Sprijin pentru refugiați: Lidl România, în parteneriat cu Rețeaua Națională a Băncilor pentru Alimente din România, organizează o colectă de alimente în magazine

Home $ Cluj Oraș Sustenabil $ Sprijin pentru refugiați: Lidl România, în parteneriat cu Rețeaua Națională a Băncilor pentru Alimente din România, organizează o colectă de alimente în magazine

Colecta se desfășoară începând cu 3 martie în 53 de magazine Lidl din 25 de localități, iar în perioada următoare va fi extinsă și în alte orașe din țară. Clienții pot dona alimente neperisabile, precum și produse de igienă pentru adulți și bebeluși. În plus, Lidl România donează deja îmbrăcăminte pentru bărbați, femei și copii, în sprijinul refugiaților. Toate produsele – alimentare și nealimentare – sunt preluate de către rețeaua națională de Bănci pentru Alimente din România și distribuite organizațiilor ce au ca beneficiari persoanele refugiate.

Începând cu 3 martie 2022, Lidl România în parteneriat cu Federația Băncilor pentru Alimente din România organizează o campanie de colectare de alimente neperisabile și produse de igienă, în sprijinul persoanelor refugiate. Toate produsele colectate în cadrul campaniei vor fi distribuite de către Băncile Regionale pentru Alimente din București, Cluj, Roman, Brașov, Oradea, Timișoara, Constanța, Craiova și Galați organizațiilor ce au ca beneficiari persoanele refugiate.

Campania începe în 53 de magazine Lidl din localitățile Baia Mare, Baia Sprie, Borșa, Botoșani, Brăila, Câmpulung Moldovenesc, Cluj-Napoca, Constanța, Fălticeni, Galați, Gura Humorului, Huși, Iași, Lunca Cetățuii, Negrești Oaș, Otopeni, Rădăuți, Satu Mare, Sighetu Marmației, Siret, Suceava, Tulcea, Vaslui, Voluntari și București, urmând să fie extinsă și în alte orașe. Toți cei care vor să contribuie la acest demers pot dona, în urnele special amenajate la ieșirea din magazinele Lidl semnalizate, următoarele categorii de produse:
– Apă și sucuri de fructe
– Compoturi și conserve (de carne, pește, pateuri, legume, fructe și mâncare gătita etc.)
– Mâncare pentru bebeluși
– Semințe, nuci, alune, fructe uscate
– Produse de patiserie ambalate (biscuiți, croasanți, napolitane etc.)
– Snacksuri (sticksuri, pufuleți, chipsuri etc.)
– Produse tartinabile (gemuri, dulcețuri etc.)
– Dulciuri ambalate
– Produse de igienă pentru adulți și bebeluși (dezinfectant, săpun, tampoane, scutece, șervețele umede, pastă de dinți etc.)

Produsele care pot fi donate sunt semnalizate la raft, în magazinele Lidl.
Totodată, Lidl România donează deja, de săptămâna trecută, îmbrăcăminte pentru bărbați, femei și copii către Băncile Regionale pentru Alimente din București, Cluj, Roman, Brașov, Oradea, Timișoara, Constanța, Craiova și Galați. Îmbrăcămintea donată a început deja să ajungă la persoanele aflate în dificultate în această perioadă.

Băncile pentru Alimente vor distribui toate produsele către organizații nonguvernamentale care au ca beneficiari persoane refugiate.

Lista magazinelor Lidl din Cluj-Napoca în care începe colecta pe 03.03.2022:
Calea Baciului, Nr. 47 A
Str. Frunzișului, Nr. 87-89
Str. Alexandru Vaida Voievod, Nr.59

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!