Cum a fost la… Bardot – Cocktail & Whisky Bar

Home $ Articole $ Cum a fost la… Bardot – Cocktail & Whisky Bar

by | Nov 22, 2022 | Articole, Cum a fost la

Charlie a fost localul din centrul Clujului căruia i-am trecut pragul încă de la început și ne-a marcat o bună perioadă, ne-a educat și ne-a făcut să apreciem cu adevărat ospitalitatea. A fost un loc care și-a pus amprenta asupra industriei ospitalității din Cluj și a ridicat standardele, o școală și o rampă de lansare pentru mulți profesioniști care și-au continuat cariera în această industrie și sunt în continuare apreciați pentru ceea ce fac. Recent, au simțit nevoia să facă o schimbare care să se alinieze cu ei, cu evoluția lor și cu viitorul. Așa că Charlie, în urma procesului de rebranding, a devenit Bardot.

Totuși, ne-am bucurat să vedem că multe dintre lucrurile pe care le-am îndrăgit cel mai mult la acest loc s-au păstrat: de la conceptul care stă la baza localului, până la modul cum arată interiorul acestuia. Este același Old-British Pub cu whisky și cocktail-uri foarte bune – dar adaptat prezentului. Așadar, iată ce s-a schimbat la BarDot în urma rebrandingului, precum și ce a rămas la fel.

De unde a apărut noul nume și cum se pliază pe conceptul de la baza sa?

Într-o fază inițială, ai putea crede că numele face trimitere la celebra actriță a anilor ‘60, Briggite Bardot, din Paris. Sursa de inspirație a noii denumiri a fost tot Parisul – dar vine de la braseriile pariziene, denumite „bardot”, cele care au servit drept punct de referință. Conceptul de brasserie era, în secolul al XIX-lea, asociat berăriilor franceze. Un exemplu de local din Cluj care ar putea să fie reprezentativ pentru acestea este Toulouse, iar asta se datorează designului interior al localului.

Specific braseriilor clasice este ceramica de pe jos, în combinație cu lemnul de pe perete. Elementul cu specificitate pe care l-au adoptat la Bardot, în schimb, este lemnul masiv, mult, care se regăsește inclusiv în parchetul de pe jos. Astfel, de îndată ce le treci pragul, rămâi cu sentimentul că Bardot este o combinație interesantă: un British pub, dar cu iz franțuzesc, and with a twist. Pentru că în prezent nu mai doar este „un local de seară”. Și-au reconfigurat bucătăria, astfel încât să aibă un meniu internațional, accesibil, care să poată fi servit atât pe timpul zilei, cât și seara. Așadar, acum poți să te bucuri nu doar de o cină delicioasă în interiorul localului, ci și de un prânz la fel de bun.

Ce regăsim în meniul de mâncare – și ce recomandăm, #petestate?

Preparatele pe care le poți savura la Bardot începând de acum atât la prânz, cât și la cină, sunt atât specifice bucătăriei franțuzești, cât și celei internaționale. Găsești, în meniul lor de la cosy food și platouri de împărțit, la paste, salate și o categorie specială denumită “BarDot Gastronomy”. Îți recomandăm să începi cu Foie Gras și Vinete coapte la jar cu maioneză de casă, apoi să continui cu Griliata de caracatiță și creveți Argentina, un steak medium rare (Rib Eye sau Tenderloin) sau un piept de rață cu piure de cartofi dulci și sos de vișine. La final poți alege între un Brownie cu sos de cocos infuzat cu mentă, Tiramisu sau Cremschnit.

Mâncărurile pe care le savurezi la ei sunt făcute folosind un cuptor Jasper, Bardot fiind unul dintre puținele locuri din Cluj în care se gătește la cuptor pe cărbuni, de interior. Din meniul lor actual, am gustat Coq au vin. Legumele au fost trase în vin roșu, pieptul de pui fraged și cu o crustă subțire, iar gustul ușor afumat, specific cuptorului Josper, a legat întregul preparat foarte bine.

Cum s-a schimbat meniul de băuturi?

