Ce poți viziona online în această perioadă cât stai în casă

Home $ Articole $ Ce poți viziona online în această perioadă cât stai în casă

by | Mar 13, 2020 | Articole

În perioada următoare este indicat să petreci cât mai mult timp în casă, așa că trebuie să faci ceva ca să alungi plictiseala. Variantele de distracție sunt nenumărate, mai ales în mediul online, iar un film sau un serial bun ar putea fi exact ce trebuie acum. Dacă ai rămas fără opțiuni, simți că te-ai uitat aproape la tot și te-ai săturat să dai la nesfârșit scroll pe Netflix sau HBO GO în căutarea filmului perfect, am pregătit pentru tine câteva alternative online pentru a viziona filme, seriale, documentare și nu numai!

1. Tiff Unlimited
TIFF aduce în fiecare an o mulțime de filme noi și interesante. Avantajul este faptul că, de anul trecut încoace, le poți vedea oriunde și oricând cu ajutorul platformei TIFF. Ai posibilitatea de a selecta dintr-o colecție vastă de filme românești sau străine, ești mereu la curent cu noutățile, și clar nu ai cum să te plictisești! Melancholia în regia lui Lars von Trier, Câinele japonez de Tudor Cristian Jurgiu, Enter the Void de Gaspar Noe sau Wild Tales de Damián Szifron sunt doar câteva titluri care ți-ar putea stârni curiozitatea.

2. Cinepub
“Pentru toată lumea, nu pentru oricine” – astfel se descrie platforma online cinepub. Aceasta oferă o selecție impresionantă de lungmetraje, scurtmetraje, documentare, filme experimentale și animatii. Săptămânal este câte o premieră nouă de film, există liste cu recomandări ale criticilor, și ce ți-ar mai putea atrage atenția este mini-seria ICAR – O istorie alternativă a cinemaului românesc. Pe lângă acestea, există și o secțiune specială de Q&A, unde poți citi interviuri cu regizori, scenariști, producători sau actori. De asemenea, Cinepub are o serie de making of ale unor celebre filme românești precum Undeva la Palilula sau O scurtă poveste.

3. Din filme
Dacă ești pasionat de filmele românești, atunci dinfilme.ro va fi alegerea perfectă. Dintre recomandările de pe site, pot menționa “Moromeții”, “Poziția copilului”, “Legături bolnăvicioase” sau “Moartea domnului Lăzărescu”. În cazul în care îți place să te informezi mai mult, site-ul are și o secțiune de blog, cu recenzii de filme, interviuri și recomandări.

4. Mubi
Mubi e un alt site unde poți găsi filme de calitate. Primele 7 zile sunt gratuite, așa că poți profita de ocazie să faci seri luuuuungi de filme, fiindcă ai de unde alege. Hollywood-ul nu e singurul din listă; filmele străine sunt de asemenea în număr mare. Dacă vrei sa faci un tur mondial cinematografic, ai venit în locul potrivit! Câteva recomandări ar fi: Jour de fête (Franța, 1949), The remembered film (Belgia, 2018), On body and soul (Ungaria, 2017), sau Talking about trees (Sudan, 2019).

5. CuriosityStream
Ficțiunea nu mai e pe placul tău? Nu-i nimic! Curiozitățile despre lume îți pot fi satisfăcute la un click distanta, cu ajutorul documentarelor de pe platforma CuriosityStream. Pentru orice preferință există o secțiune: Science (Space probes, Africa’s lost wolves, Wild Galapagos), History (Apocalypse: WWI, The Mystery of Matter, Bronze Age), Technology (The History of Weapons, Nature Tech), sau Society (Curious Minds: China, Wild Italy). Ce zici, te-am făcut curios?

6. Twitch
Gamer? Poate nu ai mereu chef sa bagi un joc, însă următoarea platformă este dedicată tuturor celor care vor să afle mai multe despre jocurile video, și nu numai. Dacă vrei să vezi și altceva în afară de filme, seriale sau documentare, Twitch este o soluție bună. Fondată în 2011, aceasta este o platformă pentru live stream folosită de gameri. Aici poți asista live la cele mai tari faze din jocurile tale preferate (precum Minecraft, The Sims sau Call of Duty) și, de ce nu, poți învăța trucuri de la cei mai pricepuți în domeniu. Pe langa ponturi, poți să descoperi noi jocuri și să urmărești live competiții e-sport.

Acum că ai mai multe opțiuni din care să alegi, tot ce-ți rămâne de făcut este să te pui pe…văzut! Un conținut video bun poate însenina sau înveseli chiar și cea mai tristă zi. Nu uita să ai grijă de tine și de cei din jur. Vizionare plăcută și #staysafe!

Sau poate preferi o carte nouă?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!