10 lucruri #cool care se întâmplă săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ 10 lucruri #cool care se întâmplă săptămâna aceasta în Cluj

by | Nov 19, 2018 | Articole, Recomandări

Chiar dacă au căzut primii fulgi de zăpadă, începem o nouă săptămână făcând planuri… Sperăm că și tu. Unde mergem? Ce facem acolo? Iar răspunsurile nu întârzie să apară. Urmează câteva zile pline de activități, așa că asigură-te că profiți și tu de cât mai multe. Te ajutăm să îți pui la punct agenda de pe acum, sugerându-ți 10 lucruri cool ce au loc săptămâna aceasta în Cluj.

În orice zi, de la 6pm – Schimbă-ți percepția asupra iluminatului urban
Până la finalul anului, ai timp să (re)descoperi peisajul nocturn al orașului, într-o perioadă a anului în care noaptea e mai lungă decât ziua, iar noi suntem atrași de lumină. Poți parcurge circuitul instalațiilor de lumină #LightsOn alături de ghizi specializați (Cluj Guided Tours), zilnic, de la ora 18, începând din Piața Unirii și trecând prin 14 locuri din zona centrală. Detalii aici.

Marți – Clasic, dar neconvențional
Întâlnește-l pe pianistul Bogdan Vaida, în cadrul turneului Classic Unlimited. Evenimentul, cunoscut deja pentru spațiile neconvenționale în care se desfășoară, propune o seară de răsfăț muzical pe piese ale compozitorilor Brahms, Prokofiev, Debussy, Enescu și Ciprian Pop, la Cluj Arena. Intrarea este pe bază de rezervare, iar dacă nu ți-ai făcut încă una, mai poți să te înscrii aici pe lista de așteptare. Deși participarea este gratuită, poți susține seria de evenimente, făcând o donație în schimbul căreia vei primi un suvenir.

Joi – It’s F.U.N.
La Fvckup Nights nu se dau rețete pentru succes și nici sfaturi – nu direct, cel puțin… În schimb, vorbim despre experiențe care au eșuat, analizăm ce nu a mers bine și tragem câteva concluzii. Domeniile abordate sunt diverse, așa că vă invit să vă luați bilete de aici, să lăsați orice invidie sau interes pentru capra vecinului deoparte și să învățați din situațiile mai puțin fericite ale celorlalți.

Joi – “Aia e!”
Începe weekendul cu o porție bună de râs, mergând la un show de stand-up la Cinema Florin Piersic. În deschidere ne face încălzirea corzilor vocale Victor Bâra, iar apoi râdem în hohote alături de Claudiu Teohari. Nu ți se pare cunoscut numele? Aia e! Ce-i drept, a devenit cunoscut sub numele de Teo. Dacă nu ți-ai luat încă biletul, o poți face de aici.

De joi până duminică – Pune punctul pe i
De joi începe Poethree Connexions Festival, eveniment prin care ești provocat să iei parte la mai multe evenimente construite în jurul cuvintelor. Spoken word este denumită tehnica prin care poezia este reinventată de amatorii exprimării libere. Pe parcursul săptămânii vor avea loc atât performance-uri de spoken word, cât și workshop-uri, instalații sau sesiuni de open mic. Așa că, e oportunitatea de a degusta din poezia contemporană românească și de a da glas propriilor tale gânduri.

De vineri – Apropie-te de arta ceramicii
Începe cea de-a cincea ediție a Festivalului de Ceramică Contemporană Caolin. Te așteaptă întâlniri cu artiști ceramiști, expoziții și workshop-uri atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici. Despre tainele ceramicii și despre Caolin, am povestit cu Ioan Sumedre jr., organizatorul festivalului, în articolul de aici. Târgul de ceramică va putea fi vizitat zilnic, iar vernisajul va avea loc vineri de la ora 18 Centrul de Cultură Urbană Cluj.

De vineri – Fă-ți planuri de vacanță
În weekend mergem la Vivo! nu doar pentru cumpărături, ci și ca să ne pune cap la cap o vacanță. Fie că e vorba de Crăciun, Revelion sau o perioadă oarecare, la Târgul de Turism Touristica ai posibilitatea de a plănui câteva zile departe de zumzetul Clujului. Mai rămâne doar să alegi destinația și să îți faci bagajele.

De vineri – Ai fost la munte și ți-a plăcut?
Transylvania Mountain Festival deschide pofta de aer de munte. Evenimentul este structurat în patru secțiuni ce au scopul de a încuraja și facilita excursiile la munte. Vor fi aduse laolaltă sporturile, siguranța, noile echipamente și experiența. La Cinema Victoria vor avea loc proiecții de filme montane și întâlniri cu realizatori, sportivi și profesioniști ai muntelui, iar la Expo TMF vor fi organizate vernisaje, expoziții, ateliere și experiențe VR/AR. Așa că, dacă ești amator a mersului pe munte (chiar și numai la festivaluri), sigur îți vei găsi locul la acest eveniment. Ia-ți biletul de aici.

Vezi această postare pe Instagram

The international festival from Cluj-Napoca, Transylvania Mountain Festival reunites athletes, adventure movie makers, innovators, mountain professionals and outdoor lovers and aims to bring a fresh and modern perspective to mountain activities in Eastern Europe. It is the host of activities grouped in 4 sections: SPORT, CAMPUS (safety, orientation, nature, culture), INNOVATION (equipment and technologies) and EXPERIENCE (film, photography, talks and workshops). #DiscoverMountains #TMF18 Follow us for more! #mountainfestival #transylvania #romania #film #photography #workshops #outdoor #adventuremovies #climbingworkshop #boulderingworkshop #photographyworkshop #kidsmovies

O postare distribuită de Transylvania Mountain Festival (@transylvania.mountain.festival) pe

De vineri – It’s beginning to look a lot like Christmas
Începe acea parte magică a anului, animată de lumini, cadouri, bunătăți și persoane dragi. Iar de vineri, până la final de an, ne reunim la Târgul de Crăciun cu tot familionul din Cluj – la patinoar, la o întâlnire cu moș Crăciun sau la căsuțele cu bunătăți și confecții specifice sărbătorilor de iarnă. Deschiderea târgului și aprinderea luminilor vor avea loc la ora 19, urmând un weekend plin de concerte și spectacole. Ne vedem în centru, da? Nu-ți uita fularul, căciula și voia bună.

Duminică – Tu și iarna ești pe val
Fundația Comunitară Cluj sărbătorește 10 ani printr-o ediție de iarnă a Swimathon. E o oportunitate de a te întâlni cu alți membri ai comunității, a înota și a ajuta la strângerea de fonduri pentru 10 proiecte sociale. Așa că fă valuri printre prieteni despre acest eveniment și adu-i cu tine la înot.

Vezi această postare pe Instagram

#firstlove

O postare distribuită de Sergiu Lar (@sergiu.lar) pe

Tu ce îți pui în agendă săptămâna aceasta?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!