3 avantaje principale ale implanturilor dentare

Home $ Diverse $ 3 avantaje principale ale implanturilor dentare

by | Nov 19, 2021 | Diverse

Procedura de a introduce implanturi dentare este de obicei o mare necunoscută pentru pacient și necesită consultarea unui medic, pentru a lua în considerare toate avantajele și dezavantajele acesteia. Așadar, care sunt avantajele implanturilor dentare?

Beneficii pentru sănătate
Efectul extracției dentare sunt modificările negative ale cavității bucale. Astfel, țesutul osos dispare, iar dinții rămași se depărtează și se înclină. Plasarea unui implant dentar previne pierderea țesutului osos și întărește întreaga dentiție. Implanturile de titan sunt indiferente față de corp și pot fi folosite pentru a umple golurile individuale, precum și pentru toți dinții. Coroanele atașate de implanturi îți permit să recâștigi un zâmbet natural și frumos.

Durabilitatea implanturilor dentare
Durabilitatea implanturilor dentare este de la 10 la 30 de ani. Aceste produse sunt realizate din materiale biocompatibile, prin urmare riscul de respingere a implantului de către organism este minim. Pentru comparație, punțile dentare ar trebui înlocuite după 5-10 ani. Dinții de care este atașată puntea sunt măcinați și slăbesc în timp. De asemenea, sunt mai predispuși la carii și pot apărea diverse urgențe stomatologice. Plasarea implanturilor dentare nu necesită interferarea cu structura dinților sănătoși, iar implantul fuzionează permanent cu osul, creând o bază stabilă pentru coroane. Implanturile dentare din titan sunt rezistente la acizii produși de bacteriile din gură, răspunzătoare de cele mai multe ori de carii pe dinții naturali.

Confort de utilizare
Unul dintre cele mai importante avantaje ale implanturilor dentare este confortul lor ridicat de utilizare. Implanturile plasate sub linia gingiei sunt invizibile, iar coroanele atașate lor arată estetic și imită eficient dentiția naturală. Marele avantaj al implanturilor este lipsa pieselor mobile care ar putea provoca abraziuni sau dureri. Persoanele care au decis să se supună procedurii, subliniază că tratează implanturile ca pe proprii lor dinți naturali. Atașarea permanentă elimină problema mestecării și a mușcăturii alimentelor dure. De remarcat este și igiena ușoară. Implanturile dentare trebuie îngrijite în același mod ca și dinții naturali.

Implantarea este o modalitate modernă și eficientă de a elimina problema dinților lipsă. Avantajele semnificative ale acestei metode de tratament o fac din ce în ce mai populară în rândul persoanelor cărora le pasă de un zâmbet frumos și natural.

Ar trebui să alegi implanturile dentare?
Persoana care ar trebui să te ajute să iei decizia ar trebui să fie un stomatolog specializat în implantologie. Numai el va putea evalua cât mai exact necesitatea și posibilitățile de a pune implanturi și apoi de a efectua reconstrucția protetică corespunzătoare la pacient.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!