de pe timpul nopții și te bucuri de ochelarii noi. See you on the beach!

Blaj aLive (04.06)

De cum vin primele zile adevărate de vară, hop! și noi direct în Câmpia Libertății de la Blaj, pentru că anul acesta avem o zi de festival cât două! Mergem la Blaj aLive Festival în data de 4 iunie, pentru o singură zi, căci momentan sunt susținute autoritățile locale în eforturile de reabilitare ale câmpiei, iar zona de camping este în curs de reamenajare. Amy Macdonald, Walking on Cars, Lola Marsh, Alternosfera, Șuie Paparude, Coma, sunt doar câțiva dintre artiștii anunțați, iar biletele vor fi astfel gândite pentru a vă putea distra împreună cu toată gașca. Stay tuned.

Blaj e la două ore cu mașina față de Cluj, așa că profită și ieși din oraș.

Picnic Fonic (10.06 – 11.06)

Picnic Fonic a mai crescut un an, așa că de data aceasta petrecerea va avea 3 scene, Deep, Live și Techno Stage în Pădurea Băneasa din București. Nu au anunțat încă line-up-ul și prețul biletelor, însă cu siguranță pregătesc ceva interesant, căci au toate ingredientele pentru un mini-festival reușit: o locație outdoor cu personalitate, stelele și luna martori ai distracției și bănuim că vor avea și anul acesta mâncăruri delicioase și locuri de recreere/lenevire pentru reîncărcarea bateriilor. Who is in?

Music Travel (23.06 – 25.06)

Dintr-un capăt al țării zburăm în celălalt, la Music Travel Festival, în Timișoara. Ajunși deja la cea de-a treia ediție, anul acesta îi găsim la Arena Aqua Sport, so it is gonna be like a pool party, but bigger. A pool festival! Dintre numele anunțate amintim Sigma, Robin and the Backstabbers, Vama, The Monojacks și… așteptăm să vedem ce ne mai prăgătesc. Încă mai sunt disponibile bilete early birds, 119 RON + taxe, urmând ca în curând să devină 149 RON. Already got yours?

Tot în aceași perioadă va avea loc și Delahoya, însă momentan nu au fost anunțate prea multe detalii.

Make art.

A post shared by Alexandra-Gabriela Alexandriuc (@ale.alexandriuc) on

Jazz in the Park (26.06–02.07)

Fiind cunoscut drept “festivalul care a redat clujenilor Parcul Central”, Jazz in the Park a mai crescut un an, așa că plănuiește să se extindă în tot orașul și să se dezvolte muzical, ca mărime și ca impact în comunitate. Vor exista o serie de concerte pe bază de bilete, menite să ajute la creșterea pieței de jazz din România, petreceri tematice, reprezentații artistice și activități de implicare în comunitate. Încă de la început, Jazz in the Park a fost un festival care și-a dorit să resemnifice spațiul public prin intermediul muzicii și al culturii, iar anul acesta vor fi peste 100 de artiști ce vă vor încânta în cele 7 zile. Ca locații am aflat că va fi una surpriză, însă ne vom întoarce și pe plaja din Grigorescu, dar mai ales în Parcul Central unde vor fi mai multe scene. Centrul orașului va fi animat cu #jazzinthestreet, iar alte detalii așteptăm să ne confirme ei curând.

Ready to… jazz?

Good moments never end. #memories #park #music #jazzinthepark

A post shared by Jazz in the Park (@jazzintheparkcluj) on

Airfield / Dakini (29.06 – 02/03.07)

Şi câteodată mai trebuie să şi alegi, pentru că Airfield şi Dakini Festival încep în aceeaşi zi, la mulţi kilometri distanţă unul faţă de celălalt, aşa că nici vorbă să vă prefaceţi că sunteţi într-o comedie romantică în care puteţi avea două întâlniri în acelaşi timp. Ori alegeţi Aerodromul Măgura, Sibiu, cu Gorgon Citz, Looptroop Rocker, Dope D.O.D şi mulţi mulţi alţii, 109 lei + taxe, full 4 days pass, ori dansaţi pe plaja Tuzla, în Constanţa, la una din cele trei scene (psytrance, chill sau micro stage), cu Astrix, Carbon based lifeforms şi Herodot, Priku, Gescu şi ai noştri românaşi, 65E până în 13.04. Which one is gonna be?

