Singurele locuri din Cluj unde poți încerca bere artizanală la draft

Home $ Descoperă Clujul $ Ieși cu prietenii $ Singurele locuri din Cluj unde poți încerca bere artizanală la draft

Azi scriem, din nou, despre unul din subiectele voastre preferate: berea artizanală. Poate pentru că ne duc cu gândul la toamnă culorile ei, poate pentru că vrem să-i direcționăm încă de la început pe studenți în direcția unei beri ”corecte”, sau poate pur și simplu ne-am gândit că nu multă lume știe unde poate bea o cantitate satisfăcătoare de bere artizanală în Cluj. Mă refer la berea la draft, bineînțeles. Noi am scris mai multe despre acest tip de bere și aici, puteți reciti articolul și să vedeți de ce suntem noi mari fani ai acestei băuturi. Dar destul cu vorba, să trecem la… bere!

Beer’s Point este primul magazin de bere de specialitate din România, unde găsiți peste 150 de tipuri de bere la sticlă și draft. Pe lângă faptul că băieții de acolo pot sta cu voi la povești ore întregi, pentru a vă explica cum și ce a trebuit să se întâmple pentru ca voi să vă puteți bucura de așa un gust, pe lângă numărul impresionant de etichete, veți fi încă de la început fascinați de peretele din care curge… magia. Mai exact, 27 de robinete unde puteți umple peturi ale căror capacitate porneşte de la o jumătate de litru şi ajunge până la doi litri. În ceea ce privește sticlele de pe rafturi, au bere de import, dar și bere artizanală produsă în România, inclusiv două tipuri făcute în Cluj. Și dacă tot nu v-am convins, aflați că au beri de specialitate fermentate cu drojdie sălbatică, îmbuteliate în sticle de șampanie, beri cu ingrediente precum cocosul sau ciocolata, dar și unele făcute în diverse mănăstiri din Belgia. O nebunie de arome. Aici puteți vedea meniul lor complet.

The Draft Experience. To Go. #beerspoint #beergeek #cluj

A post shared by BeersPoint (@beerspoint) on

Ca să vă faceți o idee despre ce găsiți la Jaxx American Restaurant, o să vă scriu exact ce-au zis ei despre a lor minune: ”E aromată, la draft, de pe meleagurile clujene, irezistibil de savuroasă. Noi ne-am îndrăgostit de la primul pahar.” Credeți că mai rămâne loc de second thoughts atunci când vine vorba de a alege un loc unde să vă petreceți seara cu gașca și cu câteva beri artizanale la draft? Eu zic că nu. Poate că nu v-ați așteptat să dați într-un local cu specific american peste așa ceva, dar ei au îndrăznit să încerce și, împreună cu cei de la Hophead Brewing, au creat Jaxx Anniversary Beer – 5 years of Spirit, cu ocazia împlinirii a 5 ani de Jaxx. O bere pe care o găsiți doar la ei, ce merită testată. Sigur are gust de sărbătoare, trudă și multă fericire.

La Blend. Brews and Bites, berea e obligatorie indiferent de ce servești. Și chiar dacă mergi la ei fără nicio intenție să-ți comanzi așa ceva, cred că e inevitabil. Sincer, eu cred că-s pereții de vină. Dacă nu ați fost niciodată la ei, veți spune că am înnebunit (e și asta posibil), însă dau vina pe pereți pentru că pe ei veți găsi detalierea artistică a procesului prin care se fabrică berea artizanală. Normal că devii curios să vezi ce a ieșit la final, mai ales că totul e chiar sub nasul tău. Eu zic să nu vă jucați și să cereți din prima una la draft, să știți sigur cum stă treaba. Întrebați-i de sortimente, vă recomandă ei ce e mai bun.

Draft craft, anyone? #draft #beer #craftbeer #brews #art #blendin #summermood

A post shared by Blend (@blend.brewsandbites) on

O vizită la Old Friends Pub e o plăcere de fiecare dată. Chiar dacă priveam sceptică localul la început și mă tot gândeam cum s-au decis asupra acestei denumiri, după primele vizite misterul a fost elucidat. Aici te întorci de fiecare dată cu un dor incredibil, chiar și dacă i-ai trecut pragul ieri. Am mereu sentimentul că am ajuns undeva în siguranță, lângă un prieten drag, undeva unde îmi pot comanda ceva delicios de mâncat și o bere artizanală, căci altfel nu se poate. La draft au Ground Zero Morning Glory, destul de amuzantă întâmplare, având în vedere că localul e în campus Hașdeu, iar prea puține dimineți sunt glorioase acolo. Dar berea aceasta e un început de zi frumos, nu?

Și să nu uităm de Klausen burger, unde veți găsi mereu ”numa` bere craft”, după cum spune și noua lor campanie. Chiar dacă în cele mai multe dintre localuri mai întâi a fost sticla, iar apoi varianta draft, aici lucrurile stau tocmai invers, pentru că tocmai au scos pe piață 5 sticle mândre de bere artizanală, pe care le găsiți deja în mai multe locuri din oraș. Berea tradiţională cu caracter bavarez de la Klausen Burger conţine numai apă de băut, malţ, hamei şi drojdie de bere, având 4,5-5 alcool.

#indigen

A post shared by Nicoleta Tămaş (@nicoletatamas) on

Lista se încheie cu surorile Sisters. Adică cafeneaua Sisters. Au adunat aici o colecție serioasă de etichete de beri artizanale, iar lumea le trece pragul cu și mai mult drag, dacă vă imaginați că nu era posibil să câștige și mai multă admirație din partea oamenilor. La draft servesc celebra Zăganu, o plăcere pentru papilele gustative al celui care o bea.

Voi unde ați încercat berea artizanală la draft în Cluj? Sau încă mai stați pe gânduri și acum?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!