5 vendori care nu te vor dezamăgi la #ElectricCastle anul acesta

by | Jul 19, 2018 | Articole

5 ore mi-a luat să intru ieri la Electric Castle (coadă la autobuz, drum și coadă la intrare), și nu zic asta ca să vă descurajez sau ceva, ci doar ca să vă arăt cât am fost de motivată să ajung acolo, să dau o tură pe la toți vendorii, să testez ce mi se pare mai interesant și să recomand mai departe. Cred că v-am mai spus că prietenii mei obișnuiesc constant să râde de mine pentru că, zic ei, eu stau mai mult la food court și vendori la un festival și mai puțin la scene și bar. #AuDreptate.

Cu mare entuziasm vă anunț că cei de la Drunken Squid au parcat la Bonțida, și chiar dacă s-au lăsat un pic așteptați și nu ne-au onorat cu prezența la Street Food Festival, nu putem fi supărați pe ei. Nu putem și pace. Truck-ul albastru ca cerul ne face din ochi de la mulți metrii distanță, iar când vezi scris pe tăbliță ”Deep fried calamari”, ”Midii pane” și ”Jalapeno cheese balls”, știi că nu mai ai nicio șansă: trebuie să-ți comanzi imediat o porție. Îi găsiți în zona denumită Central Market, adică pe partea dreaptă, cum mergeți de la intrare spre Main Stage. Apropo, do not forget to squeeze that lemon over them… it is a calamari thing.

Cel mai probabil vor fi măcar două dimineți în care veți prinde răsăritul și ora 8 dimineața la Bonțida, tot dansând, tot zâmbind, fără a ține cont de trecerea inevitabilă a timpului. O să simțiți în acele momente o nevoie acută de mâncare, o foame cumplită, completată de ideea că până la cort, la cazare sau în Cluj vă veți dezintegra dacă nu mâncați chiar în acel moment micul dejun. Noroc cu cei de la Neața Omelette, care au 5 propuneri tentante pentru voi: Pane Sandwich, Tasty Bagel, ScramBox, BLT și french toast. Mie mi-a atras atenția ScramBox-ul, care conține 3 scrambled eggs și 2 ingrediente la alegere (bacon, avocado, brânză, cheddar, mozzarella, ardei, ciuperci). Atenție: pe aceștia îi găsiți lângă Dance Garden!

Noutatea acestei ediții a fost pentru mine Nori Yakitori. Tot auzisem despre ei și eram foarte curioasă să încerc, să văd despre ce e vorba. Au în meniu creveți tempura (4 bucăți cu orez și sosuri), Masago – un mix de fructe de mare, Yakitori cu pui sau porc, calamari și ceva numit Gyoza, care sunt de fapt niște colțunași cu pui și legume serviți alături de orez și sosuri. Eu am optat pentru un meniu Calamar și nu am fost deloc dezamăgită. Simpaticii calamari au fost făcuți în fața mea, orezul era delicios, pachețelele gustoase, și am primit recomandări de sosuri și cum să-mi transform gustarea într-o experiență completă. Mi-a plăcut, chiar vă sfătuiesc să încercați și voi. Îi găsiți tot în food-court-ul de lângă Dance Garden.

În caz de poftă de ceva dulce, recomandarea mea rămân always and forever clătitele de La Nu Știu Cine. Acestea sunt inspirate de rețete franțuzești delicioase și sunt dedicate unor artiști celebri (Dali, Botticelli, Rembrandt, Van Gogh sau Tonitza), toată ideea creatorilor fiind aceea de stârni un dialog culinar-cultural menit să asocieze simbolic spectacolul de culori cu cel de gusturi. Sunt pregătite chiar în fața ochilor voștri cu ingrediente proaspete, arată apetisant și cel mai important atunci când vine vorba de preparatul acesta – nu curge din ele. Packaging-ul este super friendly, numai bine vă împrieteniți cu el și clătitele minunate.

În ultimă instanță, nu uitați să rămâneți hidratați și să vă consumați vitaminele, adică să faceți o scurtă oprire și la Lidl Royal Fresh Bar. Găsiți aici tot felul de băuturi freshly squeezed și făcute pe loc, numai bune să vă reîncărcați bateriile și să porniți în pași de dans spre scene. Sau să stați jos câteva minute și să vă puneți telefoanele la încărcat, să mai vadă și mama voastră cum e la Electric, că sigur la televizor se spune că ne luptăm cu inundațiile și alte catastrofe naturale.

Dacă vreți să vă dați filme de prinți și prințese, puteți să mergeți la brunch-urile din fața castelului. Costă 60 lei, vă zic de pe acum ca să nu suferiți un șoc.

Ne vedem, din nou, la castel!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This