10 moduri de a avea grijă în mod corespunzător de un smartphone

Home $ Diverse $ 10 moduri de a avea grijă în mod corespunzător de un smartphone

by | Mar 7, 2022 | Diverse

Telefoanele mobile sunt un element esențial în viața de zi cu zi și o modalitate importantă de a rămâne conectați zilnic cu familia și prietenii. Întreținerea inteligentă a smartphone-ului dvs. vă va ajuta să vă asigurați că acesta vă servește cu fidelitate de-a lungul anilor și ca că nu va fi nevoie să apelați la acea asigurare de telefon prea curând.

Dacă smartphone-urile sunt atât de centrale în viața noastră, este timpul să devenim inteligenți în ceea ce privește achiziționarea și îngrijirea lor.

Telefon ieftin

1. Cumpărați o carcasă.
Acestea vor avea grijă de telefonul dumneavoastră, împiedicându-l să fie supus loviturilor și zgârieturilor. Acest lucru ajută la păstrarea mai mult timp a aspectului telefonului și îl poate proteja și de unele deteriorări interne în cazul în care bateți sau scăpați telefonul din greșeală.

2. Găsiți un loc sigur în care să-l păstrați atunci când nu îl folosiți.
Ar trebui să fie un loc ferit și unde telefonul nu riscă să fie trântit pe podea sau călcat în picioare. De exemplu, printre locurile bune se numără păstrarea acestuia pe un birou, pe un raft de cărți sau într-un dulap. Este o idee bună să alegeți un singur loc în care să stea mereu (lângă un încărcător), astfel încât să îl puteți găsi cu ușurință, oricând.

3. Păstrați-vă telefonul uscat.
Știm cu toții că apa și telefoanele mobile nu se potrivesc. Stați întotdeauna departe de situațiile care pot face ca cele două să se întâlnească. Nu vorbiți la telefonul mobil în timp ce plouă, nu mâncați și nu beți în apropierea telefonului și evitați să-l transportați în apropierea apei deschise (cum ar fi un iaz, plaja sau toaletele).

4. Curățați-vă telefonul în mod regulat.
Folosiți hârtie de șervețele uscate sau șervețele cu alcool pentru a curăța suprafețele exterioare ale telefonului. Nu folosiți apă, șervețele pentru copii sau alte produse de curățare care pot adăuga din greșeală umiditate la telefon, dacă nu vreți să depindeți de o asigurare de telefon.

5. Luați telefonul cu dvs. ori de câte ori este posibil.
Nu lăsați niciodată telefonul să vă iasă din vedere. Evitați să împrumutați telefonul altor persoane, chiar dacă acest lucru se face sub supravegherea dumneavoastră, deoarece se pot întâmpla și se vor întâmpla accidente din când în când, după cum vi s-a spus când ați achiziționat o asigurare de iPhone sau pentru alt telefon. Dacă nu este cazul, asigurați-vă că îl lăsați cu un adult foarte responsabil.

6. Evitați să vă lăsați bateria să scadă la zero.
Bateriile smartphone-urilor se vor degrada în timp, în cele din urmă, dar există câteva modalități care pot ajuta la încetinirea acestui proces. Soluție simplă – lăsați ceva baterie în telefon. Atunci când smartphone-urile ajung la zero la sută, aka cel mai mic dintre cele mai mici, se pot produce daune interne cu telefonul.

7. Păstrați-vă telefonul la o temperatură rece.
Este crucial să vă păstrați telefonul într-o zonă temperată, deoarece cel mai mare dușman pentru bateriile litiu-ion este căldura. Păstrarea telefonului la o temperatură cât mai apropiată de cea a camerei este idilică, iar dacă vă țineți toate gadgeturile chiar unul lângă altul, separați-le. Separarea smartphone-ului, a iPad-ului și a laptopului permite dispozitivelor să respire în loc să creeze mai multă căldură.

8. Antrenați-vă memoria bateriei.
La fel ca noi, oamenii, telefoanele au baterii pe bază de nicle care conțin baterie litiu-ion, care necesită o îngrijire specială. Pentru a vă maximiza bateria litiu-ion, încercați să păstrați bateria în jurul valorii de 50% cât mai mult posibil. Să mergeți până la 100% este grozav, dar vă va afecta telefonul pe termen lung.

9. Faceți o copie de rezervă a datelor.
Unele date sunt stocate pe cartela SIM (Subscriber Identity Module) a telefonului, care stochează numărul dvs. de telefon și informațiile despre operatorul de telefonie. Dar există mult mai multe informații pe dispozitivul dumneavoastră. Conectați-l în mod regulat la computer prin USB, Wi-Fi sau Bluetooth pentru a face o copie de rezervă a acestora, în cazul în care e nevoie să apelați la o asigurare de telefon.

10. Configurați un software de urmărire GPS.
Cu software-ul potrivit configurat din timp, dacă vă pierdeți telefonul, îl puteți localiza, puteți trimite un mesaj celui care îl are sau chiar șterge de la distanță baza de date. Unii furnizori și producători de telefoane oferă acest serviciu, care vă ajută să stați departe de acea asigurare de telefon.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!