#FollowMe: Victor Petric a preluat contul nostru de Instagram pentru o săptămână

Home $ Articole $ #FollowMe: Victor Petric a preluat contul nostru de Instagram pentru o săptămână

by | Jun 3, 2018 | Articole

5 zile, 5 întrebări, 5 povești. Continuăm seria #FollowMe în care, timp de o săptămână, contul nostru de Instagram este preluat de un Instagrammer… din Cluj. Le-am analizat preferințele și obiceiurile fotografice, am venit cu câteva întrebări, iar ei cu pozele și răspunsurile.

În săptămâna care abia a trecut a trecut l-am avut ca invitat pe contul nostru pe Victor Petric, un artist în adevăratul sens al cuvântului, îndrăgostit de forme și culori.

Ai un proiect care se numește #DiscoverAnotherRomania. Ce presupune și care sunt fotografiile ce se pot încadra în acest hashtag?

#DiscoverAnotherRomania este un proiect la care lucrez de un an de zile și cu care-mi propun să arăt altă parte a acestei țări. Toate fotografiile care transmit ceva pozitiv și în acelasi timp estetic se pot încadra în acest proiect.

Fotografiezi, adesea, străduțe din Cluj și îți place să te joci cu contrastul acestora. Din punctul de vedere al unui fotograf, care este strada care ți se pare cea mai colorată, pe care ai putea să o pozezi din mai multe unghiuri? Povestește-ne puțin despre alegerea ta.

Personal, strada Horea mi se pare una din cele mai colorate și variate artere din Cluj-Napoca, de la clădiri cu turnuri glorioase până la blocuri gri comuniste. Blocurile sunt de diverse feluri, interbelice, comuniste din anii 50, socialiste din anii 70. Tot pe această stradă se găsește și Facultatea de Litere, fosta școală de fete maghiară Marianum, Sinagoga neologă din Cluj-Napoca și singura funcțională.

Ai renunțat să locuiești în Polonia și te-ai întors în Cluj. Care sunt locurile de care te-ai (re)îndrăgostit de prima dată când ai ajuns în acest oraș?

După ce m-am reîntors în Cluj-Napoca, la fel ca prima oară, m-am îndragostit de centrul orașului, de clădiri, de oameni și de energia lor.

În fotografiile tale abordezi elemente arhitecturale atât moderne, cât și tradiționale. Arată-ne un loc în Cluj unde arhitectura tradițională se îmbină cu cea tradițională și spune-ne ce anume te atrage la acest mix de stiluri.

Fiecare individ, fiecare generație trăiește formele trecutului după nevoile proprii. Marea iluminare a creatorului.

Pe lângă fotografie, o altă pasiune pe care o ai este sculptura. Unde îți găsești inspirația în Cluj-Napoca pentru arta ta?

Îmi gasesc adesea inspirație în locurile pe care le vizitez, zonele cu linii clare, cu cromatica caldă și variată. Zona Gării din Cluj îmi place foarte mult, deoarece mă pot juca cu compoziția și pe lângă asta, găsești subiecte interesante de pozat, de la personaje până la cladiri.

Îi mulțumim lui Victor pentru fotografiile postate pe contul nostru și… îl mai așteptăm în vizită.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!