Astăzi n-a plouat | #JurnalDeFestivalier

Home $ Articole $ Astăzi n-a plouat | #JurnalDeFestivalier

by | Jul 19, 2018 | Articole, Festivalier

Refuz să cred că și anul acesta va ploua la castel. Așa că nu-mi cumpăr nici pelerină și nici nu mă încalț cu cizmele de gumă. Și ce dacă spune unul și altul? Însuși subconștientul se simte trădat de propriile minciuni. Așa că o încurajez pe Anca, care vine tocmai din Timișoara pentru Electric Castle, să renunțe la botinele fashion în favoarea galoșilor. Asta în cazul în care…nu contează, preventiv. Soarele zâmbește cu dinți, nu-mi cumpăr nici pelerină și nici nu mă încalț cu cizmele de gumă.

Mai rămâne să stabilim cu ce ajungem la Bonțida. Variante, slavă Domnului, sunt suficiente. Am putea aștepta la coada kilometrică de la Iulius, un bilet e 12 lei – răbdarea mea nu face-atât, iar autocarele sunt puse la dispoziție de către organizatori. O sun pe Nicoleta de la CFR Cluj. Îmi spune că toate trenurile IR care circulă între Cluj-Napoca și Dej Călători vor opri și la Bonțida. Asta înseamnă un plus de 18 trenuri pe lângă cele care circulă în mod normal. E ora 17:50. Următorul ar fi în mai puțin de jumătate de oră. 5,4 lei bilet întreg, gratuit pentru studenți. Ajungem în 36 de minute, dacă nu sunt alte întârzieri. Plus alte 30 de mers pe jos de la gară și până la castel. E destul de târziu zic, nu prindem trenul. Asta ca să exclud de la bun început mersul-pe-jos-face-piciorul-frumos. Luăm un Uber sau un Taxify? Fac un calcul rapid, 100-120 RON pentru ambele aplicații. Zic Clever, am și câteva vouchere iar la plata cu cardul au 50% reducere. Pare să fie cea mai rapidă și ieftină variantă. Asta dacă vă adunați patru inși.

Drumul pare mai lung ca niciodată. Lumina se pierde printre norii de plumb. Nu plouă, vă zic. E atât de liniște în cer. Nu-mi cumpăr nici pelerină și nici nu mă încalț cu cizmele de gumă. Se simte miros de Kurtos Kalacs și porumb fiert. Am ajuns. Localnicii ne zâmbesc din poartă-n poartă. Bucuroși de oaspeți? No dară bucuroși, cum altfel domniță dragă? Anca își scoate pelerina. De parcă am trecut granița într-un alt tărâm. Unul al basmelor cu nori negri și castele de hârtie, cu zmei care aduc ploaia și muzică ce-o liniștește. Cum era melodia lui Ristea? Lasă ploaia să ne ude, atunci când grijile sunt multe (…) Lasă vântul să ne-asculte, toate vorbele mărunte. Ce rost are să ne-ascundem, lasă ploaia să ne ude. Norocul a fost cu biletele la VIP, mulțumesc #clujlife #clevertaxi. N-am stat nici două minute la coadă pentru brățară, timp suficient pentru un dans în ploaie, mă rog glod…cum ar spune moldoveanul. Una peste alta, organizatorii s-au ocupat și anul acesta (în limita posibilităților), au amenajat corturi, podețe de lemn și cauciuc și au împărțit pelerine festivalierilor. Anca n-a fost la fel de privilegiată, coada la intrarea principală s-a transformat într-un mușuroi de furnici iar cei mai mulți au așteptat și două ore. Ca să fie învățătură de minte, mâine ar trebui să ajungem înainte de 17:00 când e mult mai liniște…și sper eu, mai mult soare.

În sfârșit, la Damian Marley n-a mai contat că aveam sau nu pelerină și cizme de gumă. Am dansat pe Road to Zion și Welcome to Jamrock. Mulțimea cânta feeric, luminițele dansau în spațiu, aveau miros de vară și de…raggae. Junior Gong, a cărui nume derivă din cel al tatălui său, Tuff Gong, cântă de la 13 ani și are în palmares 3 premii Grammy. Este fiul lui Cindy Breakspeare, Miss World 1978, și al regretatului Bob Marley, fiind singurul urmaș care a investit în varianta jamaicană a rapului, atât de iubită de predecesorul său. Adept al rastafari, Damian a cântat despre dragoste, o singură planetă și libertate. Oamenii au înțeles și nimic n-a mai contat. Culorile steagului nostru s-au contopit cu cele ale țării din Caraibe. Dansau împreună în ploaie, un exemplu de unitate și multiculturalitate despre care învățăm în manualele de istorie.

God Bless Romania, așa și-a încheiat spectacolul de la Cluj. Un spectacol electric într-o zi ploioasă. Poate că ar trebui să-mi cumpăr pelerină și să mă încalț cu cizmele de gumă. Dar astăzi n-a plouat, nu în suflet.

credit foto: EC Photo Team

? ? ?

#JurnalDeFestivalier este o campanie online organizată de ClujLife în parteneriat cu Clever Taxi. Vara aceasta Sabina va participa alături de echipa #clujlife la 4 mari festivaluri din Cluj și își va povesti întreaga experiență prin articole, aici pe clujlife.com.

✓ Folosește codul de voucher Clever.Sabina data viitoare când vrei să comanzi un taxi în Cluj prin aplicația Clever Taxi și ai prima cursă gratuită (în limita a 15 RON) pentru plata cu cardul

Află aici cum folosești codul de voucher. Toate cursele făcute cu plata prin aplicație, prin card, sunt reduse la -50%.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!