10 festivaluri la un zbor distanță de Cluj

Home $ Articole $ 10 festivaluri la un zbor distanță de Cluj

by | Mar 3, 2018 | Articole

Stop complaining about winter and keep dreaming about summer. Noi credem că putem începe numărătoarea inversă. Și asta pentru că a mai rămas extrem de puțin timp până se dă liber la distracție de la apus până la răsărit. Și iar la apus. Mai exact, se apropie sezonul vostru preferat – cel de festivaluri. Pe lângă faptul că ne bucurăm de câteva opțiuni destul de tentante în țară, nu putem să ne abținem să nu tragem cu ochiul și la ce se întâmplă în afară. Mai ales că nici nu este atât de greu să ajungem la ele, avem parte și de o experiență diferită și intră și călătoritul în tot acest pachet.

Astăzi am adunat 10 festivaluri care sunt doar la un zbor distanță de noi. Pe principiul – never stop partying, never stop seeing the world. PS: Am aruncat noi o privire și pe prețul zborurilor, în caz că vă cucerește vreun festival pe loc și achiziționați biletul zilele acestea. În articolul de față găsiți tariful pentru situația în care zburați în ziua în care începe evenimentul, pentru că petrecerea oricum începe după-masa sau seara, și vă întoarceți în țară în ziua ce marchează terminarea festivalului.

După succesul primei ediții, ce a adus laolaltă pionieri ai muzicii electronice, spectacole uimitoare și oameni creativi din diverse industrii timp de două zile, Sónar Istanbul revine în perioada 6-7 aprilie. Aceasta este o versiune mai intimă, dacă vreți să-i spunem așa, mai compactă a festivalului Sónar Barcelona. Sunteți așteptați la Zorlu Performing Arts Center cu 4 scene, conferințe, expoziții de artă contemporană presărate în întreaga locație și reprezentații artistice și tehnologice ale unor artiști locali și străini. Line-up-ul aduce nume precum Booka Shade, Erol Alkan, Fatboy Slim, Flava D, Jon Hopkins, Lanark Artefax, Nosaj Thing, Rival Consoles, Roosevelt, Shigeto, Vessels, Joseph Capriati. Prețul biletului de intrare începe de la 200 de lire turcești, ceea ce înseamnă aproximativ 43 euro. Din Cluj aveți ca opțiune să zburați cu Wizz Air în data de 6 (veți ajunge în jur de ora prânzului) și să vă întoarceți în 8 aprilie, cu un tarif de 904 lei. 

 

Cum sună patru zile și patru nopți de aventură, pool parties, boat parties, castle raves, arenă în aer liber și un line-up ce include artiști precum Annie Mac, Diplo, Jamie xx, Four Tet, J Hus? Să nu uit să precizez – în Malta. Lost and Found Festival ajunge anul acesta la cea de-a patra ediție și are loc în perioada 3-6 mai. Sincer, eu nu știu o modalitate mai bună de a grăbi venirea verii decât… mergând hotărâți spre tărâmuri mai calde, într-una din locațiile cele mai frumoase ale Europei, și lăsându-ne învăluiți de ritmurile muzicii electronice și razele soarelui mediteranean. Aici găsiți toate informațiile necesare despre opțiunile de cazare. Prețul pentru acces general este de 119 lire. La plecare, puteți zbura direct cu compania Ryanair, sau să faceți o escală de aproximativ 3 ore în Milano cu cei de la Wizz. La întoarcere există zbor direct, doar cu Wizz. Tarif: 930 lei.

 

O altă variantă înainte de sosirea oficială a anotimpului călduros e să trișați un pic și să dați o fugă de 3 zile până în Anglia, la We Are FSTVL, 25-27 mai. House, techno, drum and bass, șase ediții în spate și numeroase premii obținute, nesfârșite și interminabile ore de dans. Și nici line-up-ul nu se lasă mai prejos, așa că ne întâmpină cu nume cunoscute și dragi urechilor noastre: Gorgon City, Carl Cox, Sigma, Jamie Jones, Marco Carola, Pendulum, Dubfire, Green Velvet sunt doar câțiva care mi-au sărit în ochi de pe afiș. Vă este pus la dispoziție și camping-ul, care se prezintă destul de bine, aruncați o privire aici și veți vedea despre ce e vorba. Prețul biletelor începe de la 59 lire. Plecare din Cluj în data de 25 și întoarcere în 28, ambele zboruri cu Wizz Air: 645 lei.

 

Sónar Barcelona mai are nevoie de vreo prezentare? A debutat în 1994 (pe vremea când unii din noi nici nu văzuse lumina soarelui – eu, de exemplu) și e renumit pentru formatul său unic și programul care prezintă ultimele tendințe ale muzicii electronice, precum și sute de artiști care depășesc limitele expresiei muzicale. Cele două locații emblematice – Sónar by Day, la poalele muntelui Montjuic (aici are loc și Sónar+D, conferința internațională ce are ca subiect principal relația dintre creativitate și tehnologie și transformarea digitală a industriilor culturale implicate), și Sónar by Night, în complexul Fira Gran Via, vor avea porțile deschise între 14 și 16 iunie. Dacă căutați motive să participați la cea de-a 25-a ediție, poate vă vor convinge câteva nume din line-up: Gorillaz, Diplo, Wiley, Bicep live, Richie Hawtin, Laurent Garnier. Abonamentul care vă garantează accesul în toate cele 3 zile, atât pe timp de zi, cât și noaptea, are costul de 180 euro. Zburând cu compania Lufthansa, dacă plecați în 14 și vă întoarceți în 17, aveți tariful de 885 lei.

