Mii de persoane interesate de domeniul IT au fost prezente la Târgul de Cariere IT

by | Mar 19, 2019 | Știri Cluj

Târgul de Cariere IT, cel mai mare eveniment de recrutare din domeniu, a avut loc în 15 și 16 martie la BT Arena. Peste 30 de companii au recrutat la eveniment: Steelcase, FME, Riverbed, Magneti Marelli, Tropeum, Take Off Labs, Halcyon Mobile,  MindMaze, Metro Systems, Elflein Transport & Logistik, Siemens și PitechPlus. Angajatorii au adus în atenția candidaților atât oferte din categoria junior, cât și oportunități din categoria mid-level și senior. Totodată, companiile au pus la dispoziția celor interesați de domeniul IT și internship-uri plătite. Printre posturile oferite s-au numărat Senior Java Developer, QA Engineer sau Senior Embedded Linux Software Engineer.

La această ediție a evenimentului a fost organizată Cluj Tech Society Conference, o conferință axată pe Artificial Intelligence, Machine Learning și Internet of Things, cu speakeri din România și străinătate. Klevis Ramo, Francesco Romano, Karthik Mutuswamy și Răzvan Florian au fost câțiva dintre speakerii prezenți. Cluj Tech Society Conference a însumat o serie de activități cu acces liber, iar participanții la eveniment au câștigat în urma unei trageri la sorți bilete pentru TedXCluj, dar și alte premii. Tot în cadrul conferinței a avut loc un panel unic în țară pe tema „Are we ready for AI?”. Cluj Tech Society Conference a inclus și o secțiune numită Entrepreneurial Mythbusters. Antreprenori din domeniul IT au povestit despre business-urile începute, provocările întâmpinate și metodele prin care poți să reușești chiar și când variantele păreau că nu mai există.

Și la această ediție a existat zona de gaming, implementată în parteneriat cu Transylvania eSPORTS Competition. Pe parcursul a două zile, pasionații de jocuri pe calculator s-au întrecut la la competițiile de League of Legends și HearthStone, iar câștigătorii au plecat acasă cu premii în bani și periferice performante.

Tot în cadrul evenimentului, a fost măsurată fericirea cu ajutorul unei aplicații numită Gimini Mood Tracker App. În 5 puncte de colectare au fost introduse 1186 de stări. 430 dintre participanți au declarat că la Târgul de Cariere IT starea lor a fost excelentă, iar pe locul doi 346 de participanți la eveniment au spus că starea lor a fost una foarte bună. Gimini Moodtracker este o aplicatie inovatoare, disponobila pentru Android și iOS care ține evidența stărilor tale și te ajută să înțelegi mai bine sursele acestora. Gimini face ca urmărirea dispoziției să fie ușoară, distractivă și semnificativă.

Târgul de Cariere IT reunește în fiecare sezon aproximativ 5.000 de persoane interesate de acest domeniu, iar interacțiunea directă dintre candidați, angajatori, speakeri și gameri are potențialul de a transforma ideile fiecăruia într-o sursă de inspirație pentru noi proiecte și dezvoltarea comunității de IT din România.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This