7 idei care să te inspire săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ 7 idei care să te inspire săptămâna aceasta în Cluj

by | Nov 13, 2017 | Articole

După așa un weekend, urmează o săptămână pe măsură. Chiar dacă s-ar putea să vă vină cheful mai greu, dat fiind faptul că temperaturile sunt într-o scădere continuă și deloc agreabilă, sunt sigură că nu vreți să pierdeți 7 zile stând degeaba. Așa că, avem propuneri și recomandari:

Încă de la începutul lunii noiembrie vă anunțam că avem câteva seri de râs pe care nu le putem rata. Sub nicio formă sau scuză. Azi, luni, mergem la Cinema Dacia pentru Stand-up cu Nick Cody & Micky Bartlett, începând cu ora 20.00. Nick Cody e un comediant de succes din Australia cu spectacole în toată lumea, iar Micky Bartlett este unul dintre comedianții cu cea mai rapidă ascensiune din industria show-urilor live de comedie. Spectacolul este în limba engleză și este recomandat să vă lăsați copiii acasă. Nu de alta, dar nu toate glumele sunt pentru ei. Prețul unui bilet este 40 lei.

Stoked to be on the wall at The Comedy Store. Clearly the "Open Mouth Promo Shot" wall.

A post shared by Nick Cody (@thenickcody) on

Marți strângem toate întrebările, curiozitățile și fricile și mergem la FSEGA, unde ne va aștepta Caravana ”Vreau să fiu antreprenor”. În intervalul orar 18.00 – 20.00, îi puteți cunoaște pe câțiva dintre cei mai respectați antreprenori din regiune (Bogdan Herea – CEO & Founder PitechPlus, Radu Lupaș – Co-Founder Salad Box), oameni care vor vorbi despre experiența lor și vă vor oferi sfaturi despre cum să începi un bussiness, dar și cum să-l continui și să ai succes. Că de început, toată lumea îl poate începe. Înscrierile pentru participare se fac aici.

Miercuri ne adunăm cu toții la Double Tree Hotel pentru prima conferință dedicată industriei ospitalității din Cluj, Pinch of Salt, care va reuni specialiștii din HoReCa. Subiectele abordate de către vorbitorii conferinței vor fi ramificate în funcție de momentele esențiale ale oricărei afaceri: setările inițiale (business set-up), conducerea afacerii în timpul derulării ei (running the show) și învățarea din experiențele altora (good practices). Chef Foa, Andreea Bălaj, Gosho Stefanov, Mircea Buteanu, Constantin Covaliu, Oana Coantă, Teodora Rogobete și Bogdan Gheorghiu sunt doar câțiva dintre cei care cei care vor avea prezentări în cadrul conferinței. Toate locurile au fost rezervate, așa că bănuiesc că… ne vedem acolo!

Joi începe Festivalul filmului francez la Cluj, care se va desfășura până în data de 19 noiembrie la Cinema Dacia, intrarea fiind liberă. Cinematografia franceză va fi prezentată sub toate formele sale și veți putea vizualiza cele mai bune filme franceze contemporane, precum Django care a deschis anul acesta Festivalul de film de la Berlin sau Souvenir cu Isabelle Huppert și care va deschide și festivalul la ora 18.30, dar și creații ale tinerilor regizori. Programul complet îl puteți vedea aici.

My own personal cinema! #cinematography #ClujNapoca #cinemaDacia

A post shared by Mihai Florin Anca (@ancamihaiflorin) on

Vineri nu ne aruncăm în prima petrecere care ne iese în cale și începem weekend-ul cu puțină relaxare culturală, căci presimt o săptămână grea și în urma căreia nu o să mai avem forță de țopăit. Mergem la Serile Filmului Gay, care se va desfășura în perioada 17 – 25 noiembrie, și care cuprinde o săptămână întreagă de filme, ateliere, dezbateri, teatru, evenimente culturale și socializare. Anul acesta competiția de filme cuprinde peste 30 de ore de artă queer: lungmetraje, documentare și scurtmetraje internaționale. Accesul publicului este liber la toate proiecțiile și evenimentele festivalului.

Notează-ți datele în calendar! www.facebook.com/events/131866527520606/ Fie că ești aliat, susținător, din comunitatea LGBTQ sau nu, în perioada 17 – 25 noiembrie te așteaptă o săptămână întreagă de filme, ateliere, dezbateri, teatru, evenimente culturale și socializare. Anul acesta competiția de filme cuprinde peste 30 de ore de artă queer: lungmetraje, documentare și scurtmetraje internaționale. Mai multe informații în curând. ————————- Accesul publicului este liber la toate proiecțiile și evenimentele festivalului. ————————- EN Save the date! Whether you are a proud ally, queer, LGBT or not, between the 17th and 25th of November we invite you to join us and enjoy a week full of films, workshops, debates, theatre, cultural events & fun networking. More details coming soon. ————————- We believe that art should be made available to and enjoyed by everyone. That's why the entry is free of charge to all the festival's films and events.

A post shared by SFG InternationalFilmFestival (@serilefilmuluigay) on

Doar pentru că vineri am ales ceva mai chill, asta nu înseamnă că am devenit iraționali. Dormim până la amiază, mâncăm bine în timpul zilei, iar seara mergem la Electricity, în Club Midi, cu Metrik, Dub Phizix & Strategy and Blanilla. Pentru că știm cu toții că dorul de Electric Castle devine deja unbearable. Biletele costă acum 45 lei, urmând ca tariful să crească la 55 după epuizarea stocului.

Duminica vine cu vești bune. Piața Autonomă Cluj revine cu cea de-a 17-a ediție, care va avea loc la tranzit.ro (Samuel Brassai, nr. 5), de la ora 13:12 (nici mai târziu, nici mai devreme) pana la ora 17:00, și sunteți așteptați cu mâncare gătită vegană, ateliere, haine şi obiecte la liber şi schimburi de vorbe, experienţe şi îndeletniciri. Keep in mind: prezenţa banilor nu este necesară şi nici binevenită, nu-i faceți pe organizatori să se roage de voi să vă țineți banii în buzunar, please.

#любитьиделать_a

A post shared by @anst_ctccl on

Unde ne vedem săptămâna aceasta în Cluj?

featured image via @alina.stancu

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!