De vorbă cu Origen Todoran, concurent la Vocea României și membru al trupei clujene David and the Six Martini

Home $ Articole $ De vorbă cu Origen Todoran, concurent la Vocea României și membru al trupei clujene David and the Six Martini

Voi vă uitați la Vocea României? Eu recunosc că nu, dar asta nu înseamnă că trăiesc într-o bulă, protejată de tot ce se întâmplă în lumea exterioară, și nu am aflat că Origen Todoran a intrat în lupta pentru marele premiu vinerea aceasta. E imposibil să nu știți despre cine vorbesc, căci Origen face parte din trupa David & The Six Martini Band, iar eu una l-am văzut deja în nenumărate ocazii și sunt deja un mic fan al trupei. De la aflarea veștii până să-mi dau seama că aș putea să-i iau un interviu au fost doar câteva mesaje distanță. Doar nu aveam să las nedezbătut subiectul. Nu în fiecare zi vezi un clujean (chiar dacă frații Todoran sunt originari din Bistrița, putem să spunem deja că au fost adoptați de către Cluj în ultimii ani) în pericol de a deveni Vocea României.

Dar să începem cu începutul și să lămurim lucrurile care contează cu adevărat – de unde și până numele acesta – ”Origen”? Știm deja că este de sorginte egipteană, dar mi-am zis că e imposibil ca Origen să nu cunoască și povestea, motivul pentru care părinții au ales tocmai acest nume.

Cu numele acesta fac istorie, hahaha! Toată lumea mă întreabă mereu de unde provine și cum de părinții m-au “încălțat” cu el. Da… este într-adevăr un nume special, cu încărcătura istorică, și vine de la egipteanul Origen Adamantium, un învățat teolog creștin filozof și exeget, considerat ca fiind unul dintre cei mai reputați Părinți ai Bisericii. Nu văd nicio asemănare! Cred că părinților le-a plăcut mult rezonanța numelui! Sună bine, nu? – Origen… – Cum? – Origen… – Cum? – Origeeeeenn… – Ah, Eugen?‍♂️?.

Bun, acum că am destins un pic atmosfera, să trecem la lucruri mai serioase. Origen, așa cum a dezvăluit și în fața juraților de la Vocea României, a studiat în Florența, Italia, iar mai apoi a revenit la Cluj și a făcut parte din proiectul Six Martini. La început cânta la vioară și făcea backing vocals în trupa, dar la un moment dat s-a îndrăgostit de chitara electrică, așa că a învățat singur să cânte la ea. Motivul e simplu: mereu a încercat noi provocări muzicale!

 

Andra a spus că nu a văzut o asemenea luptă pentru un concurent de când se află pe scaunul de la Vocea României, ca aceea care s-a dat pentru el între Tudor Chirilă și Smiley. În încercarea de a-l convinge să facă parte din echipa lui, Tudor a vorbit despre doamna Gabi Duțescu, cel mai bun terapeut de voci din România, pe care o are alături, iar Smiley despre compania pe care o deține – Hahaha Production. Ce anume l-a convins totuși pe Origen să-l aleagă pe Tudor, pe lângă faptul că acesta s-a întors primul?

Nu mă așteptăm să fie atât de deciși ambii antrenori în privința mea și să-mi aprecieze atât de tare particularitățile vocii și originalitatea ei. Cred că Tudor a ghicit că sunt un tip foarte emotiv pe scenă, iar cuvintele lui mi-au dat încredere că voi putea trece peste acest trac.

În trecut, trupa David & The Six Martini Band a cântat alături de Andra, deci Origen avea experiența scenei alături de aceasta. Știm că a zis că nu s-a gândit de acasă în echipa cui ar dori să fie, dar noi am fost curioși: nicio parte din el nu a vrut să fie și Andra printre cei cu scaunele întoarse, chiar nu a venit cu niciun preferat de acasă? Ei bine, chiar nu, din contra: a evitat să se gândească la antrenori, câți se vor întoarce, ce o să zică.

Sunt un tip foarte natural și fără “catalizator”! Spun mereu tot ceea ce gândesc pe moment, acesta fiind și unul din defectele mele principale. Cu Andra am cântat împreună la Cluj, este adevărat, este un om într-adevăr special și, cred eu, cea mai bună voce feminină din România! Acum, nu știu ce întorsătura luau lucrurile dacă se întorceau Andra și Irina. Cert este că Tudor m-a “fermecat” și mă bucur că m-a ales și l-am ales! #TeamTudor

E clar, Origen este peste măsură de încântat de alegerea sa și trebuie să știți că trupa din care face parte deja a cântat alături de Vama la Arad Open Air Festival. Ce-i drept, ne-a mărturisit că nu a mai avut emoții la fel de mari pentru că a cântat la chitară și era oarecum în habitatul său. Întrebarea care rămâne este – cum este Tudor ca mentor și cum crede aspirantul nostru la titlul de Vocea României că vor decurge lucrurile alături de el, mai ales că au avut și această experiență deja?

Dintotdeauna am căutat să mă pot exprima muzical în cât mai multe forme posibile! La început a fost vioara (instrumentul principal), apoi pianul, mai târziu chitara, mandolina, ukulele s.a.m.d. În sfârșit am considerat că a venit momentul să-mi exploatez vocea. De ce Vocea României? Consider că este locul potrivit unde un artist pregătit poate să-și arate skill-urile, să se confrunte cu alți muzicieni la fel de bine pregătiți, dar și să învețe de la antrenori, artiști cu experiență, cum să transmită și să stăpânească toate aceste emoții sau cunoștințe muzicale. Cât despre Tudor, pot spune doar că mi se pare un artist complet, căci reprezintă esența a 3 scene, nu doar a uneia: film, teatru și muzică.

În final, Origen ne-a spus că este pregătit să revină pe scena de la Vocea României, să lucreze cu Tudor și cu doamna Gabi și să… înceapă duelurile. Momentan, scena i se pare asemenea unei bărci, toate tremură sub el, dar e nerăbdător să învețe să o controleze, chiar de-ar fi să se facă marinar! Sperăm să aibă un parcurs cât mai lung la Vocea României și să ne mândrim și lăudăm cu el de acum înainte mult timp. May The Voice be with him…✌️

Tu ai văzut momentul lui Origen? Ce părere ai avut despre acesta?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!