Producători locali de ulei din Cluj

Home $ Made in Cluj $ Producători locali de ulei din Cluj

by | Jul 27, 2020 | Made in Cluj

Cumpărăturile alimentare au devenit o adevărată provocare în ziua de azi. Rafturile marilor magazine sunt pline de produse, iar acestea ajung în coș numai după o lungă analiză a etichetelor. Nu degeaba a crescut timpul pe care îl petrecem săptămânal în supermarketuri. Însă, dacă vrei să mergi la sigur și să găsești repede produsul perfect, orientează-te către micile afaceri din zona ta. Așadar, iată o listă cu producători locali de ulei din Cluj de la care e musai să cumperi cu prima ocazie și să le susții munca.

Luna Solai
De cele mai multe ori, acești producători locali de ulei dau naștere unor produse la care nici nu te-ai fi gândit. Este și cazul celor de la Luna Solai care ne prezintă o gamă variată de uleiuri, de la cel de floarea-soarelui până la cel de nucă sau rapiță. Povestea lor începe în anul 1998 în satul transilvănean Luna din dorința de a pune în valoare resursele naturale aflate în zonă. Cu timpul, aceștia s-au dezvoltat și au introdus în catalogul propriu noi produse. Misiunea lor este în continuare aceeași de a ne aduce față în față cu produse de calitate, naturale și proaspete. Uleiurile sunt presate la rece și pot fi achiziționate de aici.

LaNăsal
Cei de LaNăsăl sunt cunoscuți pentru uleiurile bio de floarea-soarelui aromatizat, de cătină și de dovleac. Toate sunt realizate prin tehnica presării la rece și în acest mod se păstrează intacte proprietățile naturii. Este o afacere de familie care respectă mediul înconjurător și care s-a dezvoltat de la o generație la alta. Din anul 2010 scopul lor este să aducă în casele clienților produse cu adevărat valoroase, uleiuri de cea mai înaltă calitate care să nu sufere procese sofisticate de prelucrare. Tradiția este cea după care se ghidează aceștia, iar produsele lor se pot găsi aici.

Elixir
Completăm lista cu producători locali de ulei cu produsele celor de la Elixir. Localizați undeva aproape de Cluj, în Turda, aceștia duc agricultura la rang de artă. Uleiurile sunt atent selecționate și sunt procesate la rece cu multă dragoste și atenție. Pe tot parcursul procesului sunt urmărite în detaliu rețete tradiționale care garantează uleiuri bogate în vitamine esențiale organismului. Fie că vorbim despre ulei de floarea-soarelui, susan, cânepă, dovleac, rapiță sau soia, toate sunt 100% naturale și aduc nenumărate beneficii sănătății noastre. Pentru comenzi și mai multe informații, cei de la Elixir ne așteaptă cu brațele deschise virtual aici.

Uleiuri presate la rece – IF Duma Turda
Uleiurile naturale presate la rece sunt o adevărată sursă de vitamine și de acizi grași omega 3 și 6. De acest lucru și-a dat seama și familia Duma care a pornit pe drumul afacerilor pentru a aduce cele mai bune produse pe mesele noastre. Sub sloganul O picătură pentru sănătatea ta! aceștia lucrează de zor ca să obțină uleiuri de înaltă calitate, fără să distrugă proprietățile miraculoase ale semințelor. Cu multă dedicare și atenție produc uleiuri speciale din semințe de in, dovleac, mac, cânepă, muștar, cătină sau nucă. Cât despre floarea-soarelui, se obțin anual aproximativ 9 tone de ulei din semințele acesteia. O explozie de gusturi naturale care sunt la doar un click distanță de noi, chiar aici.

P I M P My Garden
Cei de la P I M P My Garden vin și ei cu produse naturale, din grijă față de natură și față de sănătate. Uleiurile acestora sunt 100% made in Cluj și scot în evidență proprietățile miraculoase ale semințelor. De asemenea, sunt 100% eco și folosesc tehnica de presare la rece care generează doar produse naturale pline de arome și de beneficii. Fără a sta prea mult pe gânduri, vedeta din fabrica lor este uleiul de ricin. Acesta este folosit în tratamentele naturale destinate îngrijirii părului și a corpului și care se pot face în casă. În acest mod te vei bucura de un răsfăț pe cinste lipsit de agenți chimici sau aditivi. Pentru mai multe detalii și comenzi, ne mutăm pe pagina lor de Facebook, aici.

Este important să susținem toți producătorii care au mici afaceri sau se află la început de drum. Produsele lor sunt fără doar și poate o sursă excelentă de calitate, de gust și de arome, iar procesele implicate în producție nu pun în pericol mediul înconjurător. Schimbarea se face cu pași mici, iar natura nu va întârzia să ne răsplătească. Lasă-te inspirat de natură și alege mereu produse locale.

Spune-ne de la ce producători locali de ulei te aprovizionezi, iar noi vom actualiza permanent articolul ca să știe toată lumea 😉

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!