10 lucruri cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ 10 lucruri cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

by | May 6, 2019 | Articole, Recomandări

Au trecut sărbătorile și ne-am întors la ritmul normal de activități, prin urmare, fiind luni, îți aducem recomandările săptămânale pentru a face cele mai #cool lucruri în Cluj. Pentru săptămâna aceasta avem următoarele propuneri:

Azi – Lenny Kravitz în concert
În seara aceasta te vei putea bucura de hiturile lui Lenny Kravitz live în cadrul concertului organizat de EMAGIC la Sala Polivalentă. Despre acest concert și despre activitatea recentă a EMAGIC, ne-a povestit Laura Coroianu în interviul de aici. Accesul în sală se va putea face începând cu ora 18:00, iar de la ora 20:00 va cânta în deschidere Annahstasia Enuke, urmând ca Lenny Kravitz să urce pe scenă la ora 21:00. Poți consulta programul și regulile de acces ale evenimentului aici, iar în cazul în care încă nu ți-ai luat biletul, o mai poți face de aici.

De luni până vineri – Fii erou
Cum? Donând sânge. Sângele este vital pentru o mulțime de pacienți internați în spitale, iar cantitatea donată de cele mai multe ori nu este suficientă, așa că e momentul să te mobilizezi și să contribui cu o picătură de bine. Vei putea deveni erou la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj, de pe Str. Nicolae Bălcescu, nr. 18, în intervalul 7:30 – 13:30. Te vor aștepta și surprize, așa că ce mai aștepți?

Începând de marți – Fii la curent cu noutățile din lumea artei
Centrul de Interes va găzdui 5 noi expoziții pe care le vei putea vizita săptămânal, de marți până sâmbătă în intervalul 16:00 – 19:00. Inaugurarea lor va avea loc marți la ora 19:00 și nu va lipsi nici muzica, nici gustările și băuturile de la eveniment. Tu când le faci o vizită?

Începând de marți – Un altfel de maraton
Expo Maraton transformă luna mai în Maratonul artei tinere, prin care 16 studenți ai Universității de Artă și Design selectați ca finaliști în competiția de proiecte își vor expune lucrările, doi câte doi, în zilele de marți și joi la Galeria Casa Matei. Așadar, dacă ești curios să vezi ce au realizat aceștia, asigură-te că ajungi prin centru în cele două zile ale săptămânii între orele 19:00 și 21:00. Intrarea va fi gratuită.

Începând de miercuri – Centrul Cultural German serbează 25 de ani
Centrul Cultural german împlinește 25 de ani de activitate, iar evenimentul va fi marcat printr-o serie de activități cu artiști locali și germani în 8, 9 și 18 mai. Vor avea loc expoziții, conferințe, concerte și workshop-uri după programul de aici, iar participarea va fi gratuită.

Joi – “Vive la musique”
Turneul Internațional Stradivarius va aduce în acest an laolaltă un muzician român, un muzician francez și un actor român, cei trei urmând să ofere publicului un spectacol de neuitat ce va fi compus din recitaluri la vioară și harpă și din momente de dans contemporan. Truneul va trece prin 14 orașe, ajungând la Cluj în data de 9 mai, când va fi găzduit de Opera Maghiară. Spectacolul va începe la ora 19:00, iar biletele se găsesc la casa de bilete a Operei Maghiare.

De joi până duminică – Ia-ți apetitul cu tine în parc
Vine weekendul, bine-mi pare, parcul va fi plin cu mâncare… căci începe Street Food Festival, spre încântarea gurmanzilor. Pe lângă mâncarea delicioasă cu care festivalul ne-a obișnuit, anul acesta vom avea și delicii muzicale. În line-up îi găsim pe Robin and the Backstabbers, Moonlight Breakfast, Byron, The Mono Jacks și mulți alții care vor crea atmosfera perfectă pentru a ieși cu prietenii la o gustare, inclusiv cu cei patrupezi. Nu uita să consulți programul concertelor și să te asiguri că aloci suficient timp pentru a vizita vendorii și a hotărî ce îți trage cu ochiul.

De joi până duminică – Mergi la film
O nouă ediție a Festivalului filmului francez va trezi curiozitatea cinefililor din Cluj. Vei putea urmări o arie variată de genuri cinematografice, de la comedii, la documentare sau animații, proiectate la Cinema Victoria. Bilete vor avea prețul de 15 lei (13 cu reducere), filmele proiectate la ora 13:00 vor avea tariful de 10 lei, iar abonamentele ce includ 4 intrări vor avea prețul de 48 de lei și le poți lua de la casa de bilete a cinematografului. Poți afla mai multe despre eveniment consultând broșura disponibilă aici.

Sâmbătă și duminică – Motor Show
Dacă ești pasionat de mașini, atunci cu siguranță te va tenta să vizitezi Cluj-Napoca Motor Show®, unde vei putea vedea mașini din mai multe categorii, atât retro, cât și de raliu sau chiar tuning. Expoziția va fi găzduită de EXPO Transilvania și va putea fi vizitată între orele 10:00 și 18:00.

Duminică – Încheie săptămâna cu umor
Părerea noastră e că un stand-up semnat Teo, Vio și Costel reprezintă o încheiere ideală a săptămânii. Părerile lor… le vei afla duminică de la ora 20:00 la Cinema Florin Piersic, printre hohote de râs. Îți mai poți lua biletul pentru show-ul 100% păreri de aici.

Ce alte idei ai pentru săptămâna aceasta?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!