14 evenimente de neratat în iunie la Cluj

by | Jun 1, 2018 | Articole

A venit vara și poate că, odată cu ea, v-a venit și cheful acela mare de ieșit din casă și veți accepta toate provocările pe care le lansăm luna aceasta. Noi promitem să fie interesante și distractive, iar voi că spuneți ”da”, indiferent că sunteți obosiți, nu aveți starea necesară sau cu cine mergeți. Facem pinky promise sau vă cred pe cuvânt?

Începem luna așa cum v-am obișnuit deja, cu o listă de evenimente pe care nu le puteți rata în următoarele 30 zile în Cluj.

Distracția începe chiar astăzi, pentru că diseară trebuie musai să bifăm petrecerea ce marchează terminarea sezonului în Club Midi. A fost o primăvară frumoasă, cu multe nopți care începeau dimineața și se terminau cu mult după răsăritul soarelui, cu mulți pași de dans, cu multe zâmbete, dar e timpul pentru… vacanța de vară. Magda, Mihigh și G76 sunt cei care ne vor ajuta în seara aceasta să spunem ”Pe curând”, și pregătiți-vă pentru că se anunță o despărțire tare grea. Prețul biletului de intrare este de 20 lei în intervalul 23.00 – 00.30, 40 lei după. See you on the dancefloor.

A post shared by Club Midi (@clubmidi) on

Weekendul acesta, în data de 2 şi 3 iunie 2018, pe Cluj Arena se vor desfăşura Campionatele Internaționale de Atletism ale României, un adevărat spectacol unde vor reuni cei mai buni atleţi români, performeri din străinătate, campioni olimpici, europeni și recordmani mondiali. Veți avea ocazia să-i urmăriți concurând pe unii dintre cei mai titrați atleți români, precum Alina Rotaru (campioană universitară în 2017 la săritura în lungime), Andreea Panţuroiu (campioană europeană U23 în 2017 la triplu salt) sau pe Andrei Gag (vicecampion mondial de sală la aruncarea greutăţii), care vor asigura un spectacol atletic de înaltă ținută, alături de zeci de sportivi de top. Competiția din acest an va avea cca. 20 de probe, dintre cele mai apreciate – 100 de metri, săritura în înălțime, triplusalt, aruncarea greutății, ștafetă, 5000 de metri, etc. Un abonament pentru cele două zile se încadrează între 15 și 30 lei și poate fi achiziționat direct de aici.

Duminica aceasta, dacă emoțiile competițiilor sportive v-au ținut cu sufletul la gură timp de două zile, cu siguranță veți avea nevoie de un moment de relaxare. Ce spuneți de concertul Grigore Leșe și Abba Symphony de la Auditorium Maximum? Veți avea plăcerea de a asculta muzică arhaică, adaptată pe muzică simfonică, alături de melodiile formației Abba, interpretata de cei de la Abba Sympony, într-un concert ce vizează paralelele muzicale romano-suedeze cu ocazia Sweden Day. Începe la ora 19.30, biletele fiind disponibile aici, la prețul de 50, 70 sau 98 lei.

În perioada 08 – 10 Iunie sunteți așteptați la cea de a 4-a ediție International Tattoo Expo, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca. Peste 70 de artiști de talie națională și internațională își vor demonstra creativitatea și ingeniozitatea și vor realiza peste 250 de tatuaje, iar cele mai reușite creații vor fi premiate în cadrul concursurilor “Best of Day” și “Best of Show”. Va exista, de asemenea, și un concurs inedit: “Miss Ink”. Tot acest spectacol artistic va fi completat de un show vizual, concerte live, iar DJii prezenți ne vor purta pe ritmurile lor pe tot parcursul convenției. Dacă de mult căutați ideea unui tatuaj perfect sau sunteți pur și simplu acaparați de această metodă de exprimare prin artă și vreți să aflați mai multe de la experții din domeniu, aveți suficient timp pentru a-i vizita weekendul viitor.

