5 cazări aflate la maxim 3 ore de Cluj unde te poți relaxa în perioada aceasta

Home $ Articole $ 5 cazări aflate la maxim 3 ore de Cluj unde te poți relaxa în perioada aceasta

by | Apr 5, 2021 | Articole, Ieși din oraș

Începutul sezonului rece a venit cu un real cadou: mai mult timp să ne planificăm noi escapade de weekend în proximitatea orașului, în niște peisaje îmbrăcate în culori tomnatice! Cred că nu sunt singura care se lasă vrăjită de arămiul care se îmbină cu diferite nuanțe de galben, portocaliu, roșu… Dacă rezonezi cu mine, atunci probabil că și tu de-abia aștepți noi plimbări și expediții în natură sau într-un loc diferit de orașul nostru. Și ideal e să fie departe de toate responsabilitățile de la lucru sau de la facultate. Așa că, dacă ai deja în plan să iei o pauză și să petreci un weekend de vară altundeva decât în oraș, am pregătit pentru tine o listă cu 5 cazări interesante, aflate la maxim 3 ore de Cluj.

Începem cu cea mai apropiată dintre ele: ViilA Cheia. După cum îți poți da seama și după numele pe care-l are, aceasta se află în Cheia, la numai 27 km de Cluj-Napoca, adică o călătorie de aproximativ 50 de minute cu mașina. Cu piscină și ciubăr, dar și cu camere mari, spațioase și orientate către o priveliște liniștitoare, la VillA Cheia modernul se îmbină perfect cu frumusețea naturii. Are 5 dormitoare cu o capacitate de 10 persoane, iar rezervarea va trebui să o faci pentru minim 2 nopți. Cea mai ofertantă cameră costă 589 lei/noapte, iar copiii până în 7 ani pot sta gratuit cu părinții lor. Pentru rezervările individuale, poți merge direct la ei pe site, în timp ce în cazul rezervărilor de grup ești rugat să trimiți un e-mail. Pentru locația exactă, dar și mai multe informații referitoare la rezervare poți intra aici. Dacă nu te-ai convins deja cu ce are de oferit, pensiunea are și un restaurant cu produse naturale și locale. Iar dacă te plictisești de boardgames și sesiuni de gătit cu prietenii, te poți bucura în voie de o grădină spațioasă. Dacă arunci o singură privire la felul în care arată pensiunea, îți poți da seama că e un loc diferit din tot ce ai experimentat deja, din care vei pleca cu greu. În plus, dacă ești tipul de persoană care vrea să exploreze împrejurimile oriunde ar merge, Turda se află la mai puțin de 10 km, așa că îți recomand o plimbare pe la cele mai interesante obiective turistice.

La noi la munte este o cabană foarte potrivită atunci când îți dorești să fugi puțin de lume și să te reconectezi cu tine și cu natura. Se află la aproximativ 2 ore și un sfert de condus de oraș și este situată în satul Mătișești, la 1050 m altitudine, între județele Cluj și Alba. Inițial a fost o casă veche de vacanță, dar în urma unor renovări, a primit geamuri mari, care-ți permit să admiri în tihnă priveliștea pitorească din jur. Elementele tradiționale, păstrare cu grijă, dau personalitate și culoare locului. În dormitorul de la mansardă există și un telescop cu care poți privi mai bine stelele, înainte de culcare. Cool, nu? Astăzi, proiectul s-a dezvoltat astfel încât poți închiria una dintre următoarele cabane: Montesse Chalet (cu o capacitate de 4+2 persoane), Casa Boema (2+1 persoane), Casa Nordică (2+1 persoane + pet friendly), Casa de pe lac (2+1 persoane), Casa Reinterpretată (4 persoane), Casa Aristocrată (2+1 persoane) și Domeniul Casa Veche (8+2 persoane). Eu abia aștept să pot aduna o gașcă faină de 10 prieteni în cabana mare și în proaspăta casuță de lemn, și să ne bucurăm împreună de Munții Apuseni, de plimbări lungi în natură și de liniște. Rezervarea se face fie printr-un mesaj pe pagina lor de Facebook, dar îi găsești și pe Airbnb.

