6 lucruri pe care probabil că nu le știați despre Adidas

Home $ Diverse $ 6 lucruri pe care probabil că nu le știați despre Adidas

by | Nov 19, 2021 | Diverse

Fiind una dintre cele mai mari și mai ușor de recunoscut companii de îmbrăcăminte sport și casual din lume, nu ar trebui să fie o surpriză faptul că brandul Adidas are o istorie lungă și complicată. Cele 3 dungi faimoase pare că au fost mereu prezente în lumea sportului, a îmbrăcămintei de stradă și a modei, în cea mai mare parte a ultimei jumătăți de secol. Totuși, există o mulțime de povești și informații neobișnuite, pe care poate nu le-ați auzit până acum despre adidași Adidas. Iată o scurtă colecție a câtorva dintre cele mai interesante lucruri din lunga istorie a brandului și din viitorul acestuia.

1. Adidas și Puma au fost inițial aceeași companie
Acest lucru este destul de cunoscut, dar este o poveste care merită repetată: în 1924, Adolf „Adi” Dassler și fratele său Rudolph au fondat împreună o fabrică de pantofi, Gebrüder Dassler Schuhfabrik în Herzogenaurach, Germania. Pe măsură ce cel de-al Doilea Război Mondial făcea ravagii în țară, tensiunile dintre frați au crescut până la animozitate totală, iar lucrurile au ajuns la un punct culminant în 1948, când frații au decis să se despartă și să își formeze propriile companii de încălțăminte. Rudolph a fondat Puma peste drum de fabrica originală, în timp ce Adolf a continuat compania sub un nou nume: Adidas (de la numele său, Adi Dassler). Rivalitatea dintre cele două companii a continuat până în 2009, când se pare că au „îngropat securea războiului” cu un meci de fotbal amical în Herzogenaurach.

2. Adi Dassler a fost aproape să devină brutar
De altfel, rivalitatea dintre frați care a dus la formarea atât a Adidas, cât și a Puma, era cât pe ce să nu se întâmple deloc: înainte de a decide în cele din urmă să continue afacerea de încălțăminte a familiei, Adi a făcut o ucenicie la o brutărie locală. Se pare că acea pereche de adidași Adidas era să fie, de fapt, un produs de patiserie.

3. Celebrele dungi au fost inițial menite pentru stabilitate, nu pentru design
Designul celor 3 dungi este probabil cea mai importantă piesă de branding a unor adidași Adidas, la fel de ușor de recunoscut ca și designul Nike Swoosh sau Puma Formstrip. Dar ele sunt un caz clasic de formă care urmează funcției; originare încă de pe vremea Gebrüder Dassler Schuhfabrik ca un design cu două benzi, ele au fost folosite pe adidași Adidas de alergare pe pistă pentru a oferi suport și stabilitate în jurul mijlocului piciorului. Atunci când compania s-a divizat, noua companie Adidas nu a mai avut voie să folosească motivul cu două dungi și se pare că patru dungi erau prea multe.

4. Au cumpărat designul cu 3 dungi de la o altă companie de îmbrăcăminte sportivă
Adi Dassler a decis că un design cu trei dungi era modul ideal de a-și reprezenta compania aflată la început de drum. Din nefericire, o altă companie de îmbrăcăminte sportivă, Karhu din Finlanda, deținea drepturile de utilizare a unui astfel de design pe propriile perechi de încălțăminte. Totuși, în loc de negocierile juridice lungi și îndelungate pe care le-am putea vedea în zilele noastre, Karhu i-a vândut cu plăcere lui Adidas modelul, se pare că pentru echivalentul a 1600 de euro și „două sticle de whisky bun”.

5. Dețin Reebok, printre alte mărci
Puma nu este singurul brand de îmbrăcăminte sportivă de renume care are legături cu Adidas. De fapt, compania umbrelă a Adidas deține și Reebok, alături de marca de încălțăminte Rockport și producătorul de articole de golf Taylor Made. Cea mai recentă achiziție a fost compania de software de monitorizare a fitness-ului Runtastic.

6. Tehnologia de tracking al fitnessului a apărut cu mult timp în urmă
Lansat în 1984, futuristul Micropacer a fost cu mult înaintea timpului său, cu un șiret cu fixare Velcro care conținea un pedometru pentru a permite alergătorilor să își urmărească numărul de pași și să calculeze câte calorii ard. Culoarea argintie lucioasă a contribuit, de asemenea, la accentuarea faptului că era vorba de o chestie din epoca spațială.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!