Voi știți deja că sunt meteo-dependentă și de cele mai multe ori vremea îmi strică cheful, și nimic altceva. Exact așa s-a întâmplat și la primul Daydreaming de anul acesta, inițial programat pe data de 18 mai, unde atât de mult am așteptat să merg, încât s-a anulat exact în momentul în care am decis să stau acasă pentru că părea că va ploua. Da, nu fac parte dintre cei care au dansat în ploaie și noroi la Bonțida vreodată, chiar nu m-a prins valul acela. M-a prins doar ploaia. Ideea e că Daydreaming a fost reprogramat pe data de 8 iunie și simt eu că va fi mare distracție și multe raze de soare pe acoperișul de la Aroma Restaurant, așa că… put your dancing shoes on, we are going to the party! Bilete aici.

Cluj Design Days sărbătorește vara aceasta 10 ediții și nu exista altă metodă mai frumoasă de a celebra acest lucru, decât un eveniment unde să ne putem accesoriza cu cele mai fresh produse designer made. Cluj Design Summer Edition va avea loc la Muzeul Etnografic (strada Memorandumului, nr. 21) din 8 până în 10 iunie și vom putea să ne bucurăm, pe lângă piesele de design, fashion, bijuterii și mobilier, și de party-uri, oameni faini și un vibe super simpatic. Intrarea este liberă, iar programul de desfășurare a evenimentului îl puteți citi aici.

Peste 100 de filme foarte scurte vor fi prezentate la Cluj și în alte 16 orașe și comunități rurale din țară în cadrul Festivalul TRES COURT la Cluj – filme de foarte scurt metraj, în perioada 9-10 iunie. Singura regulă a evenimentului, variabila comună a marii diversități de producții audiovizuale selectate, este aceea de 4 minute. Aceasta a fost provocarea lansată către regizori, care au fost nevoiți să abordeze direct esențialul, dar și intervalul de timp în care spectatorii vor putea râde în hohote, trece prin stări de uimite, îngrijorare și încântare. Prețul unui bilet întreg este de 13 lei, 10 lei dacă sunteți studenți, elevi sau pensionari. Un abonament care vă garantează accesul la patru proiecții costă 40 lei. Programul scurtmetrajelor difuzate la Cluj poate fi văzut aici.

A 5-a ediția Techsylvania va avea loc în între 9 și 12 iunie la Casa de Cultură a Studenților. Pe scenă vor urca speakeri de la Waze, The New York Times, MIT și nu numai, puteți vedea aici lista completă cu cei 45 de profesioniști din IT și business. Pe lângă asta, evenimentul aduce în premieră în România, în cadrul conferințelor dedicate tehnologiei, un concept nou: evenimentele satelit, depășind astfel limitele unei locații centrale. Techsylvania se extinde în tot orașul, transformându-l într-un adevărat hub al tehnologiei viitorului. Organizate în mai multe puncte cheie din Cluj-Napoca, acestea le propun participanților să testeze limitele realității virtuale din birourile Betfair Development România, cel mai spectaculos sediu de companie din ţară, sau din inima unei platforme virtuale, amenajată într-un complex de roboterapie şi psihoterapie. Biletele pot fi achiziționate direct de aici, la prețul de 79 euro.

A post shared by Techsylvania (@techsylvania) on

Între 14 și 17 iunie ne întâlnim la Sports Festival. Nu se poate să o ținem numai într-o petrecere, măcar să privim un antrenament, dacă de mișcat tot nu prea avem de gând. Glumesc, mergem să muncim, nu să ne uităm. Aveți șansa să faceți sport alături de campioni sau să participați împreună cu familia și gașca la competiții sportive. Ne antrenăm împreună, ne uităm la meciurile din cadrul Campionatului Mondial de fotbal, încercăm și descoperim regulile unui sport nou pentru că în cadrul evenimentului veți regăsi peste 20 de sporturi, pentru toate categoriile de vârstă, pe care le puteți încerca gratuit. Poată vă descoperiți și un nou talent cu ocazia aceasta. Veți putea fi și simpli spectatori, pentru că vor avea loc două demonstrative spectacol, unul de tenis – Team Romania versus Team World, și unul de fotbal – Barca Legends și Generația de Aur. Bilete și reguli de acces aici.