Chiar dacă la Bardot acum se pune mai mult accent pe bucătărie, punctul central rămân în continuare băuturile – iar asta pentru că echipa de barmani a fost și rămâne printre cele mai bune din oraș, atât în ceea ce ține de mixologie, cât și în ceea ce ține de whisky. Cu o echipă bine sudată în cei peste trei ani de activitate colaborativă pe care au întreprins-o înainte, aceștia investesc în perfecționarea lor ca mixologiști și bartenderi. Participă, periodic, la training-uri și târguri menite să-i dezvolte.

Cu un display de băuturi care arată exact cum ar trebui să fie display-ul unui bar adevărat și cu titlul de „singurul bar din Cluj și, poate, din România, cu peste 200 de etichete de single malt”, Bardot pune preț pe servicii și băuturi de calitate. Așa se explică faptul că țintesc să-și educe clienții să se delecteze cu băuturi cât mai calitative posibil. Organizează periodic sesiuni de whisky tasting. Folosesc aceste degustări ca o oportunitate ca, prin intermediul barmanilor, să le aducă la cunoștință oaspeților că există băuturi speciale care deși nu sunt inaccesibile, ele sunt mai puțin cunoscute publicului larg. Așa, le oferă acestora șansa să deguste nu numai ceea ce e la modă în materie de băuturi alcoolice, ci și combinații mai speciale.

Prețul unei degustări de whisky care include trei băuturi începe de la 47RON și poți construi, mai departe, în baza gusturilor și preferințelor tale. Poți alege cu încredere, după plac, orice băutură dintre cele 200 incluse în meniu. Și, pentru cei avansați și cunoscători într-ale băuturilor alcoolice de calitate superioară, există și alte pachete care ar putea să fie de interes – nu rămâne decât să întrebi barmanii despre asta. La urma urmei, în Cluj și nu numai există numeroase locuri unde bei băuturi scumpe, dar de calitate inferioară; la Bardot, în schimb, poți avea o experiență calitativă, la un preț corect.

De altfel, ginurile, romurile și coniacurile s-au păstrat în meniu în continuare. Cu ajutorul lor, poți face o călătorie delicioasă în jurul lumii. Dintre cocktail-urile semnătură s-au păstrat, printre altele, două dintre favoritele noastre, City Lights și Modern Times. Printre ele, însă, au inventat și altele noi, precum La Verite și Dr. Zhivago. Iar dacă vrei să savurezi orice alt cocktail, le poți cere cu încredere barmanilor să-ți schimbe baza alcoolică cu orice altă bază pe care ți-o dorești, chiar dacă nu se regăsește în meniu.

Atât preparatele, cât și băuturile calitative specifice Bardot pot fi degustate în clădirea frumoasă din Piața Muzeului, asupra căreia s-au făcut recent renovări, necesare pentru mentenanță. Fiindcă Bardot este localizat în centrul istoric al orașului, în Piața Muzeului (cea mai veche piață din Cluj), și-au dorit să păstreze clădirea cât mai atractivă vizual pentru trecători; vor să fie în continuare reprezentativă pentru centrul Clujului.

În interiorul clădirii, la Bardot, amenajarea este premium și detaliile bine puse la punct – iar barul, un punct central al localului. Dacă vrei să organizezi un eveniment în cadrul Bardot, ar trebui să știi că vei găsi, în continuare, sala Upstairs funcțională, potrivită pentru evenimente corporate, muzică live, stand-up comedy, petreceri private, zile de naștere etc.
Pentru perioada mai caldă, au păstrat terasa cu care eram familiarizați deja.

Până când vremea va deveni mai plăcută, astfel încât să ne dorim să stăm pe terasă, ei ne așteaptă cu drag în interior, unde în weekend regăsești atmosfera specifică locului, muzică bună și un public matur. Ca să fii la curent cu planurile lor de weekend, urmărește-i pe Facebook și Instagram, iar ca să-ți rezervi o masă, contactează-i la numărul de telefon 0741 055 821.

Așadar, ne dăm întâlnire la Bardot, ca să ne bucurăm împreună de băuturi la superlativ?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!