5 idei pentru cadourile de Crăciun pentru familie și prieteni

by | Nov 30, 2020 | Articole

Articolul a fost revizuit în noiembrie 2023.

Dacă ești ca mine, probabil ai realizat abia pe la finalul lunii noiembrie că sărbătorile se apropie periculos de rapid și încă nu ai nicio idee despre ce surprize să le faci celor dragi. Căutarea cadoului perfect este un proces destul de complex, dar nu trebuie să ne lăsăm descurajați, căci există îndeajuns de multe opțiuni care să satisfacă până și cele mai rafinate gusturi. Brand-urile enumerate mai jos oferă informații despre produsele lor și livrare la câteva click-uri distanță și au, în același timp, multe opțiuni din care te poți inspira pentru cadourile de Crăciun.

Dacă persoanei căreia plănuiești să îi faci un cadou îi plac serile petrecute în familie sau cu prietenii, alături de un joc de societate, ești unde trebuie. The Guild Hall, spațiu de evenimente și coworking din Cluj deschis în anul 2018, are unul dintre cele mai mari magazine fizice în materie de jocuri: Board Games, Card Games, Miniature War Games, Pen & Paper Role-Playing Games și altele. Recent, echipa The Guild Hall a deschis propriul magazin online, unde pune la dispoziție o colecție impresionantă de opțiuni, fie că te interesează jocurile pentru începători sau avansați. În cazul în care nu știi de unde să începi căutarea cadoului perfect, îți lăsăm câteva sfaturi utile: folosește filtrele de pe site pentru a alege bugetul, nivelul de dificultate și limba pe care o preferi, citește descrierile jocurilor odată ce identifici ceva care ți-a atras atenția și, nu în ultimul rând, cere ajutor echipei The Guild Hall în cazul în care ai întrebări. Câteva jocuri pe care, personal, le ador și care să găsesc în shop sunt: Cards Against Humanity, Povești Întunecate și Catan. Dacă cauți un joc anume pe care nu l-ai găsit pe site, poți oricând să contactezi echipa, care va face tot posibilul să facă rost de ceea ce cauți. Intră aici pentru a vedea gama de jocuri. Te-ar putea interesa și această secțiune, unde personalul TGH scrie despre recomandările lor în materie de cadouri, pe categorii.

SANA Designing Emotions fabrică lumânări premium vărsate manual numai în loturi mici. Fabrica a luat naștere cu ajutorul brand-ului Lumânăresele, care timp de 12 ani a produs lumânări artizanale, turnate și pictate manual. SANA poate fi alegerea potrivită în materie de cadouri pentru acele persoane care apreciază obiectele decorative și sentimentul de acasă, hygge și liniște. Brand-ul folosește propriile rețete în procesul de confecționare al lumânărilor și doar materiale de cea mai bună calitate: ceară de soia, fitil de bumbac, uleiuri și parfumuri. Produsele SANA sunt vegane, netestate pe animale și nu conțin ftalați sau parabeni. Câteva nume de lumânări sunt French Riviera, Opulence, 5 O`Clock, Black Tie, Chateau și Whisper. Poți găsi aici și parfumuri de cameră, disponibile în recipiente de 100 ml și cu o durată de viață între 10 și 14 săptămâni. Recipientele sunt unele din sticlă sau ceramică, iar la parfumuri poți opta pentru un refill, prelungind viața recipientului inițial și având grijă de mediu, în același timp. Poți găsi aici mai multe informații.

O altă idee bună atunci când vine vorba de cadouri de sărbători este LUT Design Project. Studioul se ocupă din anul 2013 cu producerea obiectelor din ceramică, care au atât un scop funcțional, cât și unul decorativ. Produsele marca LUT sunt unele minimaliste, durabile, care merg dincolo de tendințele sezoniere și care rezultă prin diverse procese de experimentare cu texturi și forme. Echipa crede în tradiții românești și autenticitate, lucru care se transpune și în obiectele realizate manual în atelier. În procesul de creație există un mare grad de spontaneitate, iar uneori cele mai ingenioase modele apar atunci când artiștii LUT renunță la așteptări și la tipare prestabilite. Poți găsi aici decorațiuni de brad, veselă, corpuri de iluminat, vaze și ghivece, potrivite pentru acele persoane care apreciază lucrurile simple, dar de impact. Dacă îți place cum sună, intră aici.

Night After Night Indispensable, zis și NANI, se ocupă din anul 2013 cu confecționarea de pijamale unisex de calitate superioară. Designer-ul din spatele conceptului este Mirela Grindean, care a pornit de la dorința de a crea niște pijamale atât de inedite, încât lumea să le poarte și în afara casei. Această ramură de homewear nu este foarte explorată în țară la noi, iar Mirela și-a dorit să creeze ceva pentru acei oameni nonconformiști și sofisticați care sunt dispuși să iasă din anonimat. Poți găsi aici rochii, kimono-uri, cămăși și pantaloni în serii limitate. Brand-ul pune mare accent pe starea de a te simți fancy și confortabil în același timp, indiferent că dormi sau îți ocupi seara cu alte activități. Pattern-urile sunt colorate și vibrante, iar materialele sunt unele body friendly precum mătasea, inul sau bumbacul. Intră aici pentru a vedea gama de produse NANI.

O ultimă idee de cadou cu care nu poți da greș este POUF, care se ocupă cu confecționarea de fotolii moi de diverse forme, culori și mărimi. Atelierul de design și producție a luat naștere în anul 2012 și de-a lungul timpului a creat fotolii pentru o mulțime de locuri (lounge-uri, terase, case, birouri), firme (Telekom, Emag, Narcoffee) și evenimente (Neversea, Electric Castle, Street Food Festival). Scopul POUF este acela de a crea obiecte funcționale și confortabile, care să fie în același timp ușoare, impermeabile și ușor de spălat. Un cadou de acest tip s-ar potrivi persoanelor care apreciază sentimentul de acasă și țin mult la confortul lor. Pentru a vedea întreaga gamă de fotolii POUF, intră aici.

Tu de unde vei cumpăra cadouri celor dragi Crăciunul acesta?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!

Share This