Summer Well: Alegeri bohème din capitală

Home $ Articole $ Cum a fost la $ Summer Well: Alegeri bohème din capitală

by | Aug 15, 2017 | Cum a fost la

Alegeri bohème din capitală
În general în viață ai alegeri de făcut. Îți alegi prietenii cu care îți petreci timpul, în fiecare zi alegi ce muzică vrei să asculți în căști la birou, iar week-end-urile alegi să rămâi pe-acasă ori să evadezi undeva. Anul acesta am descoperit că există și acel loc în care îți dai seama că ai făcut alegeri bune la toate capitolele de mai sus, și poți petrece un sfârșit de săptămână prelungit perfect chiar și în capitală.

Mi-e chiar rușine că e abia prima ediție Summer Well la care am ajuns, dar știu că a fost prima pentru mulți cu care m-am întâlnit acolo. Partea buna e că ni l-am trecut pe lista de must attend festival în fiecare an. Ne-a plăcut la nebunie tot ce am descoperit pentru că e și acolo un timing bun al alegerilor făcute până acum în viața de “festivalier”. După prea multe festivaluri, sau prea mulți ani, ajungi să vrei “ceva mai chill” unde știi că mergi să-i vezi pe toți de la aceeași scenă, și n-ai nevoie de două (chiar dacă a fost și aici o scenă nicecream.fm și una de afteparty).

Oricum, natura rămâne factorul care reușește să facă diferența atunci când ai parte de o vară care te răsfață cu multe grade, cer senin și seri blânde, inclusiv la sfâșiturile de săptămână (voi vă dați seama ce vreme bună au avut toate evenimentele?).  Dacă ai un domeniu umbros cu o pădurice unde poți amplasa o scenă care să le permită celor prezenți să aibă loc chiar și pe o păturică, (a se citi, unde nu trebuie să le miroși parfumul celor din jur) atunci e destul de… well.

Only just got home from Romania but I already want to go back ? ??❤ #summerwell2017 #honne

O postare distribuită de Naomi Scarlett (@thenaomiscarlettletter) pe

Amenajare și detalii.
Din momentul în care intri pe Domeniul Știrbey știi că va fi chill și că plăcerea va consta în a descoperi tot ce au pus la cale toate brandurile din cadrul festivalului, înainte de concerte și în pauzele dintre ele. Poneiul, lama și păunul au fost un bonus de zâmbet chiar de la intrare, dacă nu erai prea stresat să îți încarci cartela și să cauți indicații. Tot acolo ar fi trebuit să nu ratezi muzeul “The Story of Summer Well”, pe care l-am descoperit abia la plecare. Cu fiecare pas făcut îți dădeai seama că s-au gândit la multe cadre perfecte de Instagram, un detaliu deja tot mai prezent la fiecare festival. Mesajele luminioase precum Kiss and Tell, Wish you were here, Best friends Festival ori amenajarile de tip Bohemian life, te făceau să devii creativ și să vei să imortalizezi tot pentru un Story sau pentru prietenii care au ales să meargă în Vamă.

Diversitate pentru oameni cărora le plac alegerile.
Un stand cu cafea, 2 standuri cu cafea…maxim. Cam ăsta ar fi standardul mediu pentru alte festivaluri cu sortimente puține, standard, care eventual se repeta în diverse zone. Dar aici a fost loc pentru cafea organică, pentru Matcha Chai Latte, pentru iced coffee și câte și mai câte. Varietatea de organic, bio, natural a fost cel mai bine reprezentată cu standuri strategic amplaste pentru care chiar vroiai să te plimbi, să revii, să-ți mai iei un Ananas, Pear Ginger drink.

Să vă spun și că aveai atât de multe sortimente de mâncare încât vroiai să mănânci toate mesele zilei acolo în pădure și să nu sari peste niciun desert? Nici măcar peste Bubble Waffle unde coada era interminabilă la orice oră? Sau să trecem direct la drink-uri care te făceau și ele să treci peste ce îți promiți de fiecare dată, și anume să nu mai amesteci alcoalele. Backstage Bar-ul cu drink-uri după numele trupelor care au concertat în ambele zile a fost cel care a ieșit în evidență prin rețete care atrăgeau din nou oameni sătuli de standardul Cuba Libre. De ce să nu bei un Glass Animals cu Bombay, castravete, mușețel, lime și tonic? Chiar așa… de ce să nu?

Zone pentru copii.
Ne-am întrebat de ce fost atât de mulți copii și ne-am dat seama că sunt niște norocoși cu părinți cool care știu să asculte muzică bună în căști ori pe mașină. Sunt cei care merg de 7 ani la SummerWell și știu și că vor avea cu ce activități să-și distreze odraslele, fără stresul de-ai lăsa acasă cu bonele. Instalația Super Hot a britanicilor Morag Myers Cough și Luke Morgan a fost atracția tuturora.  Tiroliana, Play stationurile, VR-ul, cerbii de la Jagermeister, șezlogurile supradimensionate de la Orange împreună cu filmele animate, tatuajele cu sclipici au fost toate ingrediente anti-bone. Sper că v-ați dat seama că nu vorbesc despre copiii publicul țintă Untold, ci la miniaturi între 1-7 ani.

Cel mai mare fan @summer_well_festival #summerwell #summerwell2017

O postare distribuită de Ionuț Bunescu (@ionutbunescu) pe

Organizare și activări.
La partea de organizare e clar că pentru mulți, Electric Castle este un exemplu de best practice pentru că se știu pune în pielea celor nou veniți, a străinilor etc pentru a nu le scăpa detalii care fac diferența.

Dar să fiu sinceră, nici nu sunt suficiente cele 2 zile decât așa ca să te facă să-ți dorești să treacă anul să mai mergi o dată pentru a încerca și alte activități. Yoga anyone? Mi-a rămas să vizionez filmele pe care n-am reușit până acum să le văd și nu le-am putut urmări integral la zona de cinema.
Aș mai da un sfat și pentru sponsorul principal care ținut să fie și în jocul de lumini de pe lac. De câte ori am trecut pe acolo auzeam „stai să dispară Orange” să iasă fain poza. Chiar se putea evita asta cu puțină imaginație. Și acel logo putea fi construit puțin mai creativ pentru ca lumea să aprecieze imaginea finală. #randomadvice

Partea fun pentru o clujeancă care s-a petrecut de-a rândul a 10 ani peste tot prin țară, rămâne aia cu vin clujenii la București pentru un festival chill, și bucureștenii și restul țării vin la mega agitație în Cluj. Cum se mai schimbă lucrurile dom”le, există și festival fără dj unde merg oameni ca tine și ca mine, alternativi.

Articol scris de Gloria Csiszer.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!