4,5 milioane euro pentru susținerea acțiunilor culturale și sportive

Home $ Știri Cluj $ 4,5 milioane euro pentru susținerea acțiunilor culturale și sportive

by | Feb 14, 2022 | Știri Cluj

Primăria și Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca anunță acordarea de finanțări nerambursabile de la bugetul local pentru proiecte culturale și activităţi/acţiuni sportive pentru anul 2022. Bugetul alocat pentru această sesiune este de 11.250.000 lei pentru proiecte culturale (dintre care 500.000 de lei pentru proiecte cu caracter social) și 10.450.000 lei pentru proiectele structurilor sportive.

Printre criteriile de selecție pentru proiectele culturale se numără: încurajarea creaţiei artistice şi a producţiilor culturale inovatoare, interdisciplinare, participative, a celor care contribuie la dezvoltarea socială şi urbană; sprijinirea dezvoltării sectorului cultural clujean; dezvoltarea sinergiilor între domeniul cultural şi alte domenii ale vieţii publice clujene – educaţie, cercetare, coeziune socială etc; promovarea dialogului intercultural şi punerea în valoare a diversităţii etnoculturale; încurajarea iniţiativelor experimentale, inovatoare, originale; păstrarea şi punerea în valoare a patrimoniului, a valorilor culturale tradiţionale; încurajarea schimburilor culturale, a coproducțiilor, creşterea mobilităţii creatorilor şi a produselor culturale; dezvoltarea cooperării locale, regionale, naţionale şi internaţionale; dezvoltarea publicului şi creşterea accesului la actul de cultură, sprijinirea educaţiei culturale pe întreg parcursul vieţii; dezvoltarea cercetării în domeniul cultural şi în domeniile de intersecţie dintre cultură şi alte domenii, elaborarea de studii, rapoarte şi strategii în domeniul cultural; creşterea vizibilităţii şi notorietăţii municipiului Cluj-Napoca şi a scenei culturale clujene; sprijinirea tinerelor talente, creşterea expertizei şi profesionalismului sectorului cultural, sprijinirea dezvoltării organizaţionale a operatorilor culturali clujeni.

În domeniul cultural vor fi finanțate următoarele tipuri de proiecte: proiecte culturale, artistice, educaţionale, realizate de către fundaţii sau asociaţii întemeiate în baza OG 26/2000, în parteneriat cu instituţii publice de cultură şi/sau de învăţământ, având sediul în municipiul Cluj-Napoca;
proiecte de tineret;
proiecte culturale regionale;
proiecte culturale locale;
proiecte în cadrul „UNESCO City of Film”;
proiecte în cadrul „European Year of Youth”;
proiecte cu caracter social.

La capitolul sport vor fi finanțate activitățile/acțiunile care se încadrează în programele „Promovarea sportului de performanță” și „Sportul pentru toți”.

Finanţarea asigurată de Primăria și Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca poate fi de maximum 90% din bugetul total al proiectului.

Depunerea proiectelor se face în perioada 14 februarie – 16 martie 2022, la Registratura Primăriei Municipiului Cluj-Napoca (str. Moților nr.7), sau online pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, www.primariaclujnapoca.ro, accesând următoarele linkuri:

Cerere finanțare cultură persoane juridice

Cerere finanțare cultură persoane fizice

Cerere finanțare sport

Mai multe detalii despre condițiile de finanțare și despre calendarul depunerii proiectelor pot fi consultate în cuprinsul anunțurilor de participare, accesând următoarele linkuri: culturăsport.

În anul 2021, un număr de 120 de proiecte culturale şi de tineret au beneficiat de sprijin în valoare de 10 milioane de lei (cu 10% mai mult ca în 2020).

De asemenea, 44 de structuri sportive au beneficiat de finanţări nerambursabile din partea Primăriei în valoare de peste 9,8 milioane de lei (cu 10% mai mult ca în 2020).

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!