#AirfieldIsYourfield✈️

A post shared by Airfield Festival (@airfieldfestival) on

Gărâna Jazz Festival (06.07 – 09.07)

Oamenii aceştia au deja vreo 20 de ani de când organizează în munţii Semenic, judeţul Caraş-Severin, Gărâna Jazz Fest, prima ediţie fiind în 1997. Iniţial doar un jam session improvizat, povestea a continuat an de an, transformând micul sat din Semenic în locaţia celui mai important festival de open air jazz din Europa Centrală şi de Est. În mijlocul naturii sălbatice, muzica răsună într-un mod aparte, iar oamenii se bucură într-o atmosferă de libertate supremă. Full pass: 300 lei, One day pass: 85 lei. John Scofield Uberjam Band, quintetul Enrico Rava-Tomasz Stanko şi Tonbruket sunt printre primii artişti confirmaţi… so meet me in the mountains?

Electric Castle (12.07 – 16.07)

Că dacă Electric Castle nu ar mai fi, atunci ce s-ar mai povesti? Festivalul care a arătat lumii întregi că nici ploaia, nici noroiul, nici tunetele sau fulgerele și nici un fenomen natural nu poate sta în calea distracției, nu dă înapoi nici anul acesta, ba chiar e mai pregătit ca niciodată pentru orice provocare. Festivalul care a schimbat complet domeniul Castelului Banffy, transformându-l într-o experiență unică pentru petrecăreți, a ajuns așadar la cea de-a cincea ediție, iar castelul e nerăbdător să fie martorul a 5 zile de distracție continuă, căci se anunță sute de artiști care vor urca pe 10 scene, înconjurați de un concept vizual inedit, instalații artistice și artă contemporană. Pe mine m-au cucerit cu video-ul pe care l-au făcut pentru al doilea anunț referitor la line-up. Se vede că oamenii sunt puși pe fapte mari. Printre artiștii confirmați se numără Deadmau5, Franz Ferdinand, Zedd, alt-J, Paul Van Dyk, Maceo Plex și ce să mai… suntem cu sufletul la gură așteptând ultimul anunț.
General Access Pass, 439 RON. 539 RON cu tot cu camping. Are your raining boots ready? Ready to paaaarty?

Waha Festival (20.07 – 24.07)

Cea de-a şasea ediţie Waha Festival, ce are loc la Micfalău, Covasna, vă aşteaptă cu şase scene şi şaizeci de mii de minute de distracţie. Şi asta nu pentru că ar avea organizatorii o afinitate pentru această cifră, căci tot atâtea scene au fost şi anul trecut: Deep, Psychedelic, Alternative, Chill, Calea Lactee, Jam (improvizaţii spontane) stage. Banco de Gaia, Fungus Funk, Megalopsy şi mulţi alţii, căci lista e lungă, vă vor aminti de simpla bucurie de a fi în viaţă, de a dansa şi de a fi înconjuraţi de prieteni. 270 lei până în data de 01 iulie, 380 lei la intrare.

Să nu te pierzi prin pădure căutând semnal la telefon, n-are rost. O să te hrănești cu soare și muzică, și nu-ți face griji dacă te pierzi de prieteni. They say happily ever after starts here. Do you believe them?

#waha #waha2016 #wahamagic #wahaland #wahafestival

A post shared by Raluca Braniște (@raluca_braniste) on

MOX (27.07 – 30.07)

Despre MOX se spune că este precum o excursie, cu peste 5000 de prieteni în vârf de munte. „Music Outdoor Experience” sunt exact cele trei cuvinte care definesc întru-totul zilele chill din Valea Drăganului (la doar o oră cu mașin din Cluj). Iniţial o simplă adunare pentru a celebra ziua de naştere a cuiva, festivalul ajunge vara aceasta la cea de-a şasea ediţie, fiind unul cu obiectiv turistic, căci sunetele se îmbină frumos cu hamacele, corturile, atelierele, competiţiile, aerul curat şi buna dispoziţie, în general. Anul acesta vin cu forţe proaspete, dorindu-şi să amenajeze un punct de mâncare tradiţională şi pentru prima dată în cei 6c ani, să aducă un artist internaţional. Momentan au fost anunţate nume precum Village, K-LU, Sauce, Arme, Massive Fluo şi mulţi alţii, biletele la preţ de early bird sunt 65 lei.

