10 lucruri cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

Home $ Articole $ 10 lucruri cool pe care le poți face săptămâna aceasta în Cluj

by | Sep 16, 2019 | Articole

Nu pierdem nicio săptămână fără a trece în revistă cele mai cool idei care să te scoată din casă. Așa cum v-am obișnuit până acum, haideți să descoperim împreună cum putem valorifica la maximum fiecare zi. Opțiuni sunt destule!

Miercuri – Ridicăm cortina la Opera Națională
Opera Națională împlinește 100 de ani de la înființare, motiv pentru care deschide larg ușile tuturor celor curioși să îi afle secretele. Dacă v-ați dorit mereu să descoperiți ce înseamnă „în spatele cortinei”, sau cum decurg pregătirile în backstage înainte de spectacole, atunci nu trebuie să ratați vizitele ghidate organizate în incinta instituției culturale. Tururile se desfășoară în intervalul 15:00 – 20:00, din oră în oră. Intrarea este gratuită, dar locurile disponibile sunt limitate. Cei care doresc să rezerve un loc, o pot face aici.

Joi – Suntem invitați la deschiderea Buzoku
Îmi iau un răgaz să-i salut pe toți oamenii din industriile creative și să-i anunț că săptămâna aceasta se deschide cel mai nou spațiu de co-working dedicat lor. Buzoku reprezintă un hub unde diversitatea este la ea acasă, iar artiștii sunt încurajați să colaboreze, să își exprime liberi toate ideile și să creeze după bunul plac. Inaugurarea va începe la ora 18:30 și este așteptată toată comunitatea. Aveți în vedere că dress code-ul este black, însă fiți siguri că se apreciază originalitatea. Ce alte surprize v-au pregătit organizatorii? Rămâne să descoperiți singuri, mai ales că intrarea este gratuită.

Joi și vineri – Susținem echipa preferată
Săptămâna aceasta avem în program două meciuri de fotbal pe care nu le vom urmări din fața televizorului, ci vom merge în tribune să facem galerie sportivilor favoriți. Joi, de la ora 19:55, pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu, va avea loc întrecerea dintre CFR Cluj și Lazio, meci care face parte din grupele UEFA Champions League. Următoarea zi mergem la Cluj Arena, începând cu ora 18:00, pentru a susține FC Universitatea Cluj. Echipa va juca contra Petrolul Ploiești, într-un derby de excepție. Pentru ziua de joi, biletele pot fi achiziționate de aici, iar pentru vineri, biletele se găsesc aici.

Vineri – Ne antrenăm creativitatea
Un weekend reușit se cunoaște încă de dimineață. Pentru a fi siguri că vom avea un final de săptămână plin de inspirație, trebuie musai să participăm la întâlnirea CreativeMornings din septembrie. Evenimentul se desfășoară la ClujHub, începând cu 8.30. Ora matinală nu trebuie să fie un motiv pentru care să spui pas, căci vei da uitării somnului odată ce vei cunoaște oameni faini, alături de care poți mânca un mic dejun sănătos, ori să bei o cafea. Invitatul acestei ediții va fi Victor Miron, iar noi abia așteptăm să ascultăm ce idei creative ne va prezenta. Intrarea este gratuită, dar un loc în sală se ocupă pe bază de rezervare.

Vineri – Facem noapte albă… cu filme românești
La Cinema Victoria se desfășoară cea de a zecea ediție a evenimentului Noapte Albă a Filmului Românesc, în cadrul căruia vom face cunoștință cu trei dintre cele mai noi filme provenite de pe platourile naționale. Proiecțiile difuzate vor fi Arest (premieră), Monștri (avanpremieră) și Parking. Fii pregătit cu mult popcorn, deoarece noapte albă la cinema va începe la ora 19:30 și se va încheia după miezul nopții. Biletele se vor putea cumpăra online de pe site-ul cinematografului, dar se pot achiziționa și de la casierie.

Vineri – We party and party
Vara a trecut, dar petrecerea continuă. Vineri, la Cluj Arena, se desfășoară nu unul, ci două party-uri menite să ne țină pe ringul de dans până a doua zi dimineața. Primul dintre acestea se numește Techno Insiders și ne propune să experimentăm gustul muzicii underground din Berlin. Dacă muzica electronică este pe gustul vostru, nu trebuie să ratați nici party-ul Sunsets, unde vor fi invitate Giolì & Assia. Duoul italian îmbină în mixurile sale diferite stiluri muzicale, precum electro, dance, indie și pop. Nu uita să achziționezi biletul tău pentru a trăi the Sunsets experience.

Sâmbătă Dansăm pe ritmurile anilor ’80
Discoteca ’80 readuce la BT Arena muzica unei generații. Știți voi, hiturile acelea pe care, în prezent, le numim old but gold. Printre artiștii așteptați la cea de a treia ediție a evenimentului se numără Thomas Anders & Modern Talking Band, Milli Vanilli, Sabrina, Silent Circle și Ottawan. Concertele vor începe de la 19:00 și vor avea o durată de peste 4 ore, așa că pregătiți-vă să dansați cât e seara de lungă. Biletele sunt încă disponibile și pot fi achiziționate de aici.

Sâmbătă – Evadăm din pădurea bântuită
Dacă v-a fost dor de jocurile ingenioase și pline de mister ale celor de la The Dungeon, aflați că aceștia revin cu o nouă provocare, desfășurată de această dată în Pădurea Hoia Baciu. Escape the haunted forest este evenimentul care îți va pune la încercare perspicacitatea, logica și puterea de concentrare, deoarece vei fi nevoit să găsești drumul spre civilizație într-o noapte plină de ghicitori. Poți participa singur, situație în care vei forma un grup cu alte persoane înscrise, ori în echipă de maxim 6 membri. Nu îți uita acasă echipamentul adecvat mersului prin pădure și nici lanterna, de care te vei folosi pentru a-ți lumina drumul. De asemenea, asigură-te că ai telefonul încărcat, deoarece vei accesa anumite locații prin GPS. Cine este pregătit să trăiască o noapte de suspans, se poate înscrie aici.

Sâmbătă – Cunoaștem Marele Plan al Reactor
O săptămână nu e completă dacă nu participăm la o piesă de teatru. În weekend trecem în program Reactor, unde participăm la un spectacol de artă dramatică contemporană. „În umbra marelui plan” are în vedere traiectoria unei familii de-a lungul a trei generații, urmărind totodată schimbările care au loc în societate și modul în care acestea afectează fiecare individ în parte. Povestea reprezintă o reconstituie a unui experiment social, în care omul nou încearcă să-și găsească identitatea chestionându-și originile. La finalul reprezentației, actorii vor rămâne în sală pentru discuții creative cu publicul, un motiv în plus pentru care să nu vă faceți alte planuri în ziua de sâmbătă. Biletele la spectacol se găsesc aici.

Duminică – Pedalăm în Parcul Central
Care e cel mai plăcut mod de a încheia săptămâna? Acela de a face mișcare în aer liber, bineînțeles! În 22 septembrie se celebrează Ziua Europeană Fără Mașini, un motiv numai bun să ne scoatem bicicletele cochete în parc și să pedalăm la Velo Chic. Evenimentul își propune să aducă în vederea cetățenilor ideea unui oraș mai puțin poluat, în care mijlocul de transport principal să fie, ați ghicit, bicicleta. Indiferent că ești adult sau copil, începător sau experimentat, haide în Parcul Central, începând cu ora 14:00 și pedalează în ritmul tău.

Tu ce evenimente nu ratezi săptămâna aceasta în Cluj?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!