Strada Potaissa va redeveni Piața de flori altfel a orașului între 15 și 17 iunie 2018, Asociația Daisler propunând același program de vânzare a plantelor și florilor și unul intens de workshop-uri și intervenții artistice, menit să atragă interesul locuitorilor și turiștilor în acea zonă pe parcursul celor trei zile de eveniment. Cunoscută în special pentru vechiul zid de apărare al cetății medievale a Clujului, strada Potaissa va fi readusă în atenția oamenilor cu ajutorul producătorilor locali de plante aromatice și ornamentale, floriști și designeri florali, instalații artistice, artiști locali și concerte live. În ziua de sâmbătă, 16 iunie, de la ora 10 la ora 12, va fi organizat primul schimb de flori și plante ornamentale în oraș. Accesul publicului este liber, mai multe puteți afla aici.

Și dacă tot zic (de fiecare dată când am ocazia), că vara e musai să fii prezent la toate petrecerile în aer liber, ce spuneți de una lângă piscină, la Villa Hill Resort, în 16 iunie? Invitația ”oficială” sună cam așa: ”Let’s meet in the same place, under the same sky and let’s open our hearts and minds to create timeless memories”. Nu vom fi singuri, căci caLLy, Lumieux, Mistor și Miller se vor asigura că se adună o gașcă mare și frumoasă de oameni, ce vor dansa până în zori. Sunteți așteptați începând cu ora 19.00, intrarea fiind de 30 lei dacă ajungeți înainte de miezul nopții și 40 lei după.

A post shared by Sequence (@sequence_ofc) on

Aparent, acesta este weekend-ul plin al lunii iunie pentru că tot atunci, în data de 16, are loc Festivalul Luminii, organizat în fiecare an în mai multe locații din România, cu scopul de a crea un spațiu liniștit, de deconectare de la agitația vieții de zi cu zi. Începând cu anul 2004, Cercetașii României și-au propus ca măcar pentru câteva ore să le amintească membrilor comunității locale de bucuria lucrurilor mărunte și, împreună cu partenerii lor, să transforme orașele în care trăiesc într-un spațiu magic, iar noi să fim înconjurați de lumini și zâmbete.

Apropo, aș dori să vă fac un cadou astăzi, pentru copilul din voi. În 22 iunie mergem la Gilău, cine ghicește și de ce primește… Ok, v-ați prins deja, normal că pentru un alt eveniment marca Alandala Events. Hai, anunțați-vă toți prietenii și ne vedem acolo.

Și tot luna asta are loc și prea-iubitul și așteptatul meu Jazz in the Park. Începe în data de 21 iunie și se termină în 1 iulie, vom avea câteva zile pline de jazz, activități și artiști noi sau poate prea bine cunoscuți, nerăbdători să le ascultați muzica. Concertele au loc în Parcul Central, așa cum deja ne-am obișnuit, pe malul Someșului, la Opera Maghiară și în curtea Muzeului de Artă. Accesul la concertele din parc și de pe mal sunt cu acces liber, pe bază de bilet neobligatoriu, iar pentru concertele de la muzeu și de la operă sunt puse în vânzare bilete și abonamente aici. Line-up-ul Jazz in the Park 2018 e format din nume de excepție ale scenei internaționale și românești, este practic imposibil să nu vă fi făcut deja un short-list cu cele la care e musai să participați. Printre cei care vor urca pe scenă se află Nouvelle Vague, Juan de Marcos Afro Cuban All Stars, Richard Bona, Nik Bartsch’s Ronin, Soweto Kinch, Alfa Mist, Sona Jobarteh, Bill Laurance, The Herbaliser, Forq, Fanfare Ciocârlia, Gallowstreet, Superpoze, Koffie și mulți alții, în completarea cărora se adaugă și trupele finaliste în competiția care va alea loc la scena de lângă Malul Someșului. PS: Mi-au șoptit organizatorii când i-am vizitat în birou că grupurile de anul acesta ar putea liniștiți să cânte și pe main stage, atât de buni sunt. Abia îi aștept pe toți! Apropo, eu #AmCumparatBratara și susțin #FondulJazzInThePark, tu?

Unde ne întâlnim luna aceasta prin Cluj?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This