5 recomandări pentru sportivii amatori ce vor să participe la SPORTS FESTIVAL

Home $ Articole $ 5 recomandări pentru sportivii amatori ce vor să participe la SPORTS FESTIVAL

by | May 14, 2019 | Articole, Recomandări

Sezonul cald aduce cu el și cheful de mișcare, iar în cazul multora dintre voi se vede foarte bine, căci ați participat deja la o parte din crosurile și maratoanele organizate în oraș. Dacă nu ai fost printre participanți, îți vei putea lua revanșa peste o lună, când va avea loc SPORTS FESTIVAL, în perioada 13-16 iunie. Vor fi patru zile în care orașul se va pune în mișcare, oferindu-ți posibilitatea de a avea contact cu peste 30 de sporturi, de a cunoaște sportivi de performanță și de a asista la un meci demonstrativ de tenis, unde Simona Halep și Marius Copil vor juca împotriva italienilor Flavia Pennetta și Fabio Fognini.

Chiar dacă nu obișnuiești să practici des sportul, ar trebui să ții cont de faptul că  acesta îmbracă mai multe forme, deci poți să alegi unul în funcție de personalitatea ta – poate îți place munca în echipă, sau poate, din contră, preferi competiția și depășirea propriilor limite. În cazul în care deja practici sport, e ocazia perfectă de a participa la competiții dar și de a-ți extinde orizontul în acest domeniu. Vei avea ocazia să înveți regulile pentru sporturi de care poate nici nu ai auzit până acum, să observi profesioniști în acțiune și, cel mai important lucru, te vei distra, lăsând endorfinele să își facă de cap. Una peste alta, din lista lungă de sporturi prezente, sigur vor fi câteva care îți vor trage cu ochiul. Nouă ne-au atras atenția deja câteva și te încurajăm să le încerci la festival.

Primul e chiar alergarea, un sport accesibil pentru care poți începe chiar azi antrenamentul, asta dacă nu ai făcut-o încă. În cadrul festivalului va avea loc Race you champions, ce îți va oferi posibilitatea de a opta între un cros de 5 km și unul de 10 km. În momentul în care te vei înscrie, vei alege și o cauza pe care dorești să o susții dintre UNICEF în România, MagiCAMP sau Telemedicină în Epilepsie, iar o parte din taxa de participare va fi direcționată înspre cauza aleasă. Fiecare cauză va fi susținută și de un campion ce va alerga cot la cot cu tine. Taxa de participare pentru crosul de 5 km este de 80 de lei, iar pentru cel de 10 km este de 90 de lei și te poți înscrie de aici. Cei mai rapizi vor fi premiați după cum urmează: cros 5 km (masculin și feminin): locul I – 600 lei, locul II – 400 lei, locul III – 200 lei și cros 10 km (masculin și feminin): locul I – 800 lei, locul II – 600 lei, locul III – 400 lei. Ce zici, ieși azi în parc pentru antrenament?

Dacă tot vorbeam de parc, să știi că vei vedea ceva neobișnuit în Parcul Central în perioada festivalului. Lebedele colorate de pe lacul Chios vor face loc pentru diverse tipuri de caiace pe care le vei putea testa. Pe lângă faptul că vei învăța să dai la vâsle în caiac, îi vei putea observa pe profesioniști ai acestui sport făcând demonstrații și acrobații, inclusiv persoane cu dizabilități, ce ne vor arăta că sportul chiar e pentru toată lumea.

Dacă te-ai visat măcar odată într-un film istoric, mânuind o sabie într-un duel, vei avea ocazia să înveți sportul nobil, scrima, avându-l ca profesor pe Bogdan Dascălu, multiplu campion național și numărul 1 mondial în 2017 la categoria tineret. Acesta îți va împărtășii din experiențele sale și te va iniția în scrimă. Mai rămâne doar să îți amintești What do we say to the God of death?

Un sport plin de energie pe care îl întâlnim la festival și care va aduce deliciul amatorilor de senzații tari este skateboarding-ul. Pentru cei inițiați va exista o competiție , King of the line, în 14 și 16 iunie, începând cu ora 17:30, iar dacă nu cunoști acest sport, vei putea parcurge un program de inițiere și îi vei putea urmări pe skateboarderii experimentați în cadrul demonstrațiilor ce vor avea loc pe esplanada stadionului Cluj Arena.

Dacă fotbalul, baschetul și handbalul sunt sporturi pe care majoritatea dintre noi le cunoaștem, când vine vorba de rugby, foarte mulți dintre noi nu suntem familiarizați cu modul în care se joacă. Cu toate acestea, e un sport accesibil pentru toți datorită funcțiilor diferite pe care jucătorii le au pe parcursul jocului și, implicit, a abilităților diferite pe care membrilor echipei trebuie să le aibă. Așa că, trebuie doar să vizitezi festivalul, să înveți regulile și apoi să intri pe teren pentru un meci. Poate te va tenta și să urmărești competiția oficială de mini rugby Transilvania pentru a observa care sunt tacticile abordate de profesioniști.

Ce alte sporturi ai vrea să încerci la SPORTS FESTIVAL? Ne vedem în perioada 13-16 iunie!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!