 

The Peacock Society, festivalul parizian pentru culturi electronice își ”resfrânge aripile” în 7 și 8 iulie, în cadrul magic oferit de Parc Floral. Ascunsă în inima uneia dintre cele mai mari păduri din Paris, locația face posibilă o apropiere demnă de invidiat dintre public și artiști. Și cred că v-ați dori să fiți cât mai aproape de Amelie Lens, Daniel Avery (Floating Points), Folamour, Jeff Mills, Solomun și mulți alții. Încă puteți achiziționa bilete în regim early-birds pentru cele două nopți, la prețul de 69 euro. Și dacă sunteți îngrijorați pentru cazare, aici găsiți două idei oferite chiar de simpaticii organizatori, alături de alte informații utile. Se zboară tot cu Lufthansa și aveți opțiunea cu escala la Munich, 945 lei, dar ați ajunge destul de târziu, așa că nu e cea mai bună idee, și varianta de zbor direct – 1,057 lei.

 

Un alt eveniment cu o istorie destul de lungă, căci a susținut prima ediție în 1997, este Melt Festival, ce va avea loc în perioada 13 – 15 iulie pe plaiurile nemțești: Ferropolis, lângă Berlin. Pe mine m-a cucerit iremediabil line-up-ul și încă mai calculez cam cât de mare ar fi oboseala dacă aș da o fugă până în Germania pentru 3 zile, iar apoi aș dansa 5 zile la Bonțida, pentru că datele sunt destul de apropiate. Dar pentru The XX, Florence and The Machine, Fever Ray Tyler – The Creator… parcă aș începe de pe acum să adun niște energie. Prețul unui bilet, care include și camping este de 129 euro, iar zborurile spre Berlin chiar au un preț decent dacă urmăriți un pic ofertele. Va trebui să plecați în data de 12, pentru că se ajunge destul de târziu. Momentan există tariful de 858 lei, cu Lufthansa. De acolo luați trenul spre Gräfenhainichen, Wittenberg sau Dessau, iar bus-urile festivalurilor vă vor duce spre destinația finală – distracția.

 

Dacă nu vă place franceza, Franța, Parisul, croissantele sau mai știu eu ce… în aceeași perioadă are loc Lovebox în Londra, deci mai aveți și varianta asta. 13-15 iulie, Gunnersbury Park – Childish Gambino, Skepta, N.E.R.D, Diplo, Annie Mac, Anderson Paak, Vince Staples. Mura Masa și incredibil de mulți alții, eu zic că detaliile acestea sunt suficiente cât să dați un search pe Google după zboruri și să verificați agenda personală, să nu cumva să aveți vreo predare de licență sau alte nebunii tocmai atunci. Biletele s-au vândut mai ceva ca pâinea caldă, așa că acum mai sunt disponibile doar cele la 115 lire. De asemenea, punteți deoparte 815 lei: zborul direct Cluj – Londra, cu Wizz Air.

 
 

Cei de la Love Family Park nu și-au dat încă seama că ar putea fi un festival de interes pentru străini și nu au binevoit să ne ofere niște informații în engleză, așa că vă voi transmite doar lucrurile de care sunt 100% singură. Evenimentul are loc pe tărâm german, în Rüsselsheim, care se află la aproximativ 25 km de Frankfurt, și va avea loc în data de 28 iulie. Începe la 10 dimineața și se termină la 10 seara. Adriatique, Boris Brejcha, Dixon, Fritz Kalkbrenner, Loco Dice, Maceo Plex, Nina Kravitz, Oliver Koletzki, Pan-Pot, Ricardo Villalobos, Richie Hawtin, Seth Troxler, Solomun, Sven Vath, mda… e cam toată lumea prezentă pentru o zi chill în parc. Prețul unui bilet ajunge la maxim 53 euro, asta în condițiile în care vă hotărâți mai târziu. Va trebui să plecați spre Frankfurt în data de 27 și să vă întoarceți în România în 29, ceea ce înseamnă că momentan aveți varianta de a zbura cu Lufthansa, la tariful de 820 lei.

 

Aceeași situație și cu portughezii. Noroc că numele trupelor rămân aceleași, numerele-s la fel în orice limbă și cu lunile anului – te mai prinzi tu cumva. Super Bock Super Rock (pe mine m-au prins cu numele festivalului, fără niciun fel de ironie) are loc în Lisabona între 19 și 21 iulie, iar The XX, Julian Casablancas and The Voidz, Travis Scott, Justice și Anderson. Paak sunt cap de afiș. Biletele costă 109 euro în momentul acesta, ar merita oricum în orice moment al vieții să mergeți într-un oraș cum e Lisabona. Eu stau constant cu ochii pe zboruri, aș vrea să vă spun că e ieftin, dar nu e, și trebuie să zburați și cu o zi înainte, pentru că se ajunge la 10 seara. Cost – 1,393 lei, cu Lufthansa.

 

Mai puteți? Căci mai avem! Ultimul totuși, promitem. Tot în Anglia, tot în Londra, de data aceasta însă în Morden Park. E vorba despre Eastern Electrics, care va avea loc în data de 4 și 5 august, ar merge destul de bine o continuare a Untold-ului, zic. Dacă mai puteți bineînțeles. Headliner-ul pentru ziua de sâmbătă este Jamie Jones, iar pentru cea de sâmbătă, David Rodigan, însă mulți alții vor fi prezenți pe lângă aceștia, sure it is gonna be a crazy party. 57 lire – preț acces general. Costul zborului, cu compania Wizz Air – 815 lei.

 

Care festival v-a convins să scoateți o foaie și un pix și să faceți niște calcule mai detaliate?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!