7 idei care să te inspire săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ 7 idei care să te inspire săptămâna aceasta în Cluj

by | Feb 26, 2018 | Articole

E tot mai greu să-ți faci un plan la început de săptămână când nu mai știi ce anotimp e afară. Dar pentru că, în principiu, temperaturile vor fi destul de scăzute săptămâna aceasta, am pregătit o listă cu activități și evenimente indoor, unde să fim feriți de frig și de tentația de a ne plânge continuu de vremea rea. Nu știu voi cum vă împăcați cu iarna, dar eu nu sunt deloc prietenă cu ea.

Să vedem ce facem în Cluj în următoarele 7 zile:

Luni – sfidăm logica și ne pregătim optimiști să întâmpinăm primăvara. Chiar dacă pe cer și-n termometre nu e niciun semn că ar veni, trecerea zilelor în calendar ne spune că e chiar după colț. Până în 11 martie, în Piața Avram Iancu, puteți vizita târgul de primăvară ”Cluju-i veșnic zâmbitor de Dragobete și Mărțișor”, iar până vineri inclusiv puteți trece pe la Târgul de Mărțișor din curtea Muzeului Etnografic al Transilvaniei. Sunteți așteptați de meșteșugari, artiști plastici, artizani care au creat pentru voi cele mai interesante și deosebite obiecte care vor aduce mai aproape de voi anotimpul cald, al renașterii și al speranței. În cazul în care considerați că e prea devreme pentru astfel de planuri, nu uitați că în seara aceasta are loc meciul de baschet dintre România și Italia de la ora 19.00. Elevii și studenții au acces gratuit.

Marți – pictăm sau cântăm? Vă zic sincer că de mult timp așteptam un nou eveniment Acuarela Cocktails, iar când am auzit că sunt și fluturi în program, n-am mai stat pe gânduri și mi-am rezervat un loc la Marty Restaurant (cel din Iulius Mall), mâine de la 18.15. Ca de obicei, nu-mi fac griji în legătură cu elementele necesare procesului creator, aici incluzând și delicioasele cocktail-uri, căci se ocupă ei de toate. Dacă nu vreți să vă descopere cineva talentul bine ascuns, poate ar trebui să optați pentru concertul unei trupe live. E mai sigur așa. Propun The Jimini Crickets, de la 21.00 în El Comandante.

Miercuri – e despre mămici și tătici. Prin atâtea recomandări și propuneri câte avem, poate uităm să menționăm câteodată: și părinții merită o pauză, o seară în oraș sau să vizioneze o piesă de teatru, un spectacol de operă sau un film. Doamnele sunt invitate la o discuție frumoasă cu Nora Niculescu de la Cuibul Berzelor la ETC Studio, pentru a dezbate controversatul subiect how to be a unicorn mom: ființă supranaturală care reușește să mențină în echilibru toate rolurile pe care le joacă în viața de zi cu zi: soție, mamă, profesionist, fiică etc. Înscrierile se fac aici. Iar pentru domni avem o invitație specială la H33, unde pot savura câteva File din Jurnalu` lu` Tetelu. Mai exact, texte bune în locuri nebune. Am înțeles că se lasă și cu party după. Intrarea la ambele evenimente este liberă, în limita locurilor disponibile.

Joi – visual arts or music? Vinerea trecută a avut loc deschiderea celor patru noi expoziții de la Fabrica de Pensule, credem că merită să vă însemnați în agendă că trebuie să le faceți o vizită. Descrierea multiplicității relațiilor pe care le putem avea cu opere de artă și activități creative în general (Anna-Bella Papp / Images of a Girl @ Lateral ArtSpace), discursuri artistice puternice și clare despre societatea contemporană (Talking about my generation @ Galeria Plan B), ce se întâmplă cu adevărat în timpul somnului (Winter Sleep / Dragoș Bădiță) și contextualizarea identității sociale a Moldovei, tranziţia de la trecutul sovietic la prezentul democratic bulversant pentru o bună parte din populaţie (Mămăligă descompusă / Ghenadie Popescu @ RAFT) sunt temele de luna aceasta, iar Expozițiile pot fi vizionate după vernisaj în timpul programului de vizitare, de marți până sâmbătă între 15:00 și 19:00 sau în afara acestui interval, cu programare. Vizitele includ un tur ghidat gratuit, care începe de la etajul întâi. Dacă liniștea din galeriile de artă nu vă tentează de nicio culoare, puteți opta pentru o seară de muzică live cu trupa Score la Charlie Upstairs.

Vineri – fiecare cu muzica lui. De ce zic asta? Pentru că nimic nu ne trădează mai mult preferințele muzicale decât evenimentele la care alegem să participăm în weekend. Ar putea fi Concertul Simfonic cu dirijorul Theo Wolters al Filarmonicii de Stat Transilvania, la fel de bine cum ar putea fi și party-ul RO: Massive din Club Midi. Gusturile nu se discută, ce-i drept, doar că din când în când ați putea renunța la tipul de muzică, stilul vestimentar și oamenii cu care sunteți obișnuiți și să încercați și altceva. S-ar putea să fiți plăcut surprinși.

Sâmbătă – vă puteți bucura de unul dintre cele mai așteptate evenimente ale lunii martieBalul Operei. Orchestra, soliștii și Ansamblul de Balet al Operei Naționale Române Cluj-Napoca se vor reuni pe aceeași scenă într-un spectacol deosebit și complex. Dat fiind faptul că ne aflăm în anul Centenarului Marii Uniri, tematica Balului subliniază identitatea culturală a țării noastre și unitatea în diversitate a valorilor materiale și spirituale născute pe teritoriul românesc. Nu vor lipsi momentele festive de premiere a personalităților care contribuie la promovarea culturii clujene, iar publicul este așteptat să se bucure de momente de neuitat. Și pe aceeași idee pe care o promovăm întotdeauna, pe varietate și diversitate, dacă vreți să lăsați mersul la Operă pentru altă seară și să alegeți o petrecere, măcar fiți siguri că mergeți la cea mai #cool: Vagabundos, la Sala Polivalentă. Cu Luciano, Michel Cleis, Cesar Merveille, Ernesto Ferreyra, Brina Knauss, Victor Stancov. Bilete aici.

Duminică – ne vedem la after-party. În Club Midi, cu Ernesto Ferreyra, Victor Stancov, Paul K. Știți voi, pentru că aceasta va fi tipul de petrecere de la care nu prea veți vrea să plecați nici dacă se oprește muzica la ora 12 amiaza.

Unde ne întâlnim săptămâna aceasta în Cluj?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!