Acestea sunt lucrurile de care aveți nevoie pentru a îngriji un peruș

Home $ Diverse $ Acestea sunt lucrurile de care aveți nevoie pentru a îngriji un peruș

by | Aug 9, 2021 | Diverse

Când vine vorba de cumpărarea unui nou animal de companie, vasta listă de bunuri de care aveți nevoie poate fi destul de intimidantă. Nu numai că poate fi dificil să descoperiți tot ceea ce vă trebuie, dar este, de asemenea, foarte ușor să cădeți în capcana reducerilor și să ajungeți să cumpărați tot felul de bunuri de care nu aveți nevoie. În sfârșit, cel mai frustrant lucru despre cumpărăturile pentru animale de companie este să ajungeți acasă, doar pentru a descoperi că ați uitat ceva.

Scopul acestui articol este, prin urmare, de a oferi o „listă de cumpărături” a lucrurilor de care aveți nevoie, dacă doriți să vă achiziționați primul dvs. peruș. Presupunând că ați luat deja o colivie papagali, acestea ar fi restul lucrurilor de care aveți nevoie pentru a avea grijă de noul dvs. animal de companie.

Nisip
Pentru început, veți avea nevoie de un fel de substrat pentru fundul cuștii pentru păsări. Fără acest substrat, curățarea cuștii animalului dvs. de companie va fi mult mai dificilă. Cei mai mulți proprietari de animale de companie optează pentru nisip pe fundul cuștii lor.

Bol pentru mâncare
În ceea ce privește mâncarea, cușca papagalului dvs. ar trebui să fie prevăzută cu un bol, cel mai frecvent unul care se fixează pe partea laterală a cuștii, permițând animalului dvs. de companie să se hrănească departe de pământ. Aici se simt cel mai în siguranță și mai confortabili. Bolurile pot fi fabricate dintr-o varietate de materiale, deși în zilele noastre plasticul robust este cel mai frecvent. Aceste boluri sunt ieftine, rezistente și ușor de dezinfectat în timpul curățării.

Rezervor de apă
De-a lungul anilor, numeroși proprietari de papagali au încercat să le furnizeze apă animalului lor de companie într-un alt bol alimentar, însă acest lucru nu este recomandat. Motivul este că papagalii pot fi păsări dezordonate, împrăștiind coji de semințe și pene în toate direcțiile. Un recipient de apă neacoperit se murdărește rapid și va fi curând inutilizabil.

O idee mai bună este să cumpărați un rezervor specializat de apă, conceput pentru a menține apa cât mai curată și proaspătă posibil, pentru cât mai mult timp.

Semințe
Papagalul dvs. va avea nevoie, desigur, de o formă de mâncare. Deși papagalii se pot bucura de o serie de fructe și legume diferite, acestea ar trebui să fie considerate doar suplimente. O mâncare de la pet shop sub formă de semințe pentru papagali de bună calitate ar trebui să fie baza dietei lor. Încercați să cumpărați aceeași mâncare la care au avut acces în magazinul de animale de companie – acest lucru le va reduce la minimum șansele de stomac deranjat.

Gustări/jucării
Papagalii sunt animale inteligente și se pot plictisi rapid în interiorul unei cuști. Mai rău, o astfel de plictiseală poate duce la auto-vătămare, cum ar fi în cazurile în care păsările își smulg propriile pene pentru divertisment. Cu alte cuvinte, păstrarea păsărilor de companie distrate și amuzate ar trebui considerată la fel de importantă ca furnizarea hranei potrivite.

Le puteți oferi o gamă largă de jucării și / sau gustări. Experții recomandă trecerea printr-o gamă de jucării și gustări, păstrându-le într-o cutie și schimbându-le în fiecare săptămână, când se curăță cușca. În acest fel, papagalul dvs. nu va avea șansa să se plictisească.

Os de sepie
Perușii își folosesc ciocurile aproape ca un al treilea picior. Își folosesc ciocul pentru a ține obiecte, pentru a mânca alimentele și chiar să se urce în cuștile lor. Nu e de mirare că ciocurile se pot uza în timp. Acesta este motivul pentru care ciocul papagalilor nu încetează niciodată să crească.

Cu toate acestea, captivitatea le oferă o problemă: în timp ce ciocul lor cntinuă să crească, păsările de companie au mult mai puține opțiuni disponibile pentru a le ajuta să-și uzeze ciocul și să-l păstreze în stare perfectă.

Aici poate fi util un os de sepie. Aceste oase îi oferă perușului o suprafață fermă pe care să-și răzuiască ciocul – și astfel să îl păstreze în stare perfectă. Mai mult, mâncând în mod regulat os de sepie, papagalul dvs. va putea, de asemenea, să-și mărească nivelul de calciu; un mineral esențial în dieta lor.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!