Dacă La noi la munte ți-a plăcut, îți mai propun un loc care pare că a fost făcut să te trimită înapoi în timp: Soare-n Maramureș. Se află la aproximativ 2 ore și 40 de minute de mers cu mașina din Cluj, în Budești, Maramureș. La Soare-n Maramureș găsești o pensiune și căsuța Family – o casă veche, renovată astfel încât să păstreze din confortul zilei de astăzi, care povestește în continuare vizitatorilor săi despre traiul de altădată. Tariful unei camere din pensiune pornește de la 275 lei/noapte și merge până la 395 lei/noapte pentru o cameră de familie, de 4 persoane. Micul dejun este inclus indiferent ce cameră îți alegi și poți verifica toate opțiunile de cazare chiar aici. Soare-n Maramureș a fost clădit cu ajutorul meșterilor din sat, cu multă atenție și pricepere, ca să păstreze elemente tradiționale, completate cu confortul zilelor noastre. Te poți bucura de jacuzzi, piscină, loc de joacă pentru copii, iar mesele te așteaptă cu bucate tradiționale în restaurant sau în foișor. Este un loc ideal pentru toată familia, mai ales pentru că cei mici au la dispoziție un spațiu suficient de mare în aer liber, unde se pot juca în voie. În zonă se află Biserica Bârsana, Cimitirul Vesel, dar și Mocănița, cunoscuta locomotivă cu abur – cărora îți recomand să le faci o vizită pentru o experiență completă. Iar pentru mai multe drumeții și activități organizate aici, le poți da un follow pe Instagram. Cu soare, bucate gustoase și multă liniște, Soare-n Maramureș este locul potrivit pentru tihnă și experiențe de neuitat, pentru fiecare membru al familiei și pentru fiecare moment din an.

Continuăm traseul de vacanță cu Livada 45, situată în Borșa și la aproape 3 ore de Cluj. Construcția are forma literei A și e posibil să recunoști stilul acesta din pozele spectaculoase de pe Instagram, în care acoperișul ia locul pereților și îi oferă cabanei un aspect cozy și primitor. Spațiul funcțional e împărțit pe două nivele, cu tot ce are nevoie un mic grup. Livada 45 e potrivită atunci când cauți un un design modern și minimalist: geamuri mari, care să-ți permită să stai cu o carte în mână și să te bucuri de munții din apropiere; îmbinat cu accente rustice: șemineu și ciubăr pentru zile și seri călduroase afară sau înăuntru. Capacitatea acesteia este de 4 persoane, iar cabana se închiriază pentru minim 2 nopți, cu prețul de 770 lei/noapte. Dacă vrei să-ți faci o rezervare la Livada 45, intră aici. Pentru alte detalii și întrebări, nu uita că-ți stau la dispoziție pe pagina lor de Facebook. Dacă te plictisești de atâta relaxare în fața șemineului sau pe veranda scăldată în soare, Cascada Cailor se află la 29 de km distanță de cazare. Ce zici, îți iei și bocancii de expediții cu tine? N-ar strica o plimbare până acolo.

Și ultima de pe lista de astăzi, dar nu cea din urmă, este Cabana Bucin și ale sale Căsuțe. Este localizată tot la aproape 3 ore de condus din Cluj, în mijlocul naturii, între satele Gheorgheni și Praid. Cabana mare poate găzdui până la de 27 de persoane, în cele 7 dormitoare ale sale, fiecare cu un pat dublu, o canapea extensibilă și o baie proprie. Livingroom-ul este un spațiu comun pentru toți oaspeții, iar prețul pentru toată cabana este de 2400 lei/noapte. Pe lângă aceasta, aici găsești și 4 căsuțe, cu un loc pentru saună și relaxare, numit Sauna Village. Ce bine sună, nu? Întreg locul are un accent rustic și este cât se poate de primitor. Căsuțele sunt ceva mai cozy și sunt ideale pentru 2-6 persoane (unde sunt 4 adulți și 2 copii). Fiecare are terasă, baie și o bucătărie dotată unde să-ți pregătești mâncarea. O căsuță ajunge la 700 lei/noapte, iar dacă vrei să analizezi mai bine opțiunile și prețurile, intră aici. Cabana Bucin este un loc potrivit atât pentru familie, cât și pentru cupluri sau grupuri de prieteni (foarte restrânse, recomandăm noi), mai ales pentru că există parcare gratuită, loc de joacă, loc pentru grătar, dar și o grădină imensă unde îți poți pune o pătură ca să te bucuri de zilele călduroase care se apropie. Iar ca sugestie pentru ce poți vizita în zonă, îți zic doar atât: Lacul Ursu – mai mult trebuie să vezi chiar tu.

Eu mi-am ales prima opțiune, dar nu am de gând să dau din casă mai mult până nu ajung acolo. Mă așteaptă un bagaj de făcut. Sunt curioasă dacă tu ai mers deja la una dintre locațiile de mai sus. Sau poate că tocmai te-ai decis unde te vei caza weekendul viitor. Povestește-ne mai multe!

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!