Aici o să te bucuri cu adevărat de dormitul sub cerul liber, pe timp de vară. Who is already anxiously waiting to see the amazing sunsets? #maaai

Murmur (28.07 – 30.07)

Ne lovim de aceeaşi problemă, se pare că vom fi nevoiţi să alegem între două escapade, căci Murmur începe în ziua imediat următoare după ce MOX îşi primeşte invitaţii. Norocul nostru că stilurile de muzică sunt diferite şi poate asta ne va face decizia mai uşoară. Povestea spune că cetatea Făgăraş nu a fost cucerită până acum, când vibe-urile electronice, deep house şi live au invadat pe neaşteptate. În plus, workshop-urile tradiţionale, costumele şi decoraţiile autentice, întregul concept ce se va axa pe autenticitatea modernă, vor transforma locaţia într-un must see. Ada Kaleh, Radu Mirica, CTC, Danaga şi alte nume cunoscute vor pune stăpânire pe cetate pentru 3 zile, preţul abonamentului fiind de 70 lei momentan. Pe gânduri n-ar trebui să stai prea mult, pentru că festivalul are o capacitate limitată, iar numărul biletelor disponibile nu e chiar așa mare precum ai crede.

Hurry up, there is a fortress waiting for you!

Untold (03.08 – 07.08)

Două ediții au fost suficiente pentru ca Untold să ducă mai departe faima României pe harta festivalurilor internaționale, căci a ajuns cel mai mare festival din Europa de Est și a câștigat titlul de Best Major Festival în cadrul competiției europene Festival Awards 2015. Probabil nimeni nu s-a așteptat la un succes atât de mare, dar asta doar i-a determinat pe organizatorii să se întreacă pe ei de la o ediție la alta, anul acesta îmbogățind line-up-ul cu numele celor mai cunoscuți DJ ai lumii: Afrojack, Armin Van Buuren, Axwell & Ingrosso, Dimitri Vegas and Like Mike, Hardwell, Martin Garrix, Steve Aoki. Nici scena techno nu e trecută ușor cu vederea, căci cei mai cunoscuți artiști vă vor ține dansând până în zorii zilei: Chris Liebing, Dubfire, Jamie Jones, Loco Dice, Solomun, Sven Vath. În ceea ce privește live-ul, vom cânta îmrepună cu Hurts, Ellie Goulding și MØ, iar pentru scena Daydreaming din Parcul Central abia așteptăm confirmările.
Bilet 4 day pass – 415 lei, One day pass – 216 lei. Cu siguranță va fi sold out, e doar o problemă de timp până când se va anunța asta, așa că grăbește-te. Chapter 3 is coming soon.

Happy birthday @hardwell!

A post shared by UntoldFestival (@untoldfestival) on

Summer Well (12.08 – 13.08)

După 4 zile cu puține ore dormite, mergem la Bucureşti, direct în Buftea, şi chiar dacă nu ne îndreptăm spre platourile de filmare, cine zice că nu puteţi să vă apucaţi de vlogging la Summer Well? Că o să fie destul de multe de filmat pe acolo, material o să aveţi, succesul vine el. Festivalul este ca o vacanță și prinde bine după o vară întreagă de rave-uri. Este deja la a şaptea ediţie, line-up-ul nu ne-a dezamăgit vreodată, iar anul acesta se anunţă a fi la fel de promiţător, mai ales că au anunţat deja artişti precum Birdy, Interpol, Editors, Metronomy, The Kills, Nothin But Thieves şi… staţi cu ochii pe ei. Sigur mai au surprize. 2 day-pass, 275 lei. See you there?

Join our official event on Facebook: Summer Well 2017! We had a blast! We're so grateful for Summer Well 2016! ?? #summerwell

A post shared by Summer Well Festival (@summer_well_festival) on

Smida Jazz Fest (25.08 – 27.08)

Smida Jazz Festival, un eveniment open-air dedicat jazz-ului contemporan, a debutat anul trecut şi a refuzat să se oprească la o singură ediţie, căci iubitori de muzică şi natură au apreciat, aşa că avem nevoie şi de ocazii şi locuri unde să ne întâlnim. Încheiem sezonul festivalurilor cum se cuvinte, la Smida, în Parcul Natural Apuseni (la ~2h cu mașin din Cluj), cu 3 grupuri din România şi 6 din străinătate, care ne vor cânta şi încânta cu “sunete jazzistice” de vis. Spre deosebire de ediţia pilot, unde intrarea a fost liberă, pentru ca ambele tabere să testeze terenul (organizatorii şi participanţi), acum abonamentul pentru cele 3 zile este de 79 lei, o sumă potrivită, de încurajare. Stați cu ochii pe ei căci vor mai anunța nume noi și detalii în curând. Let`s jazz!

Tu pe care le bifezi vara aceasta? Dacă te gândești la buget, poți să te ghidezi după ce ziceam în 2015 sau 2016, dar curând facem și un calcul pentru